Det tog mig 7 månader

Jag har märkt en stor förändring i mig själv. Under flera månaders tid, sedan jag fick barn, har jag varit så sjukt uttråkad här hemma. Med en otroligt krävande bebis har livet varit långt ifrån vad jag förväntade mig. Min tid och ork har inte funnits där till att göra annat än att ta hand om Arwen. Detta är något som gjorde mig deprimerad och uttråkad och jag kände att jag bara ville ha ett jobb att gå till och leva ett "normalt liv" igen. Innan Arwen hade jag ju både skola och jobb som tog upp min tid.


Att vara hemma hela dagarna och ta hand om bebisen, laga mat om tid fanns, städa om tid fanns, osv kändes så himla tråkigt. Och ofta slutade det med att jag hellre satt och glodde in i väggen när hon sov. På riktigt - stirrade in i väggen..


Men allt detta har förändrats. Någonting bara hände där jag helt plötsligt kunde njuta av att vara hemma, ta hand om Arwen, leka, gosa, laga mat, städa, bädda sängen, vika tvätt, gå promenader osv. Njuta kanske är fel ord för det, men jag trivs med det iallafall. Jag vet inte om det har att göra med. att Arwen är roligare att vara med nu förtiden eller om det är att vädret är bättre, eller om det är att jag känner att jag fått en rutin och funnit mig själv som mamma. Kanske har jag blivit bekväm i den här vardagen och trivs med det. Oavsett vad det är så känns det annorlunda. Jag känner mig gladare även om jag fortfarande är sjukt trött varje dag. När jag väl kommit upp ur sängen och har vaknat till så är jag glad. En liten parentes: Jag fick några fler månader ledighet av Andreas, vilket innebär att jag är hemma fram till slutet av sommaren medan han jobbar. Jag har sökt jobb, men inte alltid fått svar (vi alla vet nog hur det är) och helt ärligt så stör det mig inte. Jag kommer absolut att fortsätta att söka jobb för att ha ett när min ledighet är över, men tills dess så kommer jag att njuta lite till här hemma.

Tro nu inte att allting bara är en dans på rosor, det är inte vad jag menar med det jag skriver. Självklart har jag dåliga dagar också och är inte alltid på humör, men jag är fortfarande en större del lycklig än vad jag är uttråkad och ledsen.

Ja, det tog mig ca 7 månader att inse, känna efter, njuta av och trivas med min vardag, mitt liv och mig själv. Det är lång tid.. oj oj. Men bättre sent än aldrig. Jag är så glad över att jag känner såhär idag, för ett tag var jag orolig över att jag aldrig skulle trivas med det här och låta tiden rinna iväg och inte hinna njuta av den första tiden i Arwens liv. Det vill man verkligen inte missa - sitt barns första månader. Det händer så mycket och man vill vara med och se allting. Det är svårt att kombinera att hänga med i barnets utveckling med sin egen hälsa och mående. Jag menar att när jag var som mest trött, uttråkad och deprimerad så kunde jag inte ta åt mig av att hon är här med oss, att hon behöver mig mer än vad jag behöver mig själv. Men nu äntligen SER jag henne, om ni förstår hur jag menar..

________________________________________________________________________

Det här med uppskattning har verkligen kommit till mig från ingenstans. Jo visst har jag alltid uppskattat allting jag har, men kanske inte alltid sagt det högt eller känt det i magen. Nu gör jag det. Jag uppskattar min älskade bebis, jag uppskattar min snälla och fina sambo, jag uppskattar min lägenhet och jag skulle inte vilja spendera mitt liv med några andra människor än de jag har i mitt liv just nu. Det är lätt att glömma bort att uppskatta vad man har när livet och vardagen kommer emellan, jag menar inte att jag är perfekt som alltid har koll på allt och uppskattar allt.. nej, utan mitt i allt kaos så väljer jag att känna efter och uttrycka min tacksamhet genom att säga det och visa det. Det är viktigt, glöm inte att göra det.

Vad uppskattar du med någon eller något i ditt liv?


Puss & kram

Gillar

Kommentarer

Blondina
Blondina ,

Jag uppskattar att jag lever mår bra har fina vänner, en sambo, hundarna, ett jobb jag trivs med och inte har en massa folk som skapar drama omkring mig - såna människor dumpar jag utan att blinka och gråta 😉 Jag känner mig stark pga den jag är idag 😊 Klart att alla har bra o dåliga dagar de har även jag

nouw.com/blondina
KristinaPosteby
KristinaPosteby,

Vad fint! Det är fina saker att uppskatta 😃 Tack för att du delar med dig 😊

nouw.com/kristinaposteby