Man må drikke alkohol for å ha det gøy på fest!

Jeg ble aldri invitert på fest jeg, og vet du hva begrunnelsen til folka var? Jo nå skal du høre her, det var fordi jeg valgte å ikke drikke!
For man kan jo ikke ha det gøy uten å ha alkohol innabords, hallo det MÅ jo alle forstå, og at hvis du ikke drikker så er du kjedelig og du vil sitte der å kjede deg å se på at alle de andre har det gøy! Det er jo sånn det er? Er det ikke? Du blir jo sittende der mutters alene i ett hjørne å nippe til denna safta di, juicen, brusen eller glasset ditt med vann, eller gudene vet hva du drikker der du sitter, men alle de andre, nei de drikker sprit og øl, og rusbrus, de danser, hopper, synger og har det så sinnsykt morro, men ikke du, for du drikker jo ikke! Og siden du ikke drikker så kan vi jo heller ikke invitere deg, for gud forby at hvis jeg gjør noe teit i fylla så er du den eneste som husker det og da vil jo du kunne bruke det mot meg!

Men er det virkelig sånn det er? Altså nei!
Kjære 15/16 år gamle meg som ble lei seg de gangene vennene dine på ungdomsskolen ikke inviterte deg på fest fordi "jammen du drikker jo ikke"... vel dette er venner jeg Kristina-Pernille hverken har kontakt med i dag eller ønsker å ha særlig kontakt med i dag, rett og slett fordi de er falske bitches som ikke akkurat brydde seg noe særlig om hverken meg eller vårt vennskap på den tiden. Og vet dere hva eller?! Jeg har kommet sterkere tilbake på det, fordi JEG har oppnådd ting dere ikke har oppnådd tenk. Noen av dere har havnet helt fullstendig på kjøret og jeg synes det er så ufattelig trist å sitte å se på det når folk viser meg bilder fra deres Facebook profil eller Instagram profil.. Fordi dere var på den tiden mine beste venninner, men savner jeg egentlig vennskapet jeg hadde med disse folkene? Nei i grunn ikke, fordi jeg ble ofte utestengt, eller jeg var jo der, men jeg fikk jo ikke komme på fest, selv om jeg spurte, og det var jo fordi jeg ikke drakk. Jeg pleide å si at jammen herregud da jeg kan jo ha det like gøy for det om selv om jeg ikke drikker da, Å nei det kunne jeg ikke fordi det var så mye mer morsomt med alkohol innabords i kroppen at det var ikke måte på. Ja jøss hørte detta, den ene etter den andre av dere var blitt sendt til legevakta eller sykehus for å måtte pumpes fordi det var for mye alkohol i kroppen og alt for mye promille i de spinkle 16årige jentekroppene.

Jeg mener hallo vi har 18års grense på kjøp av alkohol for en grunn! Og spør du meg så burde det jaggu ha vært 18års grense for inntak av alkohol også, med stor bot for mindreårige hvis de faktisk drikker! For skal det bare gå utover oss som er over 18 med prikk på rullebladet hvis vi kjøper drikke til mindreårige? Nei jeg synes ikke det, jeg synes også at mindreårige også burde få konsekvenser for de valgene de tar ved å innta alkohol i store mengder.

Jeg begynte ikke å drikke før jeg var fylt 18. Det hendte seg at rett før jeg fylte 18 at jeg spurte mamma og pappa om jeg ikke kunne få smake på det de hadde i glassene sine, men jeg ba aldri eldre folk om å kjøpe alkohol til meg.
Jeg husker speiselt en fest jeg var invitert på. Jeg var 17,5 år og hadde lovet mamma om å ikke drikke stort, helst ikke noe, men det ble med en halv shot med nei jeg vet ikke hva det var, kanskje jägermeister eller nei jeg vet ikke, smakte lakris gjorde det i hvertfall, også var det noen av de som gav meg en kopp med ett eller annet, som det også ble med en slurk i fordi jeg ble mer opptatt av å passe på han ene som var fordi han kasta opp og ble driiit dårlig., og dessuten så skulle jeg jo ta bussen hjem den kvelden, siden mamma ikke kunne hente meg. Men om mamma oppdaga at jeg hadde drikki bittelitt det vet jeg ikke. Men jeg hadde det i hvertfal gøy den gangen uten alkohol.

