Black week

Hur känner ni inför black week ? Jag har aldrig tyckt om det. Främst för att folk blir helt galna när de ser rea. Det blir ett krig i butikerna, kläder och saker slängs överallt, trampas på. Som att de helt plötsligt inte har ett värde. Eller, hur det köas utanför butiker för att komma in snabbast och få tag i "de bästa sakerna först"... nu kanske detta är främst i USA, jag vet inte, men oavsett så är det ju helt galet. Jag säger inte att jag inte har gått ut på Black Friday och handlat, det har jag. Men oftast hittade jag ingenting eftersom att det var folk överallt och jag hatar att trängas mellan människor. Jag har ändå aldrig varit materiell av mig och behöver inte köpa nya saker hela tiden. Jag köper nytt när jag behöver något nytt.

Att shoppa på det här viset bidrar till överkonsumtion, något som är riktigt dåligt för miljön. Jag tycker inte att Black week och Black Friday ska finnas i Sverige, eller överhuvud taget. Vi lever i ett modernt samhälle där det trendiga just nu är HÅLLBARHET. Att shoppa såhär är ju definitiv inte hållbart. Eller vad säger ni? Det är så sorgligt att de stora företag hellre gör vinst än att tänka på miljön och hållbarhet. Detta kanske kommer låta jätte knäppt, men när ska livet börja handla om sådant som faktiskt är viktigt? Är det inte viktigare att vara snälla mot miljön och jorden vi lever på? Utan den finns inte vi. Eller att skapa relationer, hälsa, hjälpa varandra, ge mer till varandra utan att kräva något tillbaka..

Jag skriver inte detta inlägg som kritik mot de som vill shoppa. Vill man göra det så är det upp till var och en, men ett tips är att istället för att stress-shoppa och köpa allt man kan få tag på bara för att det är billigt, så kan kan skriva en lista med saker som man faktiskt behöver och sedan söka efter det. Då kommer man inte heller att ångra sina köp. Shoppa smart, helt enkelt!

Kramar / Kristina 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229