Det här är slutet

Min lilla plutt har länge haft ont i magen. Både gaser och förstoppning som har bidragit till många gråt och kämpande för hennes del. Som mamma känner man sig hjälplös när man redan har provat det mesta. Jag har flera gånger pratat med sköterskan på BVC om just detta och det har alltid känts som att hon säger saker utifrån vad som "står i böckerna".. alltså saker som gäller generellt för alla bebisar. Jag önskar att hon kunde ha utgått utifrån att alla bebisar är olika individer. Att någonting som funkar för de flesta eller några bebisar behöver inte fungera för min. För några veckor sedan tog jag upp att Arwen kanske kan vara allergisk mot mjölkprotein. Till svar fick jag "Nej, då hade hon haft utslag på kroppen. Och det har hon inte". Så jag fortsatte med ersättning, miniform, massage, bla bla bla... Allt som jag redan gjort och ändå blev hon mer och mer förstoppad och gasig i magen. Och de senaste dagarna har hon varit så himla gnällig och ledsen att hon inte velat äta eller kunnat sova ordentligt. Igår morse ringde jag BVC igen för att berätta om hennes förstoppning och hon sa att vi skulle prova med att ge en mjölkfri ersättning.. "för kanske är hon allergisk mot mjölk". MEN ASSÅ KOMIGEN. Varför säger hon detta nu, när jag sa det för flera veckor sedan. Nåja. Jag fick en mjölkfri ersättning och jag märkte direkt att magen inte fylldes med gaser som det har gjort tidigare. Innan kunde jag höra hur gaserna bubblade upp i magen medan hon åt. Tänk om detta är vad som har varit problemet hela tiden? Allergi mot mjölkprotein.. Efter alla dessa försök och 4 olika ersättningar senare så hoppas jag att detta är det som skapar problemet, för då kan vi äntligen få slut på det.


När bebisar har problem med magen så säger de att bröstmjölk är det bästa för de. Det märkte jag ju också de första tre veckorna när jag bara ammade. Hon hade aldrig ont i magen då. Eftersom min bröstmjölk inte räckte till så var jag tvungen att börja med ersättning. Och det var så hennes problem började. De senaste veckorna har mjölken minskat ännu mer. All den här amningspressen blev för mycket för mig så jag gick ner till att amma endast 2-3 gånger per dag och sedan blev det ännu mindre när jag började märka att hon var otålig och inte ville kämpa för att få mat. Med ersättningen har hon blivit van vid att få maten snabbt. Jag började pumpa, men fick knappt ut något då. Igår ammade eller pumpade jag inte alls.

Och som att det inte vore svårt i mitt huvud redan med all oro för Arwen och hennes mående, och lite sömn, lite aptit, att jag ätit dåligt och varit så sjukt stressad över minsta lilla... så har jag fått tillbaka min mens. Detta känns som slutet på min amning... Jag berättade även för sköterskan på BVC om att jag har så lite bröstmjölk att det känns som slutet på min amning. Hon sa att det inte behöver vara det. Men hur länge till ska jag hålla på? Och nu med min mens tillbaka så är det ett tecken på att kroppen lagt av med amningen. Så jo, det är det. Slutet på min amning. Jag måste bara våga släppa tanken och acceptera att det inte blir mer av det.

​#bebis 

Kramar / Kristina 

Gillar

Kommentarer

theoakleaves
theoakleaves,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229