Hannah Pearson, 16, och James Morton, 24, som var vän med hennes pojkvän, träffades för första gången 23 juli förra året. Det var också då han dödade henne.

2017 dömdes Morton för 16-åringens död.

Det började med att Hannah åkte med James till hans föräldrar, i Newark i England. Där bjöd han henne på vin, sprit och öl. Sedan la han henne i sin säng – och det slutade med att hon ströps till döds.

Morton påstod under rättegången att det var Hannah som tagit initiativet och börjat kyssa honom, något som domaren inte kunde motbevisa.

Vad man däremot vet, påpekade domaren, är att Hannah inte gav samtycke till att strypas till döds.

För som vi alla vet är samtycke alltid ett måste, oavsett vad man gör.

James Morton började strypa Hannah i sängen helt utan förvarning och samtycke, menade domaren. Hannah hittades sedan död i hans sovrum.

Morton gillade just BDSM, och hade testat det med sin tidigare flickvän. Morton ska enligt uppgifter gillat att vara den 
dominanta.

Inspirationen ska ha kommit från porrfilm med liknande inslag som han tittat på precis före Hannahs död, menade domaren när domen avkunnades.

Mortons advokat menade istället att han hade “följt sin sexuella lust utan att tänka på konsekvenserna”.

Morton ringde själv ambulans när han insåg att Hannah var död – men han väntade först i hela 20 minuter. Detta eftersom han ville ta hand om sitt eget “välbefinnande” innan han ringde.

Hannahs mamma, Dawn Pearson, berättade under rättegången om familjens 

sorg. 

– En förälder ska inte behöva begrava sitt eget barn, ett barn som inte ens har haft en chans att leva sitt eget liv.

James Morton dömdes förra veckan, men inte för mord utan istället för dråp. Straffet blev 12 års fängelse, enligt BBC.

​❤R.I.P❤

👮Har fått tillstånd av polisen​ att skriva om detta fall​🚓

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I slutet av maj 2017 hittades en 46-årig pappa död vid en sjö i Falun, efter att ha lurats ut på en fisketur tillsammans med en släkting. Polisens förundersökning pekar på att mordet varit hedersrelaterat, och att den mördade mannen stått inför ett fruktansvärt hot.

En 50-årig släkting åtalas nu för mordet, och han ska ha dödat pappan med en sax. Det bakomliggande motivet beskrivs vara en konflikt inom familjen, ett bråk som spätts på av en ryktesspridning om 46-åringens döttrar.

Den åtalade släktingen ska ha hört att döttrarna hånglat med några pojkar och hållit dem i handen, varför han lurade ut pappan på en fisketur. Han ska tidigare ha konfronterat pappan och gett honom ett val: antingen dödar du dina döttrar, eller 
så dödar jag dig.

När pappan vägrat ska släktingen ha mördat honom genom flera saxhugg mot halsen. Polisen kunde gripa den 50-åriga släktingen på plats.

Enligt frun så älskade han barnen.

Släktingen åtalades under onsdagen, men nekar till Brott och menar att han själv blivit kränkt av den döda pappan.

– Vi har inte haft någon osämja. Några dispyter har vi haft inom familjen, ska 50-åringen ha svarat när förhörsledarens frågat honom om deras relation.

Han är otroligt ångerfull och ledsen.

​❤R.I.P❤

👮Har fått tillstånd av polisen​ att skriva om detta fall​🚓

Likes

Comments

Den fruktansvärda tragedin inträffade en sen kväll i augusti förra året. 

Johnny Jonassen, 51, hade haft problem med sin fru och de hade separerat. Han fick inte tillbringa så mycket tid med sin dotter som han skulle önska – och det klarade han inte av.

I hemmet i Odense i Danmark fanns parets gemensamma dotter Louise – bara åtta år gammal, sovandes i sin säng.

Den ödesdigra kvällen i augusti bestämde sig Jonassen för att dottern inte skulle få leva mer. Han tejpade hennes mun med silvertejp och trädde två plastpåsar över flickans huvud. I flera minuter klämde han sedan åt hennes näsa, höll för munnen och tog struptag på henne.

Efter det lyfte Jonassen upp sin lilla dotter och bar in henne i badrummet. Där la han henne i det vattenfyllda badkaret. 

– Jag lade henne i badkaret för att vara 
säker på att hon var död. För om hon inte var det skulle hon antagligen få hjärnskador, berättade Jonassen under rättegången, som avslutades under dagen.

Han berättade att han ville att både han och Louise skulle komma till “en bättre plats”, och att han tänkt ta sitt eget liv efter mordet.

Under rättegången ville Jonassen understryka att han inte alls dödade dottern som hämnd eller för att straffa sin fru. Istället menade han att han skickade bilderna av en annan anledning.

