Formex topp fem

Formex 2016 är över för denna gång. En mässa som speglar vår inredning och vårt tänk så väl. I variationen mellan utställare, allt från supertrendigt till typsikt turistigt. Temat Nordic Kicks visar på hur vi idag blandar klassiker med nytt och härliga impulser. Vi arbetar med former från modernismen, kuber och trianglar, vi vågar använda färg, ja vi till och med stänker färg. Den skandinaviska designen har alltid varit stilren och lugn, så trots alla de där former och färgerna så är intrycket mjukt och behagligt.

Här kommer mina topp fem från Formex.

5. På femte plats hamnar en hemvändare. Plast- och prylbutiken Villige är tillbaka. De har jobbat fram ett helt annat koncept. Hantverk, rustik, naturligt och skandinavisk form är de nya med material som ull, läder och betong.

4. House of Rym. Här har vi färgstänkandet och det härliga mönstret. House of Rym skapar ett så inspirerande och välkomnande hem med sina gräddiga färger och lyckliga mönster. En typisk men prima vårkollektion.

3. Studio E.O, vinnarna av Formex Nova med motiveringen "Kyuhyung Cho & Erik Olovsson tilldelas Formex Nova 2015 för deras lekfulla samarbeten i kollektionerna Room, Sine och Numbers. Med sammansmältning av grafiska element och arkitektoniska volymer skapar formgivarna design präglad av kontraster mellan lätt/tungt, ordning/lek, 2- och 3-dimensionalitet och frammanar en känsla av motsatser i perfekt balans." Jag tror många av oss behöver bli lite mer lekfulla i vår inredning. Här är ett perfekt sätt att göra det på ett stilfullt sätt.

2. Ja, jag vill ha både bröst och rumpa på väggen. Det här konstverken är helt fantastiska. De är så lätta i tanken, så "bara en kropp", precis sådär som en kropp faktiskt är, bara en kropp. Johanna Forsberg ställde ut dessa under mässans "Young designers" och med den guld- och metalltrend som finns nu är det här en total lycka att ha hemma.

1. Och till slut min absoluta favorit på hela mässan, skåpet DearDisaster från Stoft. Hur ofta kan en interagera med ett skåp? Det här är helt fantastiskt, trots alla hundratals små bitar ger det här skåpet mig harmoni. Jag kan själv skapa mitt utryck och min känsla.

Precis som min topp fem så finns det (som sagt) en oerhört bredd på designer och stilar på Formex. Just så som inredning ska vara. Den skandinaviska stilen stod såklart starkast, något jag tänkte prata mer om senare i veckan. Vi ses!

Gillar

Kommentarer

Hannah
Hannah,
Fint porslin. Har de någon butik i Stockholm?
kreativaladan
kreativaladan,
Ja det har dem. Hornsgatan 73! De har också flera återförsäljare runt om i stan http://www.houseofrym.com/stores/index/searchresult/
nouw.com/kreativaladan
Lotta
Lotta,
Gillar porslinet och skåpet är ju super. Kollade du skolornas montrar?
kreativaladan
kreativaladan,
Visst är det? 😊 Var förbi Handarbetets Vänner och kollade när de gjorde Shibori, såg häftigt ut!
nouw.com/kreativaladan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229