Val av smartphone

Julen närmar sig och snart kommer julmaten att stå överst på inköpslistan. Det är dags att fundera över inköp av julklappar och en smartphone är alltid en mycket välkommen present.

Hur du väljer smartphone bland det stora utbudet beror på vad du är ute efter. Vilken är den bästa mobilen just nu? Vilken är den mest prisvärda mobilen?

Windows upplevelse och mobil med stor display

Windows 10 smartphone Lumia 950 kommer med en 5,2-tums Quad HD-skärm och 20MP Pureview kamera. Detta imponerande operativsystem ger dig en hel Windows-upplevelse från din mobil, från Office till Microsofts virtuella assistent. Du surfar på webben med hjälp av Microsoft Edge webbläsare och media hanteras med hjälp av foton. Kartor och kalender finns också på denna smartphone, och programvaran i mobilen gör det enkelt och snabbt att synkronisera mellan dator och mobil. Utvecklingen av Windows 10 smartphone och appar för datorn görs gemensamt och många fler appar kommer säkert snart att finnas tillgängliga.

Sony Xperia Z5 Premium är en större version än Z5. Du finner dock en rad olika intressanta nya funktioner främst att Sony Xperia Z5 Premium har en 5.5 tums display på 4 K. Detta är första gången denna storlek finns på en smartphone och den levererar således detaljrika bilder och videor med hjälp av super-levande och knivskarp skärm. En otrolig tittarupplevelse och dessutom finns det på baksidan av mobilen en 23 MP kamera. Kamera har autofokus som gör det enkelt att blixtsnabbt ta fina bilder.

Prisvärd mobil

ZTE blade V6 är en av dem och betraktas av många som en av de bästa mobilerna i sin prisklass. ZTE Axon 7 är en ny prisvänlig Android-telefon med en elegant design. Denna telefon utmanar både Samsung Galaxy Note 7 och iPhone 7 med sin dubbla SIM och olåsta form. Denna Android-telefon är tillverkad i Taiwan och företaget satsar hårt på att konkurrera med kända tillverkare från både USA och Sydkorea. Med en ambitiös målsättning så har företaget bestämt att designen av företagen ska ske utanför Taiwan, nämligen i USA.

Utmärk bildkvalitet och en fantastisk kamera som fungerar utmärkt i dagsljus bidrar till att göra ZTE smartphone till ett bra köp. Kamera är dock inte den bästa under sämre ljusförhållanden. I dagsljus tas dock färgbilder som visar sanna färger, och med linsen kan du fokusera nära ett objekt. ZTE Axon 7 är en av de bästa olåsta smartphones som finns på marknaden och den har ett enastående ljud.

Mobil med välvd glasskärm

Samsung Galaxy S6 Edge är en otroligt snygg smartphone, en underbar blandning av glas och metall. Tre sidor av mobilen är täckta av välvda glasskärmar, vilket hjälper till att skapa en engagerande upplevelse när du håller mobilen. Gorilla glass 4 har använts både på fram- och baksidan. En skön och mycket praktisk funktion är att färgkoda sina kontakter. Med Samsung Galaxy S6 Edge så kan du lätt addera lite färg på fem av dina favoritkontakter. Dessa färgkodade kontakter kan få en speciell genväg på den välvda egdeskärmen så att du snabbt ser vem det är som ringer, skickar SMS eller försöker kontakt dig via sociala media. Du ser vem det är även om mobilen är upp och ner.

En 16 MP kameramed en F1.9 bländare och snabb autofokus hjälper dig att ta fina bilder även om ljuset inte är det bästa. Galaxy 6 Edge är redo att ta ett nytt kort på mindre än en sekund om du dubbelklickar på hemknappen. Snabb trådlös laddning hjälper till att göra detta till en spännande smartphone. Det är lätt att ladda mobilen på den trådlösa laddningsplattan och hela batteriet kan laddas fullt på 80 minuter om du använder en sladd som gör att batteriet laddar extra snabbt, något som kan vara bra i vissa situationer.

Sköna Androider

PRIV genom BlackBerry är företagets första Android-BB-enhet med en härlig 5.4 tum Quad HD-skärm, ett utdragbart QWERTY-tangentbord och 18 MP kamera. Den forna mobiljätten BlackBerry och Google har arbetat tillsammans för att göra något riktigt bra, BlackBerry har således övergivet sitt eget operativsystem mot Android och genom att utnyttja Googles mobila plattform så har de fått tillgång till ett större utbud av appar såväl som ett välfungerat operativsystem. Flera olika säkerhetslösningar som finns för Android finns också i denna mobiltelefon.

Nexus 6P ger en skön Android upplevelse. Denna mobil är utrustade med en inbyggd fingeravtrycksläsare som kallas för Nexus Imprint. Nexus 6P tillverkas av kinesiska Huawei och erbjuder en amoled-skärm på 5,7 tum (Samsung använder ofta skärmtekniken amoled). Upplösningen är 2560 x 1440 pixlar, vilket motsvarar 515 pixlar per tum. Denna version är betydligt tunnare än Nexus 6 och kamera är på 12,3 megapixlar.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag är de smarta telefonerna integrerade i våra liv på ett sätt som saknar motstycke. Med prisvärda mobiler har allt fler av oss en underhållningsmaskin i fickan, som man kan använda för att spela, hitta, köpa och mixa musik, spela datorspel eller gå på casino online eller titta på film, TV eller roliga klipp. Möjligheterna att göra livet underhållande med smartphones från ZTE och andra mobilutvecklare tycks oändliga.

1) Aldrig tråkigt

När de första mobiltelefonerna kom förundrades vi över möjligheten att kunna ringa utan att sitta fast i en sladd. Och eftersom det var så dyrt, ringde vi helst efter klockan sju när samtalstaxan var lägre, eller skickade (korta) SMS.

2) En assistent i fickan

Saker som din sekreterare skötte förr i tiden klarar en smart telefon av, nu för tiden. Med dess hjälp kollar du kalendern, bokar möten, svarar på mejl, lägger en order eller ser till att du ger kunder exakt uppdaterad information i realtid.

Med hjälp av GPS-tjänster hittar du till företag eller en specifik kund, och du kan se om andra som tillhör ditt nätverk är i närheten.

3) Olika sorters nyheter

Allt färre läser idag morgontidningen på papper för att få reda på vad som händer i världen. Idag har varje dagstidning värd namnet en mobilapp, där du kan läsa i alla fall de viktigaste nyheterna gratis. Och med en smart telefon i snart var mans ficka har de sociala medierna ökat sitt inflytande som nyhetsspridare. Idag kommenterar vi och och delar nyheter på sociala medier eller skriver egna betraktelser om det som händer på bloggar.

4) En liten värld

De smarta telefonerna har hjälpt oss att i ett slag få tillgång till hela världen i fickan. Genom sociala nätverk kan vi hålla kontakten med människor på andra sidan jorden, gratis om vi är uppkopplade online. Med tjänster som erbjuder videosamtal genom appar och andra program, kan vi prata och se varandra utan att befinna oss på samma plats.

Människor med specialintressen kan möta likasinnade och forma nätverk och grupper, samt dela med sig av sina erfarenheter över stora geografiska avstånd via bloggar.

5) Pengar i telefonen

Hur man väljer en smartphone kan vara tidsödande process. Mycket har hänt sedan den första iphonen lanserades år 2007. Idag finns ett vitt utbud av mobiler, allt från lyxvarianter i 10 000-kronorsklassen, till androiduppstickare som ZTE mobiltelefoner som erbjuder smarta telefoner till konkurrenskraftiga priser. Fundera över vad just du har för behov när du väljer smartphone, så att du hittar den bästa mobilen för dig.

Oavsett vilken lur du väljer kan du idag sköta dina finanser med den. De flesta banker har bra appar där du kan kolla ditt saldo och göra överföringar eller betala räkningar. Och andra betaltjänster som Swish har möjliggjort att vi idag kan flytta pengar helt utan bankernas inblandning. Detta har varit mycket viktigt i U-länder, där bankväsendet kan vara ostabilt och dyrt.

Ökande mobilanvändning

Idag följer smarta telefoner med oss överallt. 54 % av oss kollar telefonen i sängen och 40% kan inte låta den vara på toaletten. Flexibiliteten som det innebär att ha internet i fickan, kan utvecklas till krävande stress och beroende. Därför är det viktigt att komma ihåg att stänga av telefonen ibland och se upp från skärmen. Njut av det praktiska och roliga med att ha en smart telefon, men låt den inte styra dig.

Likes

Comments