Minne odotettu joulu meni? Joulu 2019


Joulu on vietetty ja jouluruokaa on syöty. Minulla oli aivan täydellinen joulu! Todellakin yli odotusten! Sain niin upeita lahjoja että en oikein vielä ymmärrä mitä kaikkea oikein sain!

Joulu vanhempieni luona meni täydellisesti ja ihme kyllä joulustressi oli paljon pienempi kaikilla kuin muina vuosina. Oli todella vaikeaa sään vuoksi saada joulutunnelmaa ja vasta illalla joulu alkoi oikeasti tuntumaan joululta. Joulutunnelman tultua joulu olikin jo melkein kokonaan ohi.

Tänä vuonna vietimme Johnin kanssa taas joulua erikseen. Heillä on todella pieni suku ja meilläkin on omat traditiot, joten meille molemmille on ok viettää se erikseen. Koska kuitenkin asumme aika lähellä, meidän on aina helppo käydä käväisemässä toistemme luona.

Meidän perheen joulu alkoi aamupuurolla kello 10. Ennen sitä kävimme isän kanssa hakemassa famon meille myös syömään. Tänä vuonna manteli osui taas kohdalleni! Jess! Veljeni söi puuroa muualla, mutta pääsi vähän myöhemmin paikan päälle. Hänen päästyä paikalle oli aika lähteä perheen kanssa kävellen hautausmaalle sytyttämään kynttilät. Sillä välillä famo jäi kotiin tekemään ruokaa ja sillä välillä saapui myös mummu ja vaari paikalle. Päästyämme takaisin kotiin oli aika nauttia glögistä ja vain olla. Pöytä oli jo katettu, joten mitään stressiä ei ollut. Vähän ennen kello kolmea saapui äidin sisko, mies ja serkkuni paikalle ja oli aika syödä. Ennen tätä ehdin kuitenkin poiketa Johnin vanhempien luokse ja hän moikkaamaan meitä.

Ruokaa tuli nautittua ja paljon, yllättävän paljon kalaa tällä kertaa! Söimme monen monta tuntia, ensin kalaa ja sen jälkeen kinkkua ja laatikoita.

Ennen jälkiruokaa avasimme kummipoikani kanssa vähän paketteja, hän oli jo niin innoissaan. Rakastan nykyään vain katsella kun muut avaavat lahjansa. Serkut lähtivät yhdeksän aikaa illalla ja vähän ennen sitä lähti mummu ja vaari kotia päin.

Lopuksi oli meidän muiden aika jakaa loput paketit ja avata ne. Niin kuin sanoin jo sain aivan upeita lahjoja!

Vielä tämän kaiken jälkeen oli aika ottaa lautapelit esille. Ensin famo kotiin ja sen jälkeen saapui vielä veljeni tyttöystävä paikalle pelaamaan.

Leipää ja kinkkua iltapalaksi ja puolelta öin oli aika sanoa hyvää yötä kaikille. Itse kiipesin portaat ylös vanhaan huoneeseeni nukkumaan. Mikä sen ihanampaa. Äiti ja isä herättämässä aamulla ilmoittamaan saunan olevan valmis ja sen jälkeen taas joulupuuroa!

Mikä taivaallinen joulu! Viihdyin koko joulun tässä asussa jonka ostin joululahjaksi itselleni.

Tässä meidän joulu pähkinän kuoressa. Todella pitkä teksti, mutta on hauska jakaa miten me vietämme joulumme. Olen huomannut että meillä kaikilla on niin omat traditiot näin jouluna.

Me vietämme joulua yhden päivän, kun taas moni muu vielä monta päivää sen jälkeen!

Aivan ihanaa viikonloppua. Itse olen töissä koko viikonlopun!

Köyhä shoppailija

Tykkää-merkinnät

Kommentit