Tenk at vi alt er kommet til august, i dag er det første august og mandag. Hva passer vel da ikke bedre enn å legge opp noen mål en vil oppnå i løpet av måneden. Jeg har et par ting som må gjøres og et par ting som jeg ønsker å gjøre. Så nå har jeg skrevet dem opp og er klar til å dele dem med dere.

 • Nyte siste resten av sommeren og oppleve flere sommerdager hvor vi kan sitte ute rundt bålpannen å snakke til lagt ut på natten.
 • Innrede rommet til Jonas samt lesekroken under trappa, for å ikke snakke om resten av huset. og for en glede det skal bli å ha dere med på hele prosjektet
 • La kreativiteten utfolde seg, jeg snakker om DIY`s som passer for oss voksne men ikke minst ulike DIY`s som hele familien kan bli med på. Planene er klare og jeg har faktisk allerede mange å dele med dere.
 • Ta turen over til Stavanger, er alt for lenge siden sist jeg besøkte denne nydelige byen så nå er det på tide med en skikkelig shoppingtur. og både jeg og Jonas trenger ny garderobe til høsten!

 • Oppgradere garderoben, både jeg og Jonas trenger litt fornying. Jonas Har jo vokst fra mye klær som nå skal pakkes bort og trenger dermed faktisk en del nytt.
 • Ta bloggen til nye høyder, vi snakker om store planer, og avtaler som alt er i boks og dere skal få vite alt etterhvert. men først snakker vi om å slå lesertallrekorder.
 • Bli flinkere til å svare på mail, sms og telefoner. jeg er utrolig dårlig på dette. jeg leser gjerne mail og sms når jeg er ute på noe og glemmer og svare og svarer dermed alt for sent. dermed må jeg planlegge fast tid på døgnet hvor jeg må sette av tid til å svare på nettopp disse.

Har du noen store planer for august? noe du definitivt skal gjøre?

 

#hverdagslivet #diymedbarn #hobbybarn #hjemmelaget #lagdetselv #mammablogg #kreativhverdag #kreativfamilie #kreativ #livjuditblogg #diytips #august #familiekos #hverdag #mamma #mammablogg #livjuditbloggno

Likes

Comments

Så var det jammen meg på tide med et nytt DIY tips. Dagens er nok forbeholdt voksne eller store barn. Vi skal nemlig lage et friskt og sommerlig syltetøy med smak av rabarbra og jordbær.

Så her kommer oppskriften jeg brukte, den er i Ca. Mål etter hva jeg hadde i hus men ble godt på smak og jordbærene fikk ikke helt overkjøre rabarbra smaken!

650 g rabarbra, i ca. 1 cm tykke skiver

400 g jordbær, i biter

350g sukker (smak til)

1 vaniljestang, delt i to på langs

Slik gjør du:

Ha rabarbra og jordbær bitene i en kjele. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha så i både frø og vaniljestangen å Kok opp og la det stå å trekke på lav varme til rabarbra og jordbær er myke. Tilsett sukkeret litt etter litt så det ikke blir for søtt (smak til), rør sukkeret godt inn og gi så syltetøyet et nytt oppkok.

Fjern vaniljestangen og hell syltetøyet på rene, varme glass og sett umiddelbart på lokket. Jeg fikk 4 babymatglass av denne oppskriften.

La syltetøyet kjølne helt før du setter det kaldt for oppbevaring.

Og Voila et sommerfriskt og godt syltetøy er nå ferdig.

#diymedbarn #hobbybarn #hjemmelaget #lagdetselv #mammablogg #kreativhverdag #kreativfamilie #kreativ #livjuditblogg #diytips #gjørdetselv #oppskrift #syltetøy #rabarbrasyltetøy

Likes

Comments

Dette må en jo bare få med seg og vi som bor i nærheten gleder oss stort til Jubileumssalget til Memini by Kristine Vikse. Det må jo bare bli bra!

På Jubileumssalget vil vi få muligheten til å kjøpe vareprøver og rester av Memini til gode priser.

Her er muligheten stor til å finne skatter fra tidligere kolleksjoner så ta mrd godt humør og bli med!

Jeg gleder meg skikkelig og er mer en klar for å finne noen nye favoritter til klesskapet til Jonas!

Så blir du med på Torsdag?

