Header

Oppussing, Personlig

Jeg var i full gang med total makeover budsjettstyle, av leiligheten. Men, så kom jeg til det rommet de fleste oppussingsentusiaster, og hobbyoppussere, frykter, nemlig badet. Der stoppet det helt opp. Ting ble mye dyrere enn jeg hadde sett for meg (jada, jeg vet at bad er dyrt). Men selv den minste lille endring koster jo ikke bare skjorta, men alle skjortene jeg har i skapet. Så der stoppet det litt opp. Pusten gikk rett og slett litt utav meg, og jeg så liksom ikke enden på visa.

Jeg er storfornøyd med alt jeg har fått til, med de begrensede midlene jeg har som hjemmeværende alenemor. Og jeg vet at jeg kan få til masse, i resten av huset også, selv med lite penger. Jeg er en kreativ sjel, som liker å fikse ting selv, og kan se potensialet i gamle, brukte og halvødelagte ting. Kjøkkenet ble jo helt nytt for bare 3600,-, og jeg hadde håpet at jeg kunne ha fått fiksa badet for kanskje 10.000 mer enn det, det hadde jeg klart, om jeg hadde spart i noen mnd. Men, siden badet består av gamle rør, så er det svært få rørleggere som vil påta seg selv den minste lille endring der inne.

Jeg innser at jeg må ha en plan, jeg må bestemme meg for en rekkefølge, og følge den. Jeg må godta at jeg ikke kan fikse alt på en gang, og jeg må nok til min fortvilelse innse at badet og muligens også vaskerommet, må forbli i sin nåværende stand, helt til en oppussing strengt tatt blir nødvendig. Som sagt tidligere , så er jeg verdens mest utålmodige person, og ønsker helst at alt ble fiksa i går. Jeg ble født 14 dager etter termin, og prøver tydeligvis fremdeles å ta det igjen. Min beste og min dårligste egenskap i samme posen.

Har du noen kjekke oppussingstips til meg, så rop gjerne ut. Jeg tar imot alt jeg kan få av tips og råd.

Har du pusset opp på budsjett?

Hvilke endringen vil du gjøre i ditt hjem?

For flere oppdateringer, følg Kreavilt på Facebok , Instagram og YouTube

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Interiør, Oppussing, DIY

Han var veldig klar på det, da jeg spurte. Han ville ha Dinosaurer på rommet sitt. Ikke verken Star Wars eller Batman, det var dinosaurer for alle penga. Så da, som den kreative mammaen jeg er, tok jeg meg et par time med pintrest, og fant så utrolig mye kult. Det virkelig klør i fingrene etter å starte på det jeg håper vil utvikle seg til mellomstor sin egen lille jungel. Planen er å bygge om køyesenga hans til ei trehytte. Ja, det var det han ville ha. Ikke noe telt etter bil eller noe, men trehytte.

Dette var det han valgte seg ut, og med litt hard maling, litt dinosaurer og grønne planter, så har jeg absolutt troen for dette her. Planen er å kjøpe noen kunstige planter og et grønt gulvteppe på IKEA, og klistre opp noen wallstickers, og lage et make belive elektrisk gjerne. Takk for 3D wallstickers, da mine tegneferdigheter er så som så. Jeg trenger litt handyman hjelp til å bygge om senga, men ellers så tror jeg at jeg skal klare å fikse det meste selv. Jeg gleder meg skikkelig til å starte der inne.

Har du pusset opp barnerom?

For flere oppdateringer, følg Kreavilt på Facebok , Instagram og YouTube

Likes

Comments

Strikkepinner

Strikking er meditasjon for meg. De siste årene har jeg også virkelig fått øynene opp for å lage egne mønstre. Jeg har kjøpt inn og ønsket meg ruteark både til jul og bursdag, og de brukes flittig. Også er det veldig gøy å se resultatet av noe du har laget helt selv fra begynnelse til slutt. Jeg har mange ideer, og sliter med å få utøp for alt sammen. Men, jeg prøver så godt jeg kan. Siden størstesnupp er veldig glad i spillet Minecraft, så måtte jeg jo teste ut en Minecraftlue av litt restegarn. Denne lua er strikket i grått ullgarn, mens mønsteret er strikket med Akryl Neongarn fra Europris. Det fungerte overraskende bra å strikke med to forskjellige garntyper. Denne luen kan strikkes i alle farger. Men hardcore Minecraft fans ser nok helst at mønsterfargen er grønn.

Legg opp 120 masker med bakgrunnsfarge på rundpinnepinne 3,5/4, og strikk ca 8 (jeg skriver ca, fordet noen ganger er det fint med litt ekstra vrangbord, jeg har vært oppe i 12 innimellom også) omganger vrangbord rundt (det blir penest med 2 rett, 2 vrang). Jeg bruker alltid å starte arbeidet med en omgang rett. Deretter strikker du to omganger glattstrikk, og så mønster etter diagram. Så avslutter du med glattstrikk i bakgrunnsfarge, til du har oppnådd ønsket lengde.

