Dejligste æggehapsere - perfekte til madpakken.

Lavet af 5 æg, kalkunbacon, en skefuld Philadelphia ost, 4 kugler spinat (fra frost) og ca. 80 g revet mozzarella - salt og peber. Bages i ca. 30

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

2 dl mælk

75 g gær

2 æg

50 g sukker

2 tsk kardemomme

500 g mel

200 g smør

Lun mælken, og oplæs gær. Tilsæt æg og sukker, og tilsidst mel og smør

Sæt dejen til hævning i 45 min. Del dejen i 2, og rul den ud til en stor kvadrat, og del den i 9 lige store felter. Fyldet sættes med ske, jeg bruger oftes kagecreme, men kan godt finde på ar tilsætte marcipan, nougat eller chokolade. Til sidst lukkes de sammen som på billedet. Lad dem hæve i 30 min, og pensel dem med æg.

Bages i 12 min på 220 grader.

Glasuren er lavet af lidt past.æggehvide, tilsat flormelis og lidt pasta farve, og tilsidst har jeg skåret kasse og masker i fondant, og drysset med farvet krymmel.

Likes

Comments

Perleplader er også for voksne... -når man som jeg har 3 drenge, der forlængst er over perleplade alderen, var det nu helt hyggeligt at lave perleplader igen. Specielt når det så er nogle jeg har lyst til at have hængende, som disse kähler lyshuse.

De er lavet med almindelige hvide Hama perler, på en stor kvadratisk perleplade.

Likes

Comments


Lavet af 300g blomkål,

100g sødkartoffel

50g Mandelmel

4 æg

1 dl mælk

2 spsk chiafrø

1 tsk salt

Blomkål og sødekartofler hakkes og blandes med de øvrige ingredienser - lad “dejen” hvile i 10 min - smør det på bradepanden - giv det ca. 25 min ved 180 grader.

Likes

Comments

Chokoladekage ø 24 cm

35 g kakao pulver

250 g hvedemel

300 g sukker

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

1 knsp salt

2 æg

150 g smør

2,5 dl vand

Bland de tørre dele, og tilsæt vand, smeltet smør og æg, mens der piskes. Dejen hældes i en springform der møder 24 i diameter og bages ved 170 grader i ca 30 min. Når den er kølet af, skæres den i gennem, så der bliver 2 lagkagebunde. Den ene bund sættes på et fad, med en bagering og bageplast omkring.


Hindbær-jordbær mousse:

280 g jordbær og hindbær

½ dl vand

5 plader husblas

4 past. blommer

150 g sukker

5 dl fløde

Husblas lægges i koldtvand i 20 min. Bærene koges med vand, blendes til pure og husblas røres i. Blommerne piskes med sukker og vendes i den lune bær pure, for til sidst at blive blandet i den piskede flødeskum - lidt af gangen.

Moussen hældes op i formen, og den sidste bund lægges over, og et tyndt lag mousse fordeles på toppen, inden den sættes på køl i nogle timer. I mens bages marengs.


Marengstoppe til pynt:

1 æggehvide

35 g sukker

35 g flormelis

Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret, mens der fortsat piskes til marengs er sej. Til sidst sigtes og vendes flormelis i. Det hældes op i en sprøjtepose, med ønskede tyl, og marengs sprøjtes ud i 2 størrelser. De bages/tørres i 1 time ved 100 grader.

Kagen pyntes med fondant, som er Massa Ticino, et italiensk mærke. Den er super smidig, og kan rulles meget tyndt ud. Kagen pyntes med hjemmelavede marengs, karamel toppe, hjerter og elfenbensfarvede chokolade kugler fra special moments, tilsidst dryssede jeg lidt guld støv på kagen, og knuste marengs til rundt langs kanten.


Alt pynten kan købes hos:

http://www.cakesandmore.dk/?gclid=EAIaIQobChMIv52m2q2m2QIVxrYYCh0LEwOUEAAYASAAEgKgQPD_BwE


Likes

Comments

Chokolade cupcakes

5 store æg

250 g sukker

250 g smeltet smør

2 tsk. vanilje sukker

75 g hvedemel

75 g cacao pulver

1/4 tsk natron

75 g hakket mørk chokolade

Æg, sukker, vanilje sukker og smeltet smør piskes sammen. Hvedemel, cacao, chokolade og natron røres i. Jeg hælder dejen op i en dej fordeler, som gør at alt dejen kommer ned i formen, og jeg undgår at fedte med 2 skeer og dej ud over det hele.

Jeg bagte dem ved 180 grader i 25-30 min, i sorte papirsforme, og fik 18 stk ud af denne portion

Pynten består af Enchanted Cream fra Fun cakes - en super lækker skum/icing, der piskes op med mælk og vand. Konsistensen er en blanding mellem fløde og flødebolleskum, en bedre erstatning for smørcremen.

Tilsidst blev de pyntet med hjerter fra Special Moments og hindbærstøv.

Både Icing, forme, hjerter og støv kan købes hos cakesandmore.dk

Likes

Comments

Pandekagerne er  lavet af:

5 små æg,

1/2 dåse kikærter,

1,5 tsk husk

 160g revet sød kartoffel

2 spsk hampefrø

1 tsk salt

1 dl mandelmælk/minimælk. 

Kikærterne blendes og blandes med de øvrige ingredienser.

(Opskriften er til 3-4 pandekager - de mætter meget - så en pr. mand er nok herhjemme).

Toppet med alt godt fra køleskabet.



Likes

Comments

Chokolade cupcakes

5 store æg

250 g sukker

250 g smeltet smør

2 tsk. vanilje sukker

75 g hvedemel

75 g cacao pulver

1/4 tsk natron

75 g hakket mørk chokolade

Æg, sukker, vanilje sukker og smeltet smør piskes sammen. Hvedemel, cacao og natron røres i. Jeg hælder dejen op i en dej fordeler, som gør at alt dejen kommer ned i formen, og jeg undgår at fedte med 2 skeer og dej ud over det hele.

Jeg fik 18 stk ud af denne portion, og de blev bagt på 180 grader i 25-30 min

Pynten består af Enchanted Cream fra Fun cakes - en super lækker skum/icing, der piskes op med mælk og vand. Konsistensen er en blanding mellem fløde og flødebolleskum, en bedre erstatning for smørcremen. Creamen er farvet med Rainbow Dust "Burgundy" og Brighr Green", og smagt til med vanilje sukker.

Jeg brugte Ständer tyllesæt, og eksperimterede bare med de forskellige tyller. Enkelte af kagerne blev pyntet med hjerter fra "Special moments".

Både Ständer tyllesæt, Icing, farve og Special moments hjerterne er fra cakesandmore.dk

Likes

Comments

Hindbærkompot:

1 pose frosne hindbær koges med vand i en gryde, og tilsættes 1/2 dl vand, og smages til med sukker og citronsaft. Stil den på køl til den skal bruges.

Vandbakkelse:

150 g vand

60 g smør

85 g hvedemel

2 tsk sukker

2 knivspids salt

2 store æg

Varm vand og smør op i en gryde, til det når kogepunktet. Tilsæt mel, sukker og salt, og rør kraftigt, til dejen slipper grydens kanter. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt med et piskeris, til dejen samler sig.

Hæld dejen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt 12 runde dejtoppe med en diameter på 5 cm på en bageplade med bagepapir.

Sprød kiksetop:

85 g smør

100 g sukker

1/4 tsk salt

100 g hvedemel

Ælt alle ingredienser godt sammen med en håndmixer . Rul dejen tyndt ud med en kagerulle, og stik den ud i 12 små cirkler med samme diameter som vandbakkelserne. Placér forsigtigt 1 dejcirkel oven på hver ubagt vandbakkelse på bagepladen. Jeg havde lidt kiksedej i overskud, som dryssede med kanelsukker, og bagte i 5-8 min - super sprøde småkager.


Varm ovnen op til 180°, og bag vandbakkelserne i 30 minutter. Lad dem køle på en bagerist.

Pisk fløden til skum og vend noget af kompotten i, alt efter smag.

Skær toppen af de afkølede vandbakkelser, og læg 1 tsk. hindbærkompot i bunden. Fordel hindbærskummet oven på kompotten med en sprøjtepose, evt. med en stor stjernetylle. Læg toppen på igen, og pynt med rødtpulver fra Odense marcipan.

Likes

Comments

Lækre gulerodsbrud;


4 æg

3 små gulerødder

1 dl hytteost blandes

1 tsk salt

3 tsk bagepulver

0,5 dl Husk

3 dl mandelmel

0,5 dl solsikkekerner

Bland ingredienserne og lad den trække i 10 min.

Form ca. 8 boller og bag dem ved 180 grader i 15 min.

Likes

Comments