vegetarisk november

Jag och Andreas har bestämt oss för att ha en vegetarisk november! I vanliga fall äter vi kött och har på senare tid (typ flera månader!!) känt att vi inte har någon idé om vad vi ska laga för något. Men det är inte anledningen till varför vi har en vegetarisk månad, utan anledningen är att vi såg en dokumentär på Netflix om olika idrottare som är vegetarianer och som säger att de har en helt annan energi än när de äter/åt kött, men även muskler och annat som fått en positiv effekt av den ändrade kosten. Det var även en hel del om forskning som gjorts kring hur kroppen mår och reagerar på att endast äta vegetariskt. Jätte intressant! Så detta har varit källan till att vi sa "Nu kör vi!". Andreas tränar MMA och gör detta ca 5 ggr i veckan så för honom är en ordentlig kost jätte viktigt. Det är det för "oss" andra också som inte tränar så hårt... så klart.

Jag har tidigare gjort vegetarisk mat, men Andreas har inte varit helt förtjust i det.. han vill ha kött. Punkt. Så det krävdes en dokumentär om träning och vegetarisk mat för att ändra hans syn på det hela, haha.

Jag är en soppälskare. Jag älskar soppor och hade kunnat leva på det vartenda dag! Ohhh så himla gott! Jag ser fram emot att göra mer soppor och laga alla dessa grönsaker och baljväxer. Jag är verkligen peppad.

Och nu över till vad jag har brist på.. "TID"... Att laga mat mitt på dagen funkar inte, har jag märkt. Även om Arwen sover så har det hänt flera gånger att jag påbörjat matlagningen och sen börjar hon gråta/gnälla mitt i allting, vilket resulterar i att jag får stänga av spisen och fortsätta senare.. Sjukt störigt när man är hungrig. Så jag får försöka att laga snabbare måltider på kvällarna och på helgerna laga lite större måltider som vi sedan kan frysa in och äta mitt i veckan. Det är min lösning på mitt vardagsproblem.

Har ni några tips på vegetariska maträtter så får ni mer än gärna dela med er! 😃

#vegetariskt #food #november #vegetariskmat

Maten på bilden är inte vegetarisk! Bilden är tagen i somras.

Puss & kram

Gillar

Kommentarer