Gör egen läppeeling hemma!

Innehåller affiliate-länkar

Ge dina läppar lite omtanke i vinter med denna hemmagjorda läppeelingen! 

Har ni också torra läppar och hud på vintern? Visst är det jobbigt med torra läppar som gör att man ständigt slickar sig runt munnen och så spricker de igen och igen i kylan.. Jag kände att det var dags för mig att göra en läppeeling. Just peeling över lag är jag så dålig på att göra, även om man borde göra det typ 1-2 ggr i veckan. (Fy på mig!). Det finns ju läppeeling att köpa, men jag valde att göra ett billigare alternativ genom att göra en hemmagjord peeling. Så enkelt och snabbt gjort!

Du behöver:

2 tsk strösocker
1 tsk honung
1 tsk kokosolja
En nypa mald kanel

Så här gör du:

1. Blanda alla ingredienser i en skål och lägg sedan i en liten behållare som går att försluta. Ni vet behållare som man kan köpa inför resor, om man vill ta med sig upp i planet? En sån liten rund använde jag!

2. Skrubba läpparna försiktigt med peelingen. Låt verka i 15 minuter innan du torkar av. Sockret skrubbar bort de döda hudcellerna, honung och kokosolja gör läpparna mjuka och kanelen bidrar med doft, smak och har en antibakteriell effekt. Skulle ni få det i munnen så smakar det ju bara gott, haha.

Här nedan kan ni klicka in på lykos hemsida och beställa hem just sådana resebehållare som är perfekta att ta med sig upp i planet, på kortare resor eller för hemmagjord hud och hårvård!

#nouw#hudvård#tipsochråd#diy#hemmagjord#hemmaspa

Puss & kram

Gillar

Kommentarer

miani
miani,
Åh vilket bra tips! Detta måste jag testa 😃<3
nouw.com/miani
KristinaPosteby
KristinaPosteby,
Gör det! Så enkelt att göra och smakar bra haha. Kram <3
nouw.com/kristinaposteby