Hittade en så rolig sida idag när jag letade sidor om scrapping. Alla kanske inte har någon bild redigerings program eller har lust att fördjupa sig i sina program utan använder dem som jag har gjort i många år bara (auto levels på mina kort). Då är denna sida riktigt rolig Welcome to dumpr\'s digital camera photographers hobbyists\' toyshop.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Blev lite glad när jag såg att myshowrooms blogg är uppbyggd på wordpress. Betydligt lättare att förstå sig  på än nattstad. Vet inte riktigt vilken av bloggarna jag skall lägga klutarna på utan kommer väl att vela lite tills jag ser vad som händer med Maria Nova. Det jag måste göra i alla fall är att flytta färdigt alla inlägg från min hemsida till blogger.se så jag slipper betala för hemsidan mera.

Det gäller att hålla koll på det lite mindre utgifterna så man inte samlar på sig och det blir kaos. Det är därför pengarna från Maria Nova har gjort så stor skillnad även om det inte var några jätte summor.

Likes

Comments


När jag kom ner från stallet så ropade gubben att kontrollanten är i gång?! fattade ingenting? Tog ett bra tag innan jag såg gräshoppan högst upp på brädan. Det blev till att gå in och hämta kameran. Vilken liten tjockis! Jag har aldrig sett att de har en sådan krok där bak! Jag var lite orolig över att den skulle hoppa på mig där jag stod uppflugen på stegen.


Men det var ingen risk, den var fullt upptagen med att knata runt på plankan. Knepiga djur det där. Det blir inte att de hinner byta mitt stora fönster i hobbyrummet :(  Som det är med gamla hus dyker det alltid upp annat som måste åtgärdas. Från marken och vårat golv är det inte isolerat och just nu är det stora hål från grunden och rätt in från väggen. Det måste cementeras igen innan brädorna kan sättas upp. Sedan har de inte gräv tillräckligt djupt i marken för inkommande vatten. Vi har fått sätta en el slinga i för att det inte skall frysa.


Gubben skall ju strax åka in och jobba så de skyndar sig att göra det de behöver vara två på, sedan fortsätter snickaren själv. Men attans vad kallt det har blivit ute. Ja det är även kallt här inne nu med naken vägg. Blir till att fixa en mega brasa i kväll. Monica kommer upp lite senare så att vi kan ta en sväng med hästarna. Vi hade tänk rida tidigt men det ligger så mycket btråte på utsidan att det är bättre att vänta till gubbarna har tagit det värsta.

Likes

Comments


Har kört sand och sten idag men har suttit en stund med hemsidan. Skall strax gå upp och göra allt klart i stallet så det bara är till att ta upp mina klumpar för natten. Nu är det softa dags och jag skall bara gotta mig resten av dagen. Gubben ville köra sand i morgon men jag tycker det är bättre att han isolerar klart här. Lite bökigt när han jobbar skift så det blir ståendes, längtar verkligen tills det blir klart här.

Likes

Comments


Yes! En sandsäck tömd. Det börjar bli riktigt bra där hästarna går in och ut. Gubben jobbar denna helgen och stenarna är lite för tunga för mig att placera ut så det får vänta tills på måndag. Men jag passade på att köra drus och sand när hästarna stod i den lilla hagen. De bryr sig inte om om jag kör med skottkärran i stallet, men de är så nyfikna och skall vara med att det tar sådan tid. Bellman hann att kolla hur det blev innan jag stängde dörren och han frustade till så det blev nog godkänt :)

Ser att jag behöver rensa hagen på brännässlor men det får bli nästa år.

Likes

Comments

DIGITALT BILDTROLLERI Terje Hellesø laddade hem någon annans bild på ett lodjur från en sajt på internet, spegelvände den, och klippte och klistrade sedan in lodjuret i sin egen vintriga landskapsbild. Samma tillvägagångssätt återkommer i flera av hans fuskverk.

Bild taget från Aftonbladet

Men shit! Vad trött man blir när man läser  detta!  Varför inte bara tala om när man manipulerar bilden. Jag tycker det är jättekul att greja med mina bilder i fotoshoppen, men att fejka med någon annans bild och vissa upp den som sin egen är ju bara så sjukt. Nu tillhör jag den kategorin som tycker att man skall ha stor frihet med sin bild, höja, sänka ljus mm är helt okey om man bara fyller i manipulerat när man lägger ut det på foto sidor som kräver det.

Här på bloggen har ni sett både vanliga och softade bilder med mera, men alla har de varit mina bilder. Annars har jag skrivet att jag tagit bakgrunder osv. Shit! jag som var så imponerad av hans bilder :(  Hmm! Tror banne med att jag orkar köra ett par sand lass till nu!

Likes

CommentsJag har satt lite blandade pumpor längs muren. Det är en rolig växt och sommarblommorna går mot sitt slut. Då känns det lite mysigt att ha något så stort som växer med en rasande fart. Humlorna och blom flugorna var som tokiga i blommorna och ibland blev det kö för att dyka ner bland pollen. Det är så gott att sitta med en kopp kaffe ute och bara njuta av sol stunderna, tycker det har varit lite väl mycket regn det sista. Det enda som har trivs med det är trädgårdarna som växer så det knakar.


Den här lilla trollsländan var inte speciellt skygg och man kunde komma riktigt nära. Jag tycker de har sådana knepiga huvuden, stora och det ser ut som de lägger huvudet på sned ibland när man tittar igenom makrot. Man upplever gärna att trollsländor sitter helt stilla, men de gör de inte. De tittar sig runt hela tiden och är egentligen väldigt aktiva. Den stora blågröna trollsländan var så snabb idag att det inte gick att fotografera den. Det fick bli bilder på den här lille.


Det ser ut som de har en liten uppnäsa :)

Likes

Comments


Vi kände för att ta en paus från hemmet och ta Shakira på en klätterrunda. Hon älskar att skutta runt bland klipporna i Särö västerskog. Vi gillar verkligen att gå här för det är så blandad natur. Enorma bok träd och mängder av myr gröna. Sedan växer det så mycket olika blommor bland stenarna.


Shakira gillar havet och framför allt verkar hon gilla tånglukten? Så just sträckan utmed havet och att man kunde gå ut på en ö verkade vara dagens höjdpunkt för hennes del. Nu var vattnet väldigt grunt och Shakira som gillar att hoppa på och över stenar, for fram och tillbaka medan gubben hade intagit en mera avvaktande gång! Tur att Shakira vet exakt hur lång linan är för hon sänker nästan aldrig hastigheten när hon kryssar fram och tillbaka.


Vi kände båda, ja alla tre egentligen att en go promenad var vad vi behövde. Vi han precis hem innan stört skurarna började. Tänkte jag skulle fodra först innan jag brassar igång vedspisen. Lika bra att laga maten på den när jag ändå skall starta igång den. Sedan blir det till att softa :)Likes

Comments


Torkad mintchoklads mynta som hängt på tork i en knippe var det bästa sättet. Provade att torka i ugnen och testade att ta färska blad som han på jobbet, men det tyckte jag inte var speciellt gott. Idag smakade teet perfekt och jag skall hänga mera knippen på tork. Jag fick vinbärs gelé av Rosa i denna burk och nu får hon te av mig tillbaka. Skall även testa med  ananas och citron myntan.

Skall försöka hitta på något med den som luktade julkorv (Bläääää!!) Hmmm Elvy tyckte ju den luktade gott!? Skall fixa en burk till henne  :)

Likes

Comments