Aito vai tekokuusi?


Olen aina ollut aidon joulukuusen kannalla. Joulu tuntuu vasta joululta kun aito joulukuusi pääse sisään ja tuoksu valtaa talon. Tänä vuonna tuoksu todella valtasi asunnon ja olen vetänyt kaiket päivät allergia lääkkeitä. Sen takia lähtikin joulukuusi jo ulos.

Kuusen tuoksu ei laantunut ollenkaan ja allergiani vain paheni kotona. Ötököitä löytyi myös ihan tarpeeksi paljon kuusesta ja sai siis kokonaan lähteä.

Mielipide tekokuusesta on muuttunut ja tämän allergian jälkeen taidan pitää enemmän tekokuusesta. Ne ovat vain niin kalliita ja minulle tärkeintä on se että ne näyttävät aidoilta. Johnin mielestä ne vievät liikaa tilaa kun ne säilytetään vuoden ympäri.

Nyt on siis kuusi poissa joka on todella ihanaa. Muut joulukoristeet jäi. Yleensä olemme viimeiset jotka vievät kuusen ulos asunnosta, tällä kertaa ensimmäiset. En ole ikinä ymmärtänyt niitä jotka heittävät kuusen heti pois. No, tänä vuonna se oli me.

Kuusen koristelu jäi myös puoli väliin, joulu yllätti. Ehkä se tekokuusi ensi vuonna sitten ja uudet koristeet! Äidin kuusen koristeet ovat niin hienot, että niitä voi katsella monen monta tuntia! Melkein kaikki ovat erilaisia! Ehkä sellainen ensi vuonna.

Nyt uutta vuotta kohti! Oletteko valmiina? Minä olen niin valmis jättämään vuoden 2020 taakse. Voin vain arvella että moni muu on samaa mieltä.

Köyhä shoppailija

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Meidän joulu 2020


Joulu on vietetty ja arkeen palattu. Aivan upeita lahjoja on taas saatu ja hyvästä ruuasta nautittu. Joka vuosi pidän enemmän ja enemmän jouluruuasta ja nykyään syön pöydästä kaiken paitsi sillit ja rosollin.

Aatto vietettiin ensin aamusaunan jälkeen puuroa syöden mummun ja vaarin kanssa. Hetken saimme myös viettää joulua heidän kanssa mikä oli ihanaa! Päivällä serkut tulivat jouluglögille terassille ja sen jälkeen tuli famo meille kylään, joka vietti loppu illan meidän kanssa. Suuntasimmekin heti hautausmaalle ja sen jälkeen alkoi olla jo aika syödä. Ennen sitä kävin kuitenkin toivottamassa hyvät joulut Johnin vanhempien luokse, missä John vietti joulun ja sen jälkeen hän teki samoin ja tuli tervehtimään myös minun vanhempieni luokse. Joka vuotinen traditio.

Sen jälkeen koitti ruoka aika. Nautimme ruuasta ennätys pitkään ja sen jälkeen avasimme paketteja kaikessa rauhassa. Aika sen kuin vain vierähti ja kuten sanoin alussa, aivan upeita lahoja saimme! Rauhallinen joulu kaiken kaikkiaan perheen kesken.

Illalla oli tavalliseen tapaan peli-ilta.

Olen viettänyt enemmän aikaa vanhempien luona näin jouluna kun koskaan ennen. 25 päivä söimme joulupuuroa ja saunoimme. Pelasimme pelejä ja söimme ruokaa. Kävin Johnin vanhempien luona syömässä illalla ja jatkoin sen jälkeen taas iltaa vanhempieni luona, missä pelasimme pelejä yömyöhään.

26 päivä nautin kävelylenkistä tyttöjen kanssa ja sen jälkeen oli taas ruoka aika vanhempieni luona. Jäimme taas korttipeliin koukkuun ja pelasimme yli tunnin.
Lautapelit ja korttipelit ovat olleet kova sana tänä vuonna. Somen kautta olen huomannut että meidän perhe ei ole ainoa joka on pelannut läpi koko joulun, vaan se taitaa kuulua monen perheen traditioon.

Tänään oli töitä luvassa ja arkeen olen siis taas palannut. Vähän vaikeaa on taas palata arkeen kaiken herkuttelun ja eri rutiinien jälkeen, mutta onneksi talviloma on vielä edessä!

Oikein ihanaa sunnuntaita.
Köyhä shoppailija


Tykkää-merkinnät

Kommentit

12 x puhelinkuvia ennen joulua


Joulu lähestyy ja joulukuusen koristelu on seuraavana vuorossa. Joulukuusi on niin ihana ja omasta mielestä juuri täydellisen kokoinen!Kävimme nauttimassa Helsingin jouluvaloista Johnin kanssa, sää ei kuitenkaan ollut meidän puolella. Sumu sekä sade yllätti ja päätimme nauttia lämpimästä kahvista sisällä Johnin kanssa, kävelimme hetken ulkona ja suuntasimme takaisin autolle ja Porvooseen.Onneksi myös Porvoossa saamme nauttia ihanista jouluvaloista ja isosta joulukuusesta. Pakko sanoa että viihdyn kyllä niin hyvin Porvoossa.Nykyään ylipukeudun välillä kotona, ihan siksi että on hauska pitää vähän juhlavampia vaatteita päällä, se antaa kokonaan toisen tunnelman ja itsetunto vähän kasvaa taas arkivaatteiden keskellä. Ne myös keräävät aivan liian paljon pölyä vain roikkumalla kaapissa. Voi kun oikeasti olisi jotain tapahtumia kalenterissa. Onneksi ainakin jouluaatto ja uusivuosi on ihan kohta täällä ja saa pukeutua vähän juhlavammin.Vaikka nyt viime viikolla ei ole tullut leivottua, olen joulukuun alussa ehtinyt leipoa joulutorttuja, josta oikeastaan pidän paljon enemmän kuin piparkakuista. Sen takia jäi myös piparit leipomatta tänä vuonna. John ei syö oikein piparkakkuja ollenkaan, tai no kyllä hän syö niitä salaa jos niitä kotoa löytyy.Kaikki adventti kynttilät palavat, mikä tarkoittaa sitä että jouluaatto on jo melkein oven takana.
En malta odottaa että saan nauttia parista vapaapäivästä jotka aion viettää verkkareissa ja eri neuleissa, jouluisessa pyjamassa ja aattona vain hetken hienoimmissa vaatteissa, ennen kuin vaatteet taas vaihtuvat mukavempiin koti vaatteisiin.

Viimeinen työpäivä ennen joulua ja tänään on luvassa se pakollinen joulusiivous ja huomenna viimeiset paketit pakettiin.

Moni varmaan onkin jo aloittanut joulunvieton, joten oikein ihanaa joulun odotusta. Vain kaksi yötä jouluun!

Köyhä shoppailija

Tykkää-merkinnät

Kommentit