2016

2015 var året då vi vågade. Vi tog in färg, olika träslag och kolossala mängder växter i inredningen. I och med att många idag tänker på konsumtion på ett mer hållbart sätt kommer de vi sett under 2015 långsamt att utvecklas under 2016.

Blått var den stora färgen under 2015. De helt vita väggarna byttes ut mot en dov blå färg som startade den mer lyxiga inredningen vi ser idag. Vi arbetar med tyngre tyger som sammet, tar in naturens mörkare och kraftigare träslag och arbetar mer med färger och mönster för ett mer ombonat hem. Det lyxiga förstärks ytterligare i kombinationen mellan olika typer av metaller. Här kommer mina favorittrender 2016:

Två färger som smugit sig in under 2015 är gult och rosa. Båda två har tidigare varit ganska osynliga i inredning men nu kan vi till och med se de i kombination. En kombination som jag tycker är helt perfekt för ett lugnt med lekfullt sovrum.

Ikea's nya bäddset Gäspa i en fin dov ton.

De vita ytorna täcker vi nu med mönstrade tapeter och tavelväggar och golven med stora tjocka härliga mattor. (Ikeas limiterade kollektion "Tillfällig" som jag skrev om i ett tidigare inlägg (HÄR) har med många av 2016:s trender; färger, mönster, växter och träslag men inte riktigt den lyxiga känslan som inredning under 2016 fokuserar kring.)

Lyxen forsätter i form av buketter som blivit en viktig del i inredningen. De följer den dova färgskalan och inspireras av mörka fuktiga skogar och snår.

Är du trendkänslig och vill hänga på? Tänk modern lyx. Dova färger, tjocka gardiner,  tunga trämöbler och guld guld guld. Och du, skippa marmorn.. så 2015.

Vad tror du? Vad är det som gör att vi går från ett minimalistiskt och vitt hem till ett mer ombonat? Såklart påverkar allt runt omkring oss hur vi mår och vilka behov vi har i hemmet. I en allt mer stressig vardag vill vi komma hem till vår trygga borg. Kanske kan det vara en påverkande faktor?

Likes

Comments

Write a comment...
IP: 82.99.3.229