Få skit under naglarna

Grönt är skönt. Det har vi lärt oss sedan barnsben. Att växter också är en viktig del i inredning är kanske något vi ibland måste påminna oss om. Det är dels en lätt och hyfsad billig sak att köpa. Men också något som ger liv och karaktär. Är det något som fattas i många hem är det oftast blommor och växter. Här kommer några snabba tips hur du kan inreda med grönt. 

Byt plats.

Krukväxter ställer vi ofta i fönstren vilket gör att mycket ljusinsläpp försvinner. Byt istället ut krukvästerna till vaser i olika nyanser och skapa ett fint ljusinsläpp. Ställ krukor på bord, hyllor, pallar och golv.

Ta in säsongen.

Ta in knoppar och blad på våren och vad kan vara finare än orange och rött i fönstret nu på hösten?

Välj blommor med karaktär.

Ta inte standardväxten i en vit kruka på IKEA. Köp istället växter med karaktär för ett levande och roligt hem. Vi är inte på ett kontor!

Gör konst.

Växter kan till och med vara mer än inredning, det kan vara konst. Arbeta med färgerna på växterna. Låt dem gå i samma nyans som soffkuddarna eller gardinerna för att få ihop rummet. Har du riktigt gott om tid? Ställ iordning dina växter till ett stilleben. Jobba med olika höjdnivåer genom att hänga upp växter eller ställa på pedestal. 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229