#memini #jubileumssalg #meminibykristinevikse #klærtilålekei #klærforaktivebarn #diymedbarn #hobbybarn #hjemmelaget #lagdetselv #mammablogg #kreativhverdag #kreativfamilie #kreativ #livjuditblogg #diytips #gjørdetselv

Likes

Comments

God tirsdag alle sammen! Her leker værgudene med oss i dag. Jeg og Jonas våknet til regn idag og tenkte vi fikk finne på noe gøy inne. Men så brått snudde det og vi tok bena fatt og trasket oss en tur i oppholdsværet. Med Gråtass og Jonas på slep.

Jonas er jo som dere vet utrolig begeistret for traktorer så det å ha en egen gråtass å kjøre på det er stor stas.

Men nå som vi har kost oss ute i et par timer var det rett og slett på tide med en lur. Og nå sol det er rett og slett het ute trur jeg vi får blåse opp bassenget og leke litt i det når mini våker.

Er da herlig med sommer også selv om øyne, nese og hals klør og blir tette av alt som blomstrer og gror rundt om.

Ønsker dere alle en flott sommer dag!

#diymedbarn #hobbybarn #hjemmelaget #lagdetselv #mammablogg #kreativhverdag #kreativfamilie #kreativ #livjuditblogg #diytips #gjørdetselv

Likes

Comments

Av og til er ingenting kjekt og de som er voksne i huset må finne på aktiviteter til det små. Hvor ofte hører vi ikke ?jeg kjeder meg? eller ?jeg har ingen ting å gjør på? selv om det bugner av leker og dingsebomser de kan leke med. Så av og til må vi engasjere dem og da er det jo kjekt å lage noe sammen som de ikke viste at dem kunne lage selv. Her i huset er det nok bare lillesøsteren min som må aktiviseres og da er det ekstra kjekt når vi kan gjøre noe sammen. Her om dagen laget vi noe så enkelt som sjonglerings baller som alle enkelt kan lage av ting de har hjemme på kjøkkenet.

Start med å finne frem det du trenger:

Slik gjør du:

Start med å klippe halsen av ballongen

Sett så en trakt inn i den ene ballongen og fyll på med 50g ukokt middagsris.

Lukk den så igjen ved å tre en ny ballong (med avklipt hals) over motsatt vei. For sikkerhetens skyld trer jeg en tredje ballong over og voila en sjongleringsball er ferdig. Slik gjør en til en får så mange sjongleringsballer en trenger eller vil ha

Og du vet vel at det hevdes at sjonglering kan være med på å trene konsentrasjonsevnen. Noe som kan være godt for både store og små i blant!

#diy #gjenbruk #hobby #diymedbarn #hobbybarn #hjemmelaget #lagdetselv #mammablogg #kreativhverdag #kreativfamilie #kreativ #livjuditblogg #diytips #sjonglering #ballong #gjørdetselv

Likes

Comments

Så var det på tide med en liten DIY igjen, denne gang for oss voksne eller dem større barna. Vi skal lage en sirkel med bilder ved hjelp av ting en ofte har i hus.

Det du trenger er:

 • et stykke papp (jeg brukte en grandiosa eske)
 • trehvite klesklyper
 • saks
 • lim

Slik gjør du:

 • klipp ut en sirkel og en sirkel inni sirkelen slik at du står igjen med en smultring av papp

 • Så er det bare å lime på klesklypene slik dem sitter jevnt rundt og gjerne med et litt stort mellomrom siden bildene skal festes i dem.

 • Når limet er tørket, kam ringen henges opp og bilder festes i klesklypene, enkelt og dekorativt og en får opp mange bilder på en gang!

En enkel og koselig DIY i dag siden det er søndag, huska at om du trenger flere tips og ideer ligger det mase DIY HER for både barn og voksne!

Ha en fortsatt herlig søndag alle sammen!

#mamma #mammablogg #mammalivet #hverdagslivet #småbarnsforeldre  #kreativitet #diy #kreativtenking #frilek #aktivitet #kreativfamilie #kreativ

Likes

Comments

God morgen alle sammen! Noen dager kan til tider være tøffere enn andre. I natt har vi sove minimalt for en liten kar er plaget med eksemen for tiden så i natt var vi oppi klokken 2 og la oss ikke før i 5tiden. Men heldigvis er det ikke så ofte at disse periodene er her og det er bare for en dag og to vi er plaget med kløingen på natta.

Jeg trudde jo at Jonas da var trøtt på morgenen og tenkte at vi fikk sove litt frem på. Men neida Jonas var oppe 07.30 og var klar for frokost og dagen. Så da var det bare å stå opp å finne litt frokost. Skyr son banan yoghurt er supert som tillegg til skiven til frokost.

Nå skal vi ble litt mer i inspirasjons bøkene mine for å finne nye DIY tips til dere, vi har alt noen på lager men trenger alltid nye.

Ønsker dere en flott torsdags morgen!

#mamma #mammablogg #mammalivet #hverdagslivet #småbarnsforeldre #uteleker #salg #leker #kreativitet #diy #kreativtenking #frilek #aktivitet #kreativfamilie #kreativ #aktiviteterforbarn #kreativmedbarna

Likes

Comments

God formiddag alle sammen! Klokken er ikke 12.00 enda så da kan bi vel fortsatt si formiddag?

Jeg ble vekt av at telefonen durte og en SMS tikket inn og jeg hadde mulighet til å komme på jobb, så da ble det rett og slett en travel start med å få tak i barnepass og komme seg på jobb.

Men selv om vi fikk en travel start lurte vi oss til en sykkeltur ned til sentrum hvor jeg jobber.

Så selv om det ble en travel dag fikk vi kost litt sammen på morgenen!

Så nå er mini å koser seg hos bestemor mens mammaen skal på jobb! Men først skal jeg ble litt i mine familiehobbybøker på jakt etter flere DIYs og kreative ideer med dere

Men nå skal vi på jobb så vi får skrives om en stund!

Ha en flott onsdag!

#mamma #mammablogg #mammalivet #hverdagslivet #småbarnsforeldre #uteleker #salg #leker #kreativitet #diy #kreativtenking #frilek #aktivitet #kreativfamilie #kreativ #aktiviteterforbarn #kreativmedbarna

Likes

Comments

Aatsjo! Jepp nå er våren kommet til Vestlandet på skikkelig. For her nyser vi og klær oss i øyene så nå blomstrer det rundt oss. Så ja våren er her på godt og vondt.

Her i hus er vi avhengig av Kleenex og nesespray. Men vi er allikevel positive, er jo herlig med sol og varmere vêr.

Jonas synes i hvert fall det er herlig å sleppe den store dressen når han er i lekeparken.

I dag skal jeg på jobb så regner med at dagen skal gå fort selv om vi føler oss litt slakke men nysing og snufsing.

Men først av alt skal vi kose oss litt hjemme før mini skal til bestemor å kose seg mens mammaen skal jobbe.

Vi må nok ha oss en tur ut og nyte sola i dag, kanskje hoppe litt på trampolinene eller sykle en tur. Ut skal vi i hvert fall det er sikkert

Ønsker dere en herlig tirsdag så skrives vi om litt!

#mamma #mammablogg #mammalivet #hverdagslivet #småbarnsforeldre #uteleker #salg #leker #kreativitet #diy #kreativtenking #frilek #aktivitet #kreativfamilie #kreativ #aktiviteterforbarn #kreativmedbarna

Likes

Comments

Ingenting er så nydelig som våre små, og idag skal jeg vise dere hvordan dere kan enkelt lage blomster av deres små håpefulle!

Dette er en super gaveide til besteforeldre eller oldeforeldre

For å lage disse trenger du:

- keramikk blomsterpotte

- maling og malerpensel

- isopor eller oasis

- papir sugerør

- gul papp utklipt til en blomst

- 2 stk muffinsformer

- stiftemaskin

- limstift

- bildet av barnet eller lignende

- smarties eller lignende

Slik gjør du:

- mal blomsterpotten

Lim en muffinsform i midten av den gule blomsten.

Stift sugerøret bakpå den gule blomsten på midten og lim bildet av mini i midten av blomsten

Legg oasis i blomsterpotten og sett den siste muffinsformen over. Sett et lite kutt i den slik at sugerøret går lett nedi.

Sett sugerøret nedi muffinsformen og fyll opp med smarties eller lignende

Voila! En nydelig blomst er klar til å gis bort eller bare til å pynte opp på barnerommet

#mamma #mammablogg #mammalivet #hverdagslivet #småbarnsforeldre #uteleker #salg #leker #kreativitet #diy #kreativtenking #frilek #aktivitet #kreativfamilie #kreativ #aktiviteterforbarn #kreativmedbarna

Likes

Comments