– Jag ville vid den tidpunkten visa att det hela var hennes fel. Att det är hennes fel att Louise är död.

Åklagaren menade under rättegången att Johnny inte fick umgås så mycket med sin dotter som han ville – och då skulle inte frun få göra det heller.

Under rättegången erkände Jonassen att han borde ha sökt hjälp.

– Jag borde ha sökt psykolog. Jag borde ha sökt hjälp. För när man kommer ner på jorden igen, så kan man ju se att man är ansvarig för sina egna handlingar. Det var inte Louises mammas fel. Det var mitt fel. Det var jag som slog ihjäl Louise, sa han under rättegången.

Johnny Jonassen dömdes under måndagen till 14 års fängelse för mordet på sin dotter.
​❤R.I.P❤

👮Har fått tillstånd av polisen​ att skriva om detta fall​🚓

Likes

Comments

Mamman Connie Serbu, från USA, lurade ut 18-åringen Xavier Sierra i skogen. Där konfronterade hon honom om en våldtäkt som utförts på hennes dotter flera år tidigare. 

När Connies dotter bara var sex år gammal våldtogs hon. Men ingen fick stå till svars för brottet. När Connies dotter berättade att det var Xavier som gjorde det så tog hon alltså ut honom i skogen och mördade honom. Genom att skjuta honom sex gånger.

Efter dådet ringde hon till polisen direkt och berättade vad som hänt. När hon greps på plats ska hon ha sagt att hon inte bryr sig. 

Jag bryr mig inte, han våldtog min dotter. Hon har berättat allt som har hänt."

Med sig på platsen hade hon också sin bror. Som hon senare säger inte hade något med mordet att göra. 

Dottern ska ha sagt till mamman att inte skada Xavier och en vän till familjen ska ha sagt till Connie att gå till polisen istället. Men mamman ville inte lyssna och nu står hon inför ett långt fängelsestraff.

källor: nyheter 24
www.google

​❤R.I.P❤

👮Har fått tillstånd av polisen​ att skriva om detta fall​🚓

Likes

Comments

Förra året skedde ett mycket tragiskt mord i York, USA. En, vid tidpunkten, femtonårig flicka skar halsen av en sjuårig flicka vid namn Katie Rough.


Flickan, som nu är sexton, har åtalats för mordet. Domen blev livstids fängelse. Att flickan under ett år innan mordet visat tydliga tecken på allvarliga psykiska besvär och var väldigt ung vid dådet var inget som domaren hade i åtanke, skriver Metro Uk. 


– Allvaret i att döda ett litet barn talar för sig själv, säger domaren Justice Soole under rättegången. 


Det var i en lekpark som sextonåringen skar Katie. Efter dådet ringde hon den amerikanska motsvarigheten till 112 för att berätta vad hon gjort. 


Under rättegången sitter sextonåringen med hukande axlar, blicken sänkt och i handen håller hon i en leksak. Det uppdagades att flickan under lång till kämpat med psykisk ohälsa och att det gått så långt att hon trodde att människor var robotar, skriver Metro Uk


Motivet till mordet ska ha varit att hon ville se om Katie var en robot genom att skära i henne. Bara dagar innan mordet ska hon ha skrivit skrivit mycket underliga saker på sociala medier. Hennes försvarsadvokat sa under rättegången att det stod klart att flickan ville ha hjälp. 


– Det är tydligt att det var ett rop på hjälp, säger Nicholas Johnson under rättegången. 


I kontrast var domaren väldigt tydlig med att det inte var synd om sextonåringen. 


– Jag behöver inte ens förklara tyngden av 

dådet och dess konsekvenser. 


Katies familj sa i ett uttalande att deras hem nu kommer eka tomt men att de kämpar för deras kvarlevande barn och syskon till Katie. 


"Katies minne kommer att leva vidare i våra hjärtan som en liten flicka som gjorde sin omvärld så mycket färgladare" 


källor: Nyheter 24

metro

Aftonbladet

Wikipedia

​❤R.I.P❤

👮Har fått tillstånd av polisen​ att skriva om detta fall​🚓

Likes

Comments

Sydney Loofe 24 år skickade ett sista meddelande på Snapchat, en bild på sig själv med texten att hon var redo för sin dejt. Sedan var hon spårlöst försvunnen. 

En månad senare hittades en kropp. Nyligen ringde en man från fängelset och tog på sig mordet.

Loofe skulle iväg och träffa en kvinna hon hade kommit i kontakt med via Tinder. Ungefär tre veckor senare, i december 2017, hittade polisen i Lincoln en kropp, som visade sig vara 24-åringen. 

samband med försvinnandet sökte polisen två personer, 23-åriga Tinder-dejten Bailey Boswell och hennes pojkvän 51-årige Aubrey Trail

Både Boswell och Trail sitter i fängelse nu anklagade för bedrägeribrott, som inte är relaterade till 24-åringens försvinnande. Dock ska Trail ha ringt till tidningen. Från fängelset i onsdags kväll, och hävdat att det är han som ligger bakom Loofes försvinnande.

Jag kan säga att jag är skyldig. Motivet kommer komma ut, sa Trail under telefonsamtalet. 

Han berättade också att flickvännen Boswell inte hade någonting med mordet att göra och att han för länge sedan sagt till polisen att han låg bakom mordet. 

Trail ska till och med ha sagt under telefonsamtalet att han är frustrerad över att inte FBI har åtalat honom för mordet på 24-åriga Sydney. 

Men han ville inte säga hur och varför han mördade Sydney. Utan det skulle, enligt honom själv, komma fram "i sinom tid". 

Under torsdagen höll rättegången om Trail och Boswells inblandning i bedrägeri.
Och i framtiden kan det bli så att de även blir åtalade för mordet och kanske kan anhöriga och nära nu äntligen få frid efter den fruktansvärda händelsen. 

Källor:

Nyheter 24
Wikipedia
Youtube

​❤R.I.P❤

👮Har fått tillstånd av polisen​ att skriva om detta fall​🚓

Likes

Comments

Det var i juni 2017 som 23-åriga Molly McLaren från USA hittades mördad. Skyldig till mordet var ex-pojkvännen hon träffat på Tinder 26-åriga Joshua Stimpson. 

De hade dejtat i fyra månader innan Molly valde att avsluta relationen. Till sina vänner ska hon ha sagt att han var kontrollerande och att det trappades upp efter att de gjort slut. 

Bara minuter innan hon mördades lyckades hon skicka iväg ett sista meddelande till en vän där hon skrev om hur rädd hon var. 

"Det känns som att jag måste f*cking kolla över axeln hela tiden"

23-åringen hade varit på gymmet när Joshua kom in lokalen. Han hade följt efter henne och till hennes mamma ska hon ha skrivit om hur obehagligt det var att han "stalkar" henne. 

Han lämnade Molly och byggnaden och väntade sedan på henne på parkeringen utanför gymmet. Under tisdagen dömdes Joshua till 26 år i fängelse. 

Men under rättegången sa domaren Adele Williams att Joshua kanske aldrig kommer släppas, skriver The Guardian.

– Detta var en grym, beräknad och feg akt. Detta var en handling av ondska. Du tog Mollys liv medvetet på det mest onda sättet. Du var fast besluten att straffa henne för att hon slutade relationen med dig. Du sökte hämnd. Hon var 23 år gammal, vacker och intelligent. Hennes familjs sorg och ångest är

Under rättegången visades en video från Mollys sista timme i livet. På överbevakningsfilmen går att se hur Joshua rör sig i lokalen när Molly tränar. 

Sedan går han ut ur lokalen för att vänta på parkeringen. Där skedde mordet. . 
källor;
Wikipedia
nyheter 24

​❤R.I.P❤

👮Har fått tillstånd av polisen​ att skriva om detta fall​🚓

Likes

Comments

I slutet av förra sommaren blev Savanna Greywind, 22, brutalt dödad i North Dakota, USA. Hon var gravid i åttonde månaden när hon försvann från sitt hem.

Hennes föräldrar och pojkvän Ashton Matheny ringde polisen, som inledde ett stort sökpådrag för att hitta 22-åringen. En granne ska sedan ha hört en bebis gråta hemma hos Brooke Crews, 38.

När polisen anlände till 38-åringen hittade de en bebis som de misstänkte var 22-åringens. Till en början ska Crews påstått att det var hennes barn de hittade, skriver Mirror.

Några dagar senare hittades 22-åringen död inlindad i plast i en flod i Fargo.

Nu har nya skrämmande uppgifter om mordet framkommit. Savanna ska ha varit vid medvetande när hennes barn skars ut ur hennes mage.

Det visade sig att Crews var skyldig och hon erkände att hon hade lockat Savanna till hennes lägenhet och sedan attackerat henne.

I fredags dömdes Crews till livstids fängelse. Crews pojkvän William Hoehn misstänks också för mordet och hans rättegång kommer att hållas längre fram, skriver Mirror.

Hoehn berättade för polisen att han kom hem den 19 augusti förra året och såg Crews, som städade bort blod i badrummet. Crews ska ha sagt "Det här är vårt barn. Det här är vår familj." skriver Mirror.

Åklagare har inte gått ut med den exakta dödsorsaken, men polischefen Dave Todd kallade det för en "grym och ond handling av fördärv."

Källa:

nyheter24

wikpedia

​❤R.I.P❤

👮Har fått tillstånd av polisen​ att skriva om detta fall​🚓

Likes

Comments

Therese Johansson Rojos kropp påträffades i skogsdungen efter midnatt den 7 juni 2010. Vittnen uppger att hon hade gått ut i skogen för att kissa och där mött den 16-årige pojke som fälldes i tingsrätten. Han och den jämnåriga flickan greps och anhölls samma natt, och häktades den 9 juni misstänkta för mord på Therese Johansson Rojo.

De hade enligt det senare åtalet planerat mordet under flera veckors tid, bland annat genom SMS- och e-post-kontakt De tre inblandade gick alla på Kunskapsskolan Enskede.Den 14 maj fick flickan reda på att pojken varit otrogen genom att kyssa Therese vid Valborgsfirandet två veckor tidigare. Enligt förundersökningsprotokollet sms:ade han henne på kvällen och erbjöd sig att göra vad som helst för att få henne tillbaka. Enligt protokoll skrev då flickan att hon ville att pojken skulle döda Therese Johansson Rojo annars var det slut mellan paret .Flickan hade senare skickat ett antal SMS till pojken och skrivit klart och tydligt att hon ville att han skulle döda Therese. I förhör senare har flickan sagt att hon spelade med i det hela, övertygad om att pojkvännen aldrig skulle genomföra mordet.

Den 23 oktober meddelades det att undersökningen var klar och att ingen av ungdomarna led av en allvarlig psykisk störning under dådet och att de därför kunde dömas till sluten ungdomsvård enligt svensk lag.Påföljd meddelades tre dagar senare, den 26 oktober, och de båda dömdes till ett år och åtta månaders sluten ungdomsvård.

De ska även betala ett skadestånd till Johansson Rojos föräldrar på totalt 60 000 kr vardera; båda gärningsmännen ska också betala 25 000 vardera till Johansson Rojos äldre bror. . Den 13 november överklagades båda domaren och åkklagaren begärde samtidigt att de två dömda ungdomarnas straff inom den slutna ungdomsvården skulle förlängas. Den 19 november överklagade även den 16-åriga flickan sin fällande dom och begärde att släppas fri i första hand eller få lägre straff i andra hand, något som den fällda 16-åriga pojken valt att inte göra. Dom i hovrätten föll den 5 februari 2010 där straffet fastslogs till det redan satta straffet för båda ungdomarna.

​❤R.I.P❤

👮Har fått tillstånd av polisen​ att skriva om detta fall​🚓

Likes

Comments

En lördagskväll mitt under sommarens värmebölja 1994 var 16-åriga Malin Olsson från Dals-Ed var på besök i Göteborg tillsammans med en vän. De hade varit hundvakt åt en familj i Härryda men den här kvällen var de ute och roade sig tillsammans med två killar som de kände.

De åkte runt i centrala Göteborg i en röd Cadillac cabriolet men Malins humör växlade då gänget stannade vid en pub och Malin, som är underårig fick sitta kvar och vänta i bilen. Dispyten fortsatte och när gruppen stannat vid en bensinstation vid Ullevi ska Malin ha varit så arg att hon stormade iväg från platsen. Hennes kompis sprang efter och ropade på henne, men då hade hon redan försvunnit.

Morgonen därpå hittades Malin strypmördad på en mur på Östra kyrkogården i Centrala Göteborg, några kilometer från platsen där hennes vänner såg henne för sista gången. Hon hade blivit strypt med ett läderbälte som låg bredvid henne och hon var till viss del avklädd.

Än i dag, 22 år senare, är fallet olöst. Kriminologen Leif GW Persson tog upp fallet i serien Sommarmord på SVT år 2011 och avslöjade nya detaljer om mordet. Det var sedan tidigare kommit information om att ett vittne ska ha hört skrik från kyrkogården. Men nu avslöjade han att vittne som ska ha sett hela mordet från en kulle 7-8 meter ovanför stenmuren och sedan gått hem till sin sambo och berättat om vad han sett. Dagen efter ska de ha ringt polisen.

Leif GW Perssons teori är att mördaren är en cyklist som skulle visa Malin vägen till tågstationen. Men när de kom till kyrkogården attackerade personen henne istället. Än i dag bedrivs en förundersökning av fallet och tusentals förhör har hållits. Det dyker nya artiklar upp om mordet nästan varje år. Senast i februari 2017 tog Leif GW Persson upp fallet i SVT:s veckans brott.

​❤R.I.P❤

👮Har fått tillstånd av polisen​ att skriva om detta fall​🚓

Likes

Comments