Håll dig pigg hela vintern - 5 tips!

Innehåller affiliate-länkar

Så här års är det många som känner sig trötta och hängiga. Dels beror det på brist på sol och dagsljus, men också faktorer som vi själva kan påverka. Jag själv blir alltid jättetrött under vinterhalvåret och känner att lusten för att göra någonting alls är minimal. Därför ska jag nu dela med mig av 5 tips för att hålla sig pigg i vinter!

1. Se till att få i dig D-vitamin via mat eller kosttillskott

2. Ta en promenad på ca 20 minuter mitt på dagen. En snabb promenad gör att stresshormonerna minskar, du får bättre syreuppragning och blogförsörjningen till hjärnan och kroppen funkar bättre.

3. Håll blodsockret på en jämn nivå med ett bra mellanmål. Exempelvis en näve mandlar eller en frukt, knäckebröd med ett proteinrikt pålägg, musli..

4. Hitta en träningsform och nivå som passar dig. Jag har exempelvis nyligen börjar att gå på "Barre". Det är inspirerat ifrån baletten och är en super bra träning. Den får mig att vilja bli mer flexibel och smidig.

5. Planera in roliga aktiviteter och sådant som du mår bra av. Ta en frukost med en kompis, en promenad eller unna dig en massage. Glöm inte att boka in det i kalendern så att det blir av!

Kramar / Kristina 

Gillar

Kommentarer

prettybutpsycho
prettybutpsycho,
Tusen tack för tipsen! Känner mig riktigt trött och hängig varje vinter - men nu har jag även drabbats utav struma vilket gör mig ännu tröttare. Så ska prova att följa dina tips och se om jag kan bli något piggare! 😊
Sen har jag alltid känt att om jag ska ut och promenera så måste jag gå en jättelång promenad - men varför skulle jag behöva det? 20 minuter räcker ju och det har man alltid tid med. Så tusen tack för tipsen och ha en riktigt trevlig dag!
nouw.com/prettybutpsycho
KristinaPosteby
KristinaPosteby,
Vad kul att de uppskattas! Det blir ju mycket roligare att ta sig igenom vintern när man är pigg och kanske har något roligt inplanerat! 😃 Jag brukar också tänka så att jag måste ta en lång promenad om jag väl ska ut, men självklart behöver det inte vara så 😊 Tack, ha en fin dag du med! nouw.com/kristinaposteby
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229