FELLING:

Sett arbeidet over på 4 strømpepinner,

1 omgang: strikk 10 masker rett 2 masker rett sammen, fortsett ut omgangen.

2 omgang: strikk en omgang uten felling

3 omgang: strikk 9 masker rett 2 masker rett sammen, fortsett ut omgangen

4 omgang: strikk en omgang uten felling

5 omgang: strikk 8 masker rett 2 masker rett sammen, fortsett ut omgangen

Slik fortsetter du, med en maske mindre mellom hver felling. Ønsker du en baggy lue, kan du strikke to omganger uten felling istedenfor en.

Lykke til med Minecraft strikkingen, håper oppskriften falt i smak. Luen strikkes også på bestilling, dersom du ikke vil eller kan strikke selv.

For flere oppdateringer, følg Kreavilt på Facebok , Instagram og YouTube

Likes

Comments

Blogg, Personlig

1. Haibur- Jeg har så utrolig lyst til å dykke under vann, og se disse fantastiske skapningene i sitt rette elenemt. Det må være en av de mest spektakulære ting man kan gjøre, under vann.

2. Fallskjerm - Det ultimate adrenalinkicket. Bare kaste seg ut av et fly, og bare være i ett med naturen. herregud, for en opplevelse det må være.

3. Medvirke i en film/TV serie - Hvilken medvirkning, spiller egentlig liten rolle. Musikk, manus, skuespiller, kostymedesigner, sminkør. Alt er like spennende og gøy. Men navnet mitt skal stå på rulleteksten.

4. Lage en musikkvideo - Ja, jeg har skrevet flere sanger, to av de er faktisk spilt inn på singel også. Men, jeg mangler en musikkvideo, jeg har faktisk tenkt ut en hel en også, til en av sangene mine, og drømmen er å få spilt inn denne. Man kan jo drømme, kan man ikke?

5. Få ett av produktene mine i en fysisk butikk - Jeg lager jo både det ene og det andre, og drømmen er jo å få til et samarbeid med en fysisk butikk. Det dreier seg ikke så mye om penger egentlig, selvom man alltid kan trenge litt mer penger.

6. Lære meg bunadssøm - Ja, jeg har utrolig lyst til å lære denne kunsten. Interessen for dette daler mer og mer i Norge, så vi trenger nye friske hender inn. Håper jeg får råd til kurs etterhvert, for det er virkelig en drøm.

7. Kjøpe ei hytte - Jeg er vokst opp med hytte ved sjøen, sommer på hytta og hyttekos. derfor er drømmen om hytte stor. Helst ved sjøen, men jeg kan ta til takke med hytte på fjellet også, om beliggenheten og fasilitetene er der.

8. Bli invitert som gjest til et Talkshow eller et annet TV show - Gjerne for å snakke om ADHD og Autisme, da jeg har et barn med disse diagnosene, men det kan fint snakke om andre ting også, så lenge det er viktige ting.

9. Få jobb som Journalist - Jeg har jobbet med mange ting gjennom min arbeidskarriere, men Journalistjobben har absolutt vært den som har gitt mest mersmak. Kanskje derfor jeg valgte å bli blogger. Jeg elsker å skrive, elsker å få ut meningene og tankene mine. Elsker å engasjere. Det å få brukt dette i en daglig jobb, hadde virkelig vært drømmen. Da hadde jeg ikke gått på jobb hver dag, da hadde jeg jobbet med hobbyen min.

10. Finne kjærligheten - Ja, jeg veit, klisje. Men jeg er en håpløs romantiker, og drømmen om den ekte kjærligheten.

Har du en bucket list?

For flere oppdateringer, følg Kreavilt på Facebok , Instagram og YouTube

Likes

Comments

Blogg, Personlig

For ett år siden ble jeg bileier for første gang. 6 mnd før jeg stod der med lappen i handa, stod bilen i garasjen. Og jeg er fremdeles like glad i Volvoen min. Det er massevis av bil igjen, og den suste rett gjennom EU kontroll tidligere i år, uten en eneste feil. Det å ha bil og lappen er virkelig en helt ny verden. Ting blir så utrolig mye lettere.

Med tre barn, så var valget av bil relativt enkelt, jeg ville ha stasjonsvogn. Ville ha god plass til både bagasje og andre ting. Og jeg ville ha Volvo eller BMW, fortrinnsvis Volvo, siden barnas far er Volvo ekspert. Så da denne doningen her dukket opp, så slo jeg til med en gang. Og jeg angrer ikke. Jeg trodde ting ville bli vanskelig uten ryggesensor, men jeg har klart meg utmerket bra. DAB radio savner jeg da, men det kan jo installeres.

