Mycket har hänt sen sist. Jag har varit uppe i Jukkasjärvi, träffat folk jag älskar att jag kan kalla vänner. Varit på semester med familjen i Vietnam. Packat om väskan totalt 6 gånger men nu äntligen landat i mitt nya hem.

Jag flyttade till Svalbard, Longyearbyen för snart 1,5 månad sedan. Vet inte hur man beskriver en kärlek till en plats på bästa sett, men jag kan kort säga, JAG ÄLSKAR SVALBARD. Har du inte varit här, åk upp hit och bli kär du med. Snön, bergen, människorna, naturen. Ingenmanslandet tog med med storm och varje dag måste jag nypa mig i armen för att kolla på allt inte är en dröm. Flyttade upp hit i mörkerperioden och för fyra dagar sedan såg jag för fösta gången solen. Den lyckan! Jag jobbar på Hurtigruten Svalbard som skoterguide. Varje dag är ett äventyr och jag lär nog aldrig tröttna på detta.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

If you have a friend that say "come over to Ireland", go. You will not regret it, I promise.

Likes

Comments

This is one to remember. Helicopter ripe over Stockholm City. Happy birthday Linnéa, hope you liked it as much as I did.

Helikopter Stockholm

Likes

Comments

Five glasses of wine later and we came up with the idea to walk the first 10K of Kungsleden. Just before midnight we reached the little cabin in the mountains. We made a fire and some dinner, we played card and solved all the worlds problem.

Likes

Comments

Nu har jag varit hemma i 2 veckor jag har verkligen tagit vara på tiden hemma. Träffat vänner, åkt till stugan, njutit av svenska sommaren och annat kul man gör på ett sommarlov. För lite så känns det, som att jag har sommarlov och kan göra allt jag vill. Så jag packade bilen med packning och en favorit, Frida. Vi tog slingriga grusvägar och och mängder av felkörningar och tillslut hamnade vi i Sälen hos Linda. Några dagar av vandring, downhill cykling och god mat. Helt underbart med andra ord.

Likes

Comments

Jag är så jävla stolt över mig själv. JAG KAN NU KALLA MIG DIVEMASTER!!

Efter en intensiv månad med otroligt mycket hårt men roligt jobb är jag nu klar. Jag kan alltså jobba som dykare världen över. Ett drömjobb i mina ögon. Hur coolt är inte det? Nu väntar två veckor praktik och efter det står dörren öppen för nya utmaningar. Har ni några idéer, hör av er, jag är öppen för allt!

Likes

Comments

Livet här borta är nästan för bra för att vara sant. Fantastiska människor, fantastiska dagar, fantastiska dyk, fantastisks minnen. Gillar den här bubblan jag lever i här borta!

Likes

Comments

Idag passerar jag 10 dagar på denna ö mitt ute i havet. Om jag har det bra? Jag har de så jävla bra!
Mitt liv kretsar runt ett av mina största intressen, dykning. Vaknar varje morgon vid 6 av att en nyfunnen vän väcker mig. Vi går ner till stranden. Tränar lite i soluppgången innan vi tar ett dop innan frukost. Sen är de dykning som gäller. Plugga dykning, prata dykning, träna dykning och jag får dyka hur mycket jag vill. Bara ta en tank luft, lite utrustning och hoppa i, bara jag och hela havet. Ibland händer det att jag blir väckt mitt i natten och får hjälpa till att släppa nykläckta sköldpaddor i havet. Sånna gånger är jag glad att jag har många veckor kvar på detta ställe.

Likes

Comments

Efter dagarna på båten åkte jag och Emmi till ön Nusa Lembongan. Vad som skulle vara en 30 min lång båttur ut blev 5 timmar. Efter 1,5 timme på grund utanför hamnen blev vi räddade men fastnade igen framme vi nästa hamn då tidvattnet sjunkit för mycket. Men allt de blev som bortblåst när vi tillslut möttes av en stor dubbelsäng och båda två slockna och sov 13h. Sen dess har vi varit pensionär, strosat runt i små affärer, åkt moppe alldeles för långsamt, lyxat till de på restauranger och åkt till alla sevärdheter denna ö har att erbjuda. Vi har haft det underbart med andra ord. Ska alltid resa som en pensionär hädanefter.

  • Resa

Likes

Comments

Och där satt vi, tre tjejer och kollade ut över viken, över vår lilla båt som vi nu kallade hem och över solen som just gått upp. Fortfarande trötta efter nattens vågor på havet mot den hårda platsmadrassen på golvet. Så himla lyckliga över att vara just där vi var just då. Grävde fram en telefon i väskan och slog på låten "Still" med Seinabo Sey. Hela stämningen tilltog. Som en helig stund du inte vill ska ta slut. Fällde en och annan tår av lycka. Fattar ni att jag lever min dröm just nu? Jag är 21 år gammal och gör exakt allt jag drömmer just nu.

Jag har nu tagit mig från Lombok till Flores. En stor ö i västra Indonesien. På vägen dit stannade vi i små byar, vid vattenfall, häftiga öar i mitten av ingenstans och fina rev med mängder av fiskar. Vi har snorklat med Manta rays och klättrat upp på toppar. Gått runt bland Komodo ödlor, vattenbufflar och apor. Vi har solat oss röda och vi har skrattat oss tårar. Vi har haft det sjukt jävla bra helt enkelt.

Likes

Comments