Gravidvecka 30

Innehåller affiliate-länkar

Idag är det en förväntansfull mama-to-be som skriver detta inlägget! Idag är jag i vecka 30 (29+0) och bebisen rör sig mycket, hon trivs med att sparka mig på revbenen och ner i höften. Bebisen är nu 36 cm lång väger ca 1,43 kg i början av veckan och ca 1,58 kg i slutet av veckan. En del bebisar börjar redan nu lägga sig med huvudet i bäckengången. Lungorna, musklerna och hjärnan fortsätter att utvecklas och skelettet hårdnar allt mer.
Bebisen växer väldigt mycket nu så det är viktigt att inte glömma bort mellanmålen. Det är normalt med illamående under dessa veckor och det kan bero på bebisens snabba tillväxt och hormonpåslaget. Jag har känt av lite illamående, bl.a. igår när jag cyklade in till stan. Det släppte som tur var ganska fort när jag fick vila och andas.

Veckans bästa
Alltså den här veckan har ju faktiskt varit riktigt härlig! Det var ju först och främst midsommar! Det var ju så längesen jag fick fira midsommar ordentligt och vi hade så sjukt kul. Helgen var också jätte härlig med Andreas där vi tog en kvällspromenad i Alnarpsparken på lördagen (där mitt förra universitet SLU ligger) och åkte till Sofiero på söndagen. Äntligen en liten utflykt! Som jag har väntat på att vi skulle hitta tid och ork att åka iväg.

Det var även lite roligt att få prova på det här med fransförlängning. Jag har ju haft de på nu ett dygn och sovit med de och jag måste säga att jag såg fräsch ut när jag vaknade ;) haha.

Igår och idag har jag suttit och planerat lekar, musik och mat inför baby showern på lördag och det har varit sååå himla roligt. Så otroligt kul att så många av våra vänner och familj ska komma!

Veckans tråkigaste
Inget tråkigt som jag kan komma på..

Veckans mående
Jag har mått bra den här veckan också. Jag har känt av lite illamående ibland, men det har gått över fort som tur är. Jag har även börjat känna mig lite tröttare på eftermiddagarna, men trots detta orkar jag fortfarande att göra saker.

Veckans hormoner
Ingen aning..

Veckans träning
Cykling... haha. That's it! Och dessa härliga trappor i trapphuset - lovin' it!

Veckans kropp
Jag har blivit större om magen.. det märks. Och det är även något som folk runtomkring lägger mer märke till nu också. De kan liksom säga rakt ut "Ah, du är gravid". Tänk om jag inte var det då.. haha "Nä, jag är bara tjock..". Pinsamt :P

Veckans händelser
Imorgon väntar glukosbehandling hos barnmorskan. Jag har ju fått höra att det är riktigt äckligt att dricka sockerlösningen och att man kan må lite konstigt efteråt.. Usch. Det ska bli spännande att testa det, men samtidigt ser jag inte fram emot det haha. Jag önskar att Andreas kunde följa med och köra mig..

På torsdag har jag min fina vän här som ska fixa mina naglar. Allt för att vara snygg till min baby shower ;)

Fluffiga skor från Newbie - så sjukt söta! Jag köpte de till Andreas när jag skulle berätta för honom att vi väntar bebis 💙

Puss & kram

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
Men så underbart! <3 <3
nouw.com/artibus
KristinaPosteby
KristinaPosteby,
Tack, fina du! <3
nouw.com/kristinaposteby
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Så underbart =) så söta =)
nouw.com/2barnsmammaochfru
KristinaPosteby
KristinaPosteby,
Tack! Haha, visst är de 😃
nouw.com/kristinaposteby