Hvilken bil ha du?

Når fikk du lappen?

For flere oppdateringer, følg Kreavilt på Facebok , Instagram og YouTube

Likes

Comments

Interiør, Oppussing

Etter veldig mye leting på nettet etter rett veggpynt til rommet til storesøster, fant jeg endelig tre prints i dag, som jeg ville ha. De ble printet ut, og hengt opp nå i kveld, og storesøster er godt fornøyd. Måtte berolige henne litt da, siden det for øyeblikket bare er en vegg som har fått pynt. Er fremdeles litt sterilt der nede. Men hun har absolutt blitt eldre siden vi flyttet inn her, og stilen forandrer seg jo med årene. Og fra 9 til 11, så skjer det MYE.

Valget falt til slutt på tre qoutes fra Mean Girls filmen. Selv elsker jeg den filmen, og siden min eldste snart entrer tenårene, så syns jeg disse passet godt. Jeg valgte dem med omhu da, tok ikke de styggeste tingene som blir sagt i den filmen, men storesøster reagerte likevel med "seriøst mamma, skal jeg ha det på veggen", da jeg fortalte at på den ene plakaten så stod det "Du får ikke sitte med oss". Så det er tydelig at jeg har oppdratt henne rett. Her skal alle med.

Siden storesøster bor på et kjellerrom. så er ikke takhøyden allverdens. Bare to meter ca, og vinduet er lite. Jeg har planer om å sette inn et større etterhvert, men det må planlegges litt, siden rommet da blir ubeboelig en stund. Det er ganske mørkt der nede når sola ikke står på, så jeg leiter etter noen lyskilder som gir godt lys. det finnes jo mange kjempekule rundt forbi, men dessverre er det ikke alltid at de kuleste gir det beste lyset. Har du noen tips, så gi meg gjerne beskjed.

Er ikke rosafargen på veggen bare helt utrolig nydelig. Jeg er helt forelska i den fargen altså.. Anbefales på det sterkeste. Den er ikke veldig rosa heller, så den passer til absolutt alle rom i huset. Velger du kalkmaling i tillegg, får du et mer røft utseende på veggene.

For flere oppdateringer, følg Kreavilt på Facebok , Instagram og YouTube

Likes

Comments

Interiør, Oppussing

Jeg har blitt helt forelsket i kalkmaling, og den naturlige følelsen det gir. Nyeste tilskuddet i huset på kalkmalingfronten er rommet til størstesnupp. Der har en vegg blitt malt i Mattsvart fra Jotun Lady (for å få en tavleeffekt), og de tre andre veggene har fått den mest fantastiske rosafargen du kan tenke deg, nemlig Deco Pink. Den er helt fantastisk, og malt med kalkmaling kommer virkelig fargen frem på en utrolig vakker måte. Jeg er helt forelska i det rommet, har nesten lyst til å flytte inn der selv.

Størstesnupp ble kjempefornøyd selv også, og det er jo det største komplementet man kan få. Jeg har fått skikkelig oppussingsdilla nå, og lever og ånder for huset mitt. Jeg drømmer faktisk om oppussing. Men, gud så morro det er da, det blir jo kjempeforandring av veldig lite, og barna blir superfornøyde. Ingenting er bedre enn det.

Senga er ei gammel seng fra min barndom, som har ligget i boden en god stund, men som jeg nå endelig fikk tatt frem og brukt. Det er jo ei skikkelig solid og god seng, så den fortjener absolutt å bli brukt. Lyslenka kjøpte jeg på Nille , siden de har 50% på alle lyslenker om dagen, så fikk jeg den faktisk for under 30,-. Jeg kjøpte den som går på strøm, da jeg syns det ble litt knotete med batterier inne på et barnerom. Nå gjennstår bare veggpynten der inne + et par små DIY som jeg selvfølgelig skal dele med deg. Håper på å bli ferdig iløpet av helgen. For jeg kan nesten ikke vente med å starte på neste rom.

For flere oppdateringer, følg Kreavilt på Facebok , Instagram og YouTube

Likes

Comments

Blogg

Som blogger, så leser jeg selvfølgelig også andres blogger, og jeg har vært innom mange i min bloggkarriere. Vi er jo så og si kolleger. Så vi burde absolutt støtte hverandre, snakke med hverandre, og sist men ikke minst, skryte av hverandre. Så her er mitt bidrag. 5 av mine favorittbloggere. Blogger jeg er innom hver dag. Kanskje også flere ganger om dagen.

Marta Alise, åpent og ærlig om hvordan livet er med en kjæreste i fengsel. Marta Alise har latt oss følge henne og kjæresten Audun, gjennom hele prosessen fra rettsak og dom, til besøk i og brev fra fengselet. Hun er også svært dyktig med ord, og er kjempeflink til DIY og enkel interiør. Absolutt verdt en titt. Og sånn for en bonus, man blir nesten forelska bare av å lese om kjærligheten mellom henne og Audun.

