Naturligt naiv

9 mil upp längst kusten om Kapstaden ligger ett hus utan dess like. Som en hyllning till havet med tunga stenblock och stora glaspartier är huset både vidsträckt och fritt men också stabilt och kargt. Som att det eftersträvar naturens naivitet. 

Betongblocket skyddar mot vind men ger också en avgränsning till de oändliga.

Mot vägen och allmänheten är huset slutet och öppnar istället upp sig mot naturen och havet på andra sidan.

Beachkänsla inomhus. Strandbäddar i vardagsrummet skapar en befriande känsla mellan inne och ute.

Naturlig färgskala i beige och brunt.

Äkta ljus. I detta hus behövs inte så många ljuskällor förutom allt ljus som flödar in från de stora glaspartierna. Spotlight i taket skapar ett naturligt ljus när solen väl gått ner.

Massivt trä. Med stora öppna ytor behövs också möbler som vågar ta plats. Här ett bastant träbord.

Väggar, skåp och vitvaror går allt i vitt för att låta utsikten stå i fokus. Hur fint är inte det lilla fönstret vid spisen?

Skulpturens hus. Interiören består av jordnära möbler i färg och materialval och lyfts upp av den karaktäristiska konsten.

Detaljrik trappa. Trappan som leder upp till sovrum och badrum består av både trä och sten, material som representerar husets val i stort.

Är det något rum en ska kalla Master bedroom är det väl ändå detta?

Utsikt i alla vinklar. De stora speglar ger en skymt av havet i alla vinkar.

Taket i hela huset är av industriell betong med märken och fläckar. Det skapar en närhet till den skrovliga stranden utanför.

Husets två delar ger möjlighet till frihetskänsla vid havet eller mer ombonat i den skyddade delen närmare vägen.

Gillar

Kommentarer

malouanderson
malouanderson,
Om man ändå kunde bo sådär 😮 verkligen ett dröm hus!!nouw.com/malouanderson
ahlberglinn
ahlberglinn,
Oj, vilken dröm! nouw.com/ahlberglinn
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229