Jeg sier ikke det at jeg ikke drikker, for jo jeg kan godt ta en fest innimellom med drikke, men nå har jeg faktisk vært på ett par fester nå hvor jeg har måtte holdt meg edru fordi jeg har endten vært sjåfør eller som nå på fredag jeg hadde vondt i magen min og siden jeg ikke helt vet hva som feiler meg så turte jeg ikke å ta sjansen på å drikke masse alkohol, og vet du hva? Jeg har det faktisk mer morsomt som edru enn det jeg har når jeg drikker masse alkohol på fest! For man kan faktisk ha det minst like gøy edru som dritings, og visste du at det er helt greit, og ikke minst visste du at du slipper den der helvetes fyllesjuka etterpå! Du kan faktisk dra rett hjem uten å måtte tenke på at "å faen jeg kan ikke kjøre før om 3 timer" fordi det anbefales å vente 12t fra siste alkohol enhet dersom du er på fylla! Så tenk litt på det neste gang du skal ut å drikke.

Det er også veldig mange foreldre der ute som er super flinke og prøver å gjøre avtaler med barna sine, og mine foreldre er ikke noe dårligere. Vi hadde en prat når jeg var en 15/16år gammel, og vi gjorde da en avtale om at hvis jeg lot være å drikke, røyke, snuse og eller, en eller annen form for rus og dop. Så da hvis jeg holdt meg unna alt detta da så skulle jeg få billappen da av mamma og pappa, og jeg sitter den dag i dag med lappen, mens mange andre jeg vet om som hadde den avtalen som da brøt den de fikk ikke lappen, så da kan man jo skylde seg, selv om de klager over det og synes det er urettferdig. Men er det egentlig urettferdig? Jeg mener altså du hadde en avtale med foreldrene dine? Men nettopp du valgte å bryte den fordi du falt for fristelsen og drakk, snuste, røyka og nei jeg vet ikke hva du gjorde for at du ikke fikk billappen, men du kan i hvertfall ikke komme å klage på det!


Så neida, så joda.

Jeg har i værtfall funnet ut for min egen del at jeg trives faktisk best på fest uten å måtte ha så mye innabords. Nå i helgen var jeg på fest som sagt og jeg hadde det helt supert som edru! Jeg blir stort sett så sinnsykt trøtt og sløv av store inntak av alkohol, så hvorfor sitte der å være halvdau når du mye heller kan være 100% edru og være i storform og ha det sinnsykt gøy i tillegg? Trengs det virkelig å ha masse alkohol i kroppen for å ha det gøy? Mitt svar er NEI man trenger ikke det og det beste av alt så slipper du den derre fyllesjuka dagen derpå, også slipper du også den der berømte fylleangsten da! Hadde ikke det vært fint å våkne opp uten å måtte spy eller ha fylle angst eller noe annet tull? Men jeg skal ikke fram til at alle må slutte å drikke, men budskapet mitt er at du MÅ ikke drikke for å ha det gøy på fest. Og til dere dårlige venner der ute som ikke inviterer de i vennegjengen som ikke drikker, dere kan gå å ta dere en bolle. Ærlig talt ta dere sammen og inviter de, slutt med det forbanna drikkepresset og la de være med på det så de slipper å føle seg så jævli uttafor! For det er IKKE GØY å sitte der på side linja, mens de andre snakker om hvor gøy de hadde det i helga fordi Per og Ole hadde kjøpt drikke til dere, men så sitter stakkar Lise der og lurer fælt på hvem dissa gutta er og de andre dere snakker om som var på den festen, og når da Lise spør om å kanskje få være med neste gang dere skal ha eller skal på fest og dere da sier "nei, for du drikker jo ikke" tenk dere hvordan det føles for Lise. Bruk hodet en gang til. Vær så snill!


//KP

Liker

Kommentarer

Rosanneisabell
Rosanneisabell,
Jeg tok et valg i januar om å ikke dra ut i helgene lengre, drar kun ut å drikker hvis jeg blir invitert i forbindelse med bursdager. Det er litt ensomt, men føles egentlig veldig bra å ha tatt et sånt valg. Blir veldig sjeldent invitert med for å drikke, men det bryr meg ikke. For jeg vet de som pleide å spørre ikke er ekte venner, de trenger bare noen å drikke sammen med, for når hverdagen er tilbake, er det ikke så nøye lengre 🤷
nouw.com/rosanneisabell
KP97
KP97,
Utrolig tøft av deg å ta det valget!
nouw.com/kp97
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229