Franciska er talentfull på mange måter, fotografi, interiør, blogging, mote etc etc. Bloggen er det som tittelen tilsier, en vakker verden. Jeg kan love deg at du vil forelske deg i denne siden her. Og du vil få så mye inspirasjon at det vil klø i fingrene i lang tid.

Speiltvillingene har jeg fulgt lenge. En av de bloggerne jeg har fulgt omtrent siden starten. Ei superkreativ og utrolig dyktig dame, som snart blir trebarnsmor. Stine har for eksempel hatt DIY kalender i adventstiden, og kommer med masse fantastiske tips til alt fra oppussing til søm. Hun har forresten laget sin egen brudekjole. Tenk det du.

Nydelig Flott er som navnet tilsier, Nydelig Flott. Fantastiske bilder, blandet med en stor dose kreativitet og en masse DIY. Skrevet av ei sterk og modig dame, som virkelig har klart kunsten å blande personlig og kreativ. Det er aldri kjedelig å lese. Her er det inspirasjon i massevis. Og sammen med en instagramkonto til å dø for, så er denne bloggen vel verdt et besøk.

Englas Kreative Verden er et hav av inspirasjon, flotte bilder, interiør og farger. Jeg elsker denne bloggen, og selvfølgelig Instagram profilen, vakre bilder av nydelig og personlig interiør, med en dæsj av farger. Denne dama har virkelig klart å få et trendy og personlig hjem. Her er det mye inspirasjon å hente.

Har du noen favorittbloggere?

Legg gjerne igjen bloggadressen din i kommentarfeltet, så titter jeg innom deg også.

For flere oppdateringer, følg Kreavilt på Facebok , Instagram og YouTube

Likes

Comments

Strikkepinner

Husker du oppskriften min på Michael Kors inspirert skjerf? Det er et kjempepopulært skjerf, som er mykt, varmt og trendy. En storfavoritt hos ungdommen. Absolutt en flott gave å gi. Eller en fin og ikke minst enkel og rask ting å strikke til seg selv. Her kommer fremgangsmåten for å få til frynsene.

Klipp av tråder i samme type garn som du strikket ca 30-35 cm lange. Jeg har aldri telt hvor mange, men ser at noen opererer med ca 92 stk. Hver frynse må festes for seg, så dette er møysommelig og tidkrevende arbeid. Men, resultatet blir nydelig, om du gjør det riktig. Tre tråden på en stor nål, og tre gjennom oppleggs og avfellingskanten, slik at tråden er ca like lang på hver side (du klipper til helt perfekt til slutt). Deretter knyter du bare en dobbelknute på tråden, slik at den sitter fast (mulig det er bedre løsninger på festing, men dobbelknute har fungert helt fint på mine skjerf).

Det ser veldig rart og merkelig ut i starten, men etterhvert som flere frynser kommer til, så ser du at det blir bra. Jeg satt med strikkehjertet mitt i halsen første gang jeg gjorde dette, for det så rett og slett helt feil ut, men resultatet ble strålende. Så her gjelder det å bare fortsette til du ser hvordan det blir.

Jeg elsker dette skjerfet, og det fungerer også fint uten frynser, men med frynser blir det helt perfekt, så jeg vil absolutt anbefale deg å ta deg tid til disse frynsene, om du velger å strikke dette skjerfet.

For flere oppdateringer, følg Kreavilt på Facebok , Instagram og YouTube

Likes

Comments

DIY, Hverdagstips

Det er ikke alltid man har tid eller mulighet eller penger til å dra å bowle i en skikkelig bowlinghall. Er ikke alle barn som liker det heller. Jeg tror muligens at mine to yngste ikke hadde stortrivdes på et slikt sted. Men, her i huset fikser mamma alt. Jeg kaller meg ikke Kreavilt for ikke noe. Her i huset fikser vi nemlig bowlinghall helt selv, i stua.

Det eneste du trenger til dette er 10 store brusflasker (av plast helst). Noen myke baller, gjerne slike som barna har som leker. Kan jo ikke ha harde baller, da dette skal foregå inne i stua. Dette er bare for gøy, ingen vinnere eller tapere, bare mye smil, jubel og latter.

Jeg må ærlig innrømme at størstesnupp har mer peiling på bowlingregler og poengsummer enn det jeg har, og hun er flinkere også. Tror glatt hun slår meg på bowling for å si det sånn. Det er utrolig gøy, å få til så mye, av nesten ingenting. Her er det mye morro for pengene.

For flere oppdateringer, følg Kreavilt på Facebok , Instagram og YouTube

Likes

Comments