Hej

Det har varit mycket dom här två dagarna. Igår åkte jag mot Dublin för att bo på hotell under natten med Olivia, Ida och Emilia.

Dagen började med frukosten kl 9, sista frukosten. Under tiden fyllde Valerie i papperna som man var tvungen att fylla i för att få pengarna. När det var klart åkte vi till stallet för att säga det sista hejdå. Och endet sista bild på mig och Sally. Efter det åkte vi in till Ennis så gick jag där.i ungefär en timme och handlande lite grejer.

Kl 12 gick bussen till Dublin, det tog tre timmar sedan var jag framme vid hotellet och träffade dom andra efter tre veckor. Vi hade mycket att prata om. Vi gick och åt pizza på kvällen sedan var vi på rummet och kollade på film. Ida och jag hade lite svårt att sova så vi låg och pratade ganska länge.

Sedan var det uppstigning kl 6. Vi åkte mot flygplatsen runt 7 och när vi var framme så checkade vi in väskorna och åt frukost på donken. Nu ska vi gå på planet sedan väntar det en tre timmars tågresa. Sedan är vi hemma. Det ska bli skönt men kommer sakna Irland. Det var allt för mig. Hej då

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej

Sista dagen. Det är väldigt mycket blandade känslor. Jag tycker det ska bli såå skönt att komma hem. Men det kommer bli jätte tråkigt att åka härifrån. Jag har verkligen haft det bra här.

Iallafall, dagen började med att jag gick upp till stallet för att möta tandläkaren kl 8. Han skulle göra Sallys tänder. Han sa att dom var väldigt vassa så det är inte konstigt att hon har blivit spänd i hela kroppen. Hon är 6 år och har aldrig träffat en tandläkare. Hon var jätte duktig. Han bara gick in i boxen. Satte på henne en grimma, sedan den där grejen som gör att man kan öppna munnen. Sedan satte han på sitt instrument och började slippa. Och hon bara stod där, som om hon viste att han hjälpte henne. Hon såg så nöjd ut efter. Och när Jack red henne senare på dagen var hon helt galen. Hon bockade och hade sig. Som om hon var glad över att smärtan i munnen var borta.

När han var klar men Sally kollade han även Maddie, hon hade också lite vasa tänder. Men lätt fixat. När det var klart red jag Elsa på slingan. Hon var jätte pigg. Efter henne red jag min sista häst och det var Beauty, även hon på slingan. Kommer sakna att rida där.

När det var klart så putsade jag alla träns och sadlar i väntan på att hovsalagaren skulleär komma. Han var rätt duktig men han kunde varken prata eller höra. Så det var lite svårt att kommunicera i början. Men det gick bra. Fyra hästar ny skoda och redo för tävling imorgon.

När det var klart åkte vi in till Ennis för att äta på restaurang. Det var samma som föra gången. Trevligt ställe. Lite högljutt bara. När vi hade ätit klart fick jag en liten present, en ram med en bild på mig när jag rider Beauty. En väldigt fin bild. Efter det åkte vi hem och jag gick till stallet för att fodra hästarna medans Valerie nattade ungarna. Nu ligger jag i sängen och det är dags att sova. Sista natten sista morgonen. Det är många man ska säga hejdå till. Vi hörs.

Likes

Comments

Hej

Det här dygnet började lite annorlunda. När jag hade skrivit klar igår tog jag en dusch. Efter det kläde jag på mig min pyjamas och kulle precis lägga mig ner och släcka lampan när jag hör hovar mot asfalten utanför huset. Min första tanke var att en av tävlings hästarna hade kommit ut. För set var en som hade rymt föra veckan. Men jag tittar ut genom mitt fönster och ser Elsa och April. Jag flyger upp ur sängen tar på mig min tröja tar skorna från hallen, smyger ut till bakdörren för Valerie ligger och sover i influensan. Så jag ville inte väcka henne. Får tag i några morötter samtidigt som jag springer ut genom dörren. Springer runt huset för att få tag på grimmorna som ligger bredvid. Som jag hade lyckligtvis glömt kvar. Tar en grimma och halvt springer efter hästarna som börjar springa upp mot stallet. Men dom stannar efter ett tag och pratar med en galopp häst som dom verkar vara förtjusta i. Får tag på Elsa och lyckad locka April en bit med moroten. Lyckades inte hela vägen. Kvar i hagen står Delta och gnägar, hon måste väckt Valerie får hon stod utanför huset när jag kom med Elsa. Hon tar Elsa och kollar staketet medans jag går och hämtar April.

När alla var inne igen så betedde dom sig väldigt konstigt. Vi började undra om en utav dom hade kolik för hon rullade sig och höll på. Men vi bestämde oss för att låta dom vara lite. Så skulle jag kolla till dom lite senare under natten. Runt kl 1 var det lugnt i hagen så jag gick och la mig igen.

Under natten låg jag och frös hela tiden. Så på morgonen mode jag inte så bra. Så Valerie skickade mig i säng. Så under dagen har jag inte gjort så mycket. Putsat lite grejer. Men imorgon ska jag vara i stallet kl 8 för att möta tandläkaren som ska kolla Sallys tänder. Efter det kommer hovslagaren. Men nu ska jag sova. Natt

Likes

Comments

Hej

En lite annorlunda dag. Det började som vanligt frukost kl 9 men det var ingen Valerie där men jag hörde att hon var i huset. Tänkte inte så mycket mer på det. När jag nästan var klar med frukosten så kommer Valerie in i köket och säger hej men en skrovlig röst. Hon har åkt på influensan. Jippi, eller inte. Så Valerie har varit sängliggande hela dagen och jag har fixat stallet. Jag fick uppgifter av Valerie sedan gick jag till stallet.

När jag kom till stallet så fodrade jag och började mocka. När jag var klar med det longerade jag först Sally, sedan maddie och sist blacky. Det gick bra. Dom två sista hade lite damp tyck då och då men dom var duktiga.

När jag var klar med dom tre red jag Beauty. Tanken var att jag skulle rida på slingan men dom håll på att sladda den då så det fick bli paddocken. När jag var klar med henne gick jag och hämtade Millie och red på slingan. Sedan Elsa, lagom när jag skulle ta in henne kom Valerie hem med Jack och Roman, så Jack följde med mig med Delta på slingan.

Sedan gick vi och åt mat. Det blev räster för Valerie var för trött för att laga mat. När vi hade ätit klart satt jag och Valerie och pratade lite om hästhållningen i Irland.

Seda gick jag och Jack till stallet för att kvälls fodra och mocka. När det var klart gick vi hem. Man kan inte säga att Jack är den snabbaste ungen på jorden. Det tar ganska lång tid för honom att göra en sak. Men han var ganska duktig när han hjälpte mig. Nu ska jag ta en dusch. Vi hörs


Likes

Comments

Hej

Det har varit en ganska lugn dag. Det var frukost vid 9 men Valerie var tvungna att åka till stallet för att möta veterinären som skulle ta lite prover på Maddy. Det har varit några hästar som varit snoriga lite till och från så hon ville kolla upp det så det inte var något allvarligt.

Jag kom tillhit stallet lagom när veterinären åkte. Så vi fodrade och så gick jag och hämtade Millie och red henne på slingan. Sedan var det Elsas tur, trodde hon skulle vara lite trött efter två dagar med hoppning och en dag villa. Men icke sa nicke. Hon var jätte pigg. Så fet blev två fartfyllda rundor.

När dom två var klara longerde jag Beauty, lite seg men hon var duktig. Hon var inte gjort så mycket innan hon kom till Valerie, hon blev mest riden ute på vägen och skogen. Efter det fick jag longera Blackie. Hon var jätte duktig lyssnade fins på mig.

Efter det åkte vi till huset och åt lite mackor och diskuterade vad vi skulle göra med Sally. Det märks att det är något som är fel med henne. Så det var en massör eller liknade som var och kollade på galopp hästarna idag så då kollade hon på Sally samtidigt. Vi hade rätt. Det började antagligen med hennes tänder. Dom har inte blivit kollade på henne någon gång och hon är sex år nu. Så hon har haft ont i sin mun rätt länge. Och det har orsakat att hela hon är stel och är svår att böja på. Så hennes tänder ska bli fixade förhoppningsvis den här veckan sedan nästa vecka kommer masssören tillbaka och ska behandla Sally. Så hon fick ett lätt pass på slingan idag.

Under tiden jag red Sally så åkte Valerie och hämtade pojkarna. När dom kom tillbaka var jag klar med Sally så vi åt mat. Sedan var jag ledig resten av dagen.

Det var inte det roligaste vädret idag. Det regnade och haglade ena sekunden, den andra var det strålande sol. Men det blåste kallt så det var inte så skönt. Det var min dag. Vi hörs

Likes

Comments

Hej

Idag var det en vanlig dag i stallet. Lovet var slut för jack och roman och det var dags för skolan igen. Så det var ganska lugnt och skönt vi frukosten i morse.

När vi kom till stallet så mockade jag boxarna och Valerie fodrade. Sedan red jag Mille på slingan. Det var mycket energi idag då hon har vilat i två dagar. Så vi körde lite räser. Sedan visade Valerie hur hon gör när hon longerar, så jag viste lite bättre hur jag skulle göra med Sally den hör gången. Så efter hon visade mig så longerade jag Sally. Det gick bättre än föra gången men hon reagerar inte så mycket när man använder spöt på henne.

När vi var klara med det så åkte vi in till Ennis och gick till banken för att växla mina sterling pengar och posta ett brev. Sedan åkte vi och hämtade grabbarna. När vi var hemma så red Jack en ponny som dom ska sälja så hon tog lite bilder och en video. Sedan tog vi en utteritt med tre hästar och Roman följde med på cykeln. Det var ganska mysigt. Dock blir man lite irriterad på Jack som inte lyssnar på Valerie. Han red en häst som varit skadad och skulle inte rida så fort. Vad göra han. Jo han rider jätte fort och lyssnar inte på Var när hon säger till honom.

Sedan när vi kom tillbaka så fixade jag inför natten. När jag var klar kom en av tävlings hästarna gående i gången så jag fick dirigerar om hans färdriktning åt det andra hållet. Hunden Mick har följt efter mig nästa hela dagen. Han låg och halv sov när jag gjorde stallet. Jätte söt.

Sedan åt vi kvällsmat och jag och Valerie satt och pratade lite om företaget, hästarna och lite andra saker. Nu är det daga för sägen. Så vi hörs. Natt

Likes

Comments

Hej

Det har varit en lång dag men nu är vi äntligen på väg hem. Vi började dagen med frukost. Sedan gick vi till stallet och gav hästarna mat och jag tog med mig Elsa på en lite promenad. Hon krubbbiter hela tiden så vi var tvungna och få ur henne lite luft. När jag hade promenerat henne så var det lilys tyr. Hon var väldigt nervös så hon fick komma ut och äta lite gräs.

Sedan var det dags för första starten med Lilly. Det gick inte så bra ett stopp och ett nedslag. Men det var hennes första tävlingen så det var okej. Sedan var det Deltas tur, hon var klockren. Bara plöjde på och brydde sig inte ett dugg om dom konstiga hindrena. Så vi van en clear round.

Sedan var det Elsas tur. Hon var lite trött idag men gjorde bra ifrån sig för det blev en vinst. Sedan skulle Maddy hoppat men hon var inte så fräsch igår så hon fick vila. Och det blev ingen hoppning med försäljnings hästen. Så efter Elsa var vi klara, dom fick stå och vila lite i boxen sedan åkte vi. Nu försöker vi hitta hem men det går inte så bra. Vi måste köpa en karta för maps funkar inte så bra. Vi får se hur det här går.

Det är lite annorlunda att vara på tävling här än i Sverige. Dom är mycket hårdare här mot hästarna än i Sverige. Och nöstan alla hästar hade jätte starka bet.

Nu har vi köpt varm choklad och en bulle. Vi hörs


Likes

Comments

Hej

Det har varit en lång dag. Upp tidigt för att åka till tävling men lastbilen. Fyra timmar i lastbilen för att hitta till tävlingen med bara ett sidospår. När vi väll var framme så hade vi missat dom två första klasserna så vi kunde bara hoppa två hästar men vi hade med fyra.

Det blev 1:a och 5:e i 90 cm med dom två ponnysarna. Sedan var det en sol hoppade en meter men hon har inte riktigt varit sig själv på sista tiden. Så hon stannade och vägrade ut sig. Så hon får vila imorgon.

Efter det fick jag beta med hästarna och göra flätor på dom. Jack red dom två som inte blev hoppade. Sedan fick han hoppa en till häst som dom ska sälja. Så dom filmade lite. Han ska även hoppa honom imorgon så att dom får en bra video. Det är faktiskt ägaren av det här stället som vill sälja sin ponny så då frågade han Valerie om hjälp.

Det var även massor med söta djur man fick se. En Golden som gick runt och kollade läget sedan en liten valp och en kattunge. Nu har vi ätit mat och ska sova. Det kommer bli en lång dag imorgon. Natt

Likes

Comments

Hej

Idag har jag inte gjort mycket. Igår kväll när jag skulle sova kände jag att jag hade lite ont i ryggen. Tänkte inte så mycket mer på det. Men under natten kände jag hur smärtan bara blev värre. Så på morgonen när jag vaknade så var jag väldigt stel i ryggen.

Så det ända jag har gjort idag är att putsa lite grejer inför tävlingen imorgon. Sedan skickade Valerie mig i säng för att vila. Hon sa att jag även fick vara kvar här i helgen. Hon tyckte inte det var en så bra idé att jag följde med till tävlingen.

Men man ska ju ha minst en dag ledigt i veckan enligt organisationen vi åkte med. Så jag kan ta mina två lediga dagar nu i helgen för att vila upp ryggen. Sedan kan jag jobba hela veckan och helgen tills jag åker hem. Det är ändå inte så roligt att vara ledig. Det finns inte så mycket att göra. Men samtidigt så känns det inte så roligt att åka på tävling med en ond rygg. Det är fyra timmars rese tid sedan ska vi sova i lastbilen. Om vi inte skulle sovit kvar skulle jag nog varit mer sugen på att åka. Men vi får se hur det blir. Hur ryggen känns imorgon. Vi hörs

Likes

Comments

Hej

Idag har det varit en bra dag. Vi har haft sol hela dagen vilket är ovanligt här. Det var så skönt men varmt att rida i. Vi började dagen med att fodra och mocka sedan började vi rengöra tränsen och sadlarna inför tävlingen. Sedan red jag och jack två hästar var i den härliga solen på slingan.

Efter det red jag och Valerie en tur i naturen. Det var så mysigt och så himla fint när solen lyste. Det var kvälls sol r vi red så det var jätte vackert. Det tog lite längre tid än föra gången vi red för båda hästarna var jätte fjantiga. Det är lite roligt för dom blir rädda med dom springer inte som dom flesta gör i Sverige utan dom bara stannar eller saktar ner och försöker gå så långt bort från det läskiga som dom kan. Vi möte en bil också och Valerie gjorde tecknet för att stanna mot bilen för Sally, min här är rädd för bilar men dom bara körde och Sally blev ju såklart jätte rädd och hoppade nästa på bilen.

När vi kom tillbaka så kvälls mockade jag och fodrade. Fixade lite i stallet sedan var den här dagen också slut. Nu är det läggdags. Jag får sovmorgon imorgon, det är skönt. Dock har jag inte behövt gå upp så tidigt. Kl 9 brukar vi äta frukost. Nae, nu ska jag sova. Natt

Likes

Comments