Header

”Livet hade aldrig varit vackrare. Dagen jag bestämde mig för att släppa taget och frigöra mig själv och mina känslor. Den dagen gjorde hela mitt liv vackert. Alla minnen av tårar som fallit blev små diamanter i min tunga ryggsäck av erfarenheter. Allt skratt jag upplevt bubblade plötsligt upp inom mig och lyfte den tunga dimman. Allt jag någonsin gjort blev flytande och rörligt. Allt jag någonsin skulle göra blev en oändlighet av drömmar och flexibilitet och alla ögonblick existerade samtidigt men jag var bara här. Jag var bara nu och jag sa till mig själv; jag är här, utan begränsningar och utan rädsla, jag är här för att jag vill känna och för att jag vill uppleva, jag är här för att jag kan vara här och för att detta är den mest fantastiska plats att vara på. Jag är här och jag är fri.”

Likes

Comments

Upplevde ordentlig roadrage allt eftersom irritationen växte i takt med bilköerna idag. Satt i min bil och bubblade av ilska över de ändlösa köerna som inte verkade ha någon uppenbar anledning till att vara där från första början. Slutade med att jag satt och sjöng bä bä vita lamm, fast med endast fula ord.

Idag var en sån dag helt enkelt...

Likes

Comments

Jag vet inte varför jag fortsätter att förvänta mig att hon inte ska förstå.

Om det är så jag tror det ska bli så kommer jag ju att uttrycka mig så att hon inte förstår.

Men jag tror att hon är mer logiskt lagd än hon vill erkänna. Och jag tror att hon är mer fast i gamla vanor än hon väljer att inse. Det kändes dock ändå bra att dela med sig av det. Även om det inte finns något konkret att säga och berätta då allt är så komplext. Det kändes ändå bra, för nu blev jag missförstådd för det jag verkligen kände och menade. Jag blev missförstådd för vem jag är och det lär mig mycket. Det lär mig att jag inte förstår mig själv än. Det lär mig att det är ok att bli missförstådd, men det är mycket bättre att bli det för rätt saker och inte saker som man faktiskt inte kan stå för. När man inte kan stå för det man uttrycker och det uppstår missförstånd blir de än svårare att reda ut och i detta fallet tror jag det beror på att motparten inte är redo för att förstå.

Och det känns visserligen inte helt bra att inte bli accepterad för det man tror på och står för, även om detta bara är en påbörjad förändringsprocess. Men det var bra så mycket bättre än att bli falskt accepterad för något man inte är helt bekväm med att identifiera sig själv med. Det kvittar vem det gäller, jag hade inte brytt mig om det så var min familj som inte accepterar min resa, för det är något jag känner att jag måste göra oavsett. Poängen är ju att hitta rätt, att hitta sitt ultimata och bästa jag. Och då tror jag inte att det kan gå fel. För de människorna som inte är redo att acceptera det kommer att sållas bort från mitt liv och jag tror inte att det nödvändigtvis behöver vara något dramatiskt alls. De som matchar min energi och vibration kommer att hitta mig och jag hitta dem och det kommer att lösa sig till det bästa för alla. Men är jag inte beredd att försöka göra det bästa för mig kommer aldrig det bästa att avspeglas i min omgiving och värld.

Så ja; det är lite jobbigt just nu att någon som står mig nära inte förstår. Att hon sätter sin egen spinn på allt jag säger och förklarar det för sig själv och högt för mig på ett sätt som inte alls är vad jag menar. Att hon med det säger att hon inte accepterar det fullt ut för att det inte stämmer överens med hennes värderingar. Men det är ok. Jag får själv bestämma mig för det och ta det som det kommer efterhand helt enkelt.

Likes

Comments

”Han såg på henne med nyfikenhet, som om hennes ögon kunde dölja ett hav av nyanser han aldrig förr sett. Han såg på henne med förundran, förundran över hur världens alla färger lös starkare i hennes närvaro. Han tittade på henne med förskräckelse, för han insåg att nu hade han något att förlora. Och hon tittade tillbaka, äntligen lugn, för framför henne fanns nu hennes trygghet.”

Likes

Comments