Måndag morgon, Starten på en ny vecka.
Många kliver upp denna morgon med ångest över det som hände i helgen.
Andra kliver upp denna morgon med fruktan över att ta sig igenom ännu en veckas slit innan nästa lediga dag.
En del kliver upp denna morgon med gråten i halsen för att de inte jobbar med det de älskar.
Vissa kliver upp denna morgon med ett leende då de vaknar bredvid sin älskade kvinna/man.
Jag, mina vänner, jag kliver upp denna morgon starkare än någonsin. Med ett leende på läpparna för alla de fina vännerna jag har omkring mig.
Ser denna dag som vilken dag som helst, – En dag full av möjligheter. Som en oskriven blank sida ligger den där framför mig. Dagen.
Ger mig möjligheter att färdas på vägar jag tidigare skådat eller vägar jag aldrig tidigare betraktat.
Varför vakna med ångest? Varför vakna med skuldkänslor? Varför vakna av oro?
Du lever bara ett liv. Vem vet vad morgondagen har att komma med? kanske finns det ingen morgondag.
– Ge varje dag ett syfte. Ge ditt liv ett syfte.

Ställ dig själv frågan, – Skall jag styra dagen eller skall jag låta dagen styra mig?
Gör det du älskar, det du brinner för, det som får dig att växa som människa, det som får dig att mår bra.
Ta dagen med storm, ta ditt liv på allvar, lev nu min vän.

Ett tungt ryggpass stod på schemat igår, tog PB (personbästa) i marklyft vilket jag blev stolt över.
Blev en 3a på 150kg men relativt bra form. – Laddar upp videon på instagram @KostasOfficial.
Nu ska jag ladda inför dagens ben pass, har enorm träningsverk i baksida lår och rumpa så det blir nog fokus på framsida lår och vader idag.Hoppas du får en bra start på dagen och en underbar veckan.

/Kostas

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bodybuilding.

Tänkte ta och klargöra en del kring detta ord.
När många hör ordet bodybuilding tänker de ofta på anabola steroider, muskulösa män som poserar på en scen insmorda med brunkräm och olja. Det är så mycket mer.
Jag ska förklara ett och annat för er.

- Har ni sett en tavla någon gång? Ett mästerverk?
Att stå och skåda en tavla, ett konstverk är underbart. Lägga märke till alla små detaljer, att få förståelse om hur många timmar konstnären egentligen lagt ner på den och att märka vilket starkt budskap/historia tavlan förmedlar.
Från början var det ett vitt papper, en färglös och obetydlig tom duk. Men när verket är slutfört så förmedlar det ofta väldigt starka känslor. Ofta en lång berättelse bakom, och ofta väldigt väldigt vacket.
Bodybuilding är en kosmetisk sport.
Din kropp är ditt papper, din tomma duk. Vikterna är din pensel och kosten är din färg.
Vi har alla förmågan att kunna förvandla våra kroppar till ett mästerverk. Att jobba dag in och dag ut med att få kroppen så proportionerlig som möjligt utifrån mått som inte går att förändra; längd, vrist, handled och nacke.
Att skapa ett mästerverk.
Många ser slutresultatet och tänker inte på allt jobb som ligger bakom det. All kunskap, allt slit, alla dieter, blod, svett, tårar.
Tänk hur mycket kunskap det krävs. Vilken kroppskännedom.
Jag älskar bodybuilding, jag är en bodybuilder.
Känslan av att se hur sin kropp förändras sakta men säkert. Att se hur ens brister och ojämnheter förbättras. Att märka nya brister för att sedan jobba mer på dem. – Underbart.
Bodybuilding är inte 90 minuter i gymmet, det är en livsstil, det är min livsstil./ Kostas

Likes

Comments

Hej på er alla fina.

Vill börja med att be om ursäkt.
Be om ursäkt för min frånvaro från bloggen på sistone.
Har fått många fina meddelanden under denna korta tid och ni ska veta att jag verkligen uppskattar det ni skriver och säger. Tack!
Anledningen till att jag varit inaktiv på senaste tiden beror på en del olika saker. Men framförallt för att jag kände att jag ville lägga mer fokus på min utbildning och inte känna att jag har för många bollar i luften som jag inte kan hantera.
Är nu licensierad personlig tränare. Slutförde utbildningen för någon dag sedan. Sjukt kul. Ett steg i rätt riktning, ett mål avklarat i mitt liv och ett steg närmare nästa mål.
Följ era drömmar mina vänner. Slutför era mål.

En väldigt stor del av livet är att sätta mål för att sedan nå dem.
Att sätta mål är det lätta, det gör vi hela tiden, - Jag ska ta körkort, - jag ska bli pilot, - jag ska bli läkare, - jag ska resa jorden runt, - jag ska gå ner 20 kg, - jag ska bli biff till beach 14 osv.. Inget svårt med det. Det är resan mot målet som kan vara tuff. Det är där många väljer att släppa taget. När man fallit några gånger ger man upp, kliver tillbaka till sin trygghetszon. - Varför? - För att man mår bra där, det gör man faktiskt. Jätte mysigt att leva i cirklar, dag in dag ut, utan motgångar och kämpigheter. Men inte kommer du växa som individ, inte kommer du komma någonstans, inte kommer du utvecklas.
Vill du något så slutför du det, oavsett hur många gånger du faller, hur ont du har, hur rädd du är eller hur besviken du är. Allt det där är kortvarigt, känslan när man slutfört ett mål är långvarig. Känslan av lycka, glädje och stolthet.

Alla har drömmar, mål. Vet inte vad just ditt är, men en sak vet jag, - Ge inte upp./ Kostas.

Likes

Comments

Fick en fråga idag när jag var på gymmet. En fråga som ständigt återkommer, speciellt bland ungdomar.
Frågan lyder såhär:
- Kan jag träna när jag är bakfull?

Generellt så skulle jag säga nej.
Men det finns många faktorer som spelar roll. För det första så beror det helt på hur mycket alkohol du har druckit dagen innan. Sedan så spelar ju vilan stor roll. – Har du fått tillräckligt med sömn efter din festkväll?
Oftast så är man ute sent vilket leder till dålig kvalitet på sömnen, sedan så sover man inte heller lika många timmar som man normalt skulle göra. Detta kan leda till dålig fokus och försämrad prestationsförmåga som i sin tur kan leda till bl.a. skador på gymmet.
Det är inte så ovanligt att folk upplever försämrad prestationsförmåga efter en ”hård” kväll. Det beror ofta på att man har tömt kroppen på glykogen (socker) och på så sätt har man mindre energidepåer och bildar dessutom mjölksyra snabbare.
Det finns en del som hävdar att man vid vila efter en festkväll har liknande mjölksyrenivåer i kroppen som efter ett medelhårt träningspass.

En annan anledning som kan leda till sämre prestation dagen efter är att kroppen är uttorkad. Detta sker därför att alkoholen är dehydrerande, vilket betyder vätskebedrivande, suger åt sig kroppsvätskan. Detta leder till att kroppens organ blir ”törstiga” och kan då ”sno” vätska från musklerna som i sin tur blir uttorkade och därför mer benägna att dra på sig skador.

Ett annat tecken som visar på att kroppen är påverkad efter gårdagens festande är att vilopulsen är något högre än normalt, vilket kan vara ett tecken på uttorkning.

Inte nog med att alkoholen påverkar din prestationsförmåga negativt, det kan också vara farligt för hjärtat (även dagen efter).
Anstränger du dig mycket med en promillehalt i kroppen så finns risken för dåsighet och till och med medvetslöshet vid extrema fall.
Självklart kan du träna om du bara tagit några öl till maten kvällen innan, men det jag nämner ovan är då man känner sig bakfull.

Så för att summera det hela skulle jag säga såhär:
Alkohol gör att kroppen och hjärnan dagen efter, eller ibland flera dagar efter om man druckit mycket, är upptagna med att bryta ned och bli fri från det gift vi tillfört kroppen. Vi är under den här tiden mer okoordinerade vilket ökar risken för skador.
Det går heller inte att prestera på topp eller tillgodogöra sig träningen på samma sätt som en dag då vi är utvilade och pigga. Även långsiktigt bromsar alkohol vad som är möjