Graviduppdatering efter glukosbelastning hos BM

Då har jag varit hos barnmorskan idag för att göra glukosbelastningen. Inför en glukosbelastning får man inte äta efter kl. 22.00 kvällen innan. Jag åt lite middag och sedan kesoplättar med sylt innan kl.22. Imorse när jag vaknade så kände jag att jag var riktigt riktigt hungrig, men.. nope.. ingen frukost. Endast vatten fick jag dricka. Jag cyklade iväg vid 8.00 och var där 8.15, hade tid 8.30.
Vi gjorde den vanliga kontrollen där hon lyssnade på bebisens hjärta, mätte magen och tog min vikt. Bebisens hjärta slår jättefint och starkt, min mage är nu 28 cm lång/stor och jag väger 68 kg (vilket innebär att jag gått upp ca 10 kg på dessa sex månader).
Efter kontrollen tog hon stick i fingret (blodsockret visade 4,6) och sedan var det dags att dricka sockerdrickan. Det var faktiskt inte så hemskt som andra säger. Visst var det äckligt sött, men fortfarande något man kan klara av. Det var bara att bita ihop och köra "botten upp". Jag hade 5 minuter på mig att dricka det och för skoj skull tog jag tiden på mig själv: 2 minuter blev det, jag tog några små korta pauser emellanåt. Men annars - inte farligt alls.
Allting kändes bra och det tog kanske 30 minuter innan jag började känna mig jätte trött, hängig och lite illamående. Jag drack vatten efteråt men det hjälpte inte så mycket. Så där satt jag i två timmar och väntade på att barnmorskan skulle ta ett nytt stick för att se hur blodsockret hade höjts. Efter två lååååånga timmar i deras väntrum var det äntligen min tur igen och blocksockret visade då 7,2. Helt normalt sa barnmorskan. Så det kändes ju bra. Sedan cyklade jag hem och fick äntligen äta min frukost nu vid 11.30! Två knäckebröd med leverpastej, gurka, ett glas juice och mina gravidvitaminer. Mums!

Någon annan som är eller varit gravid som tyckte annorlunda än mig kring drickan? :)

Puss & kram

Gillar

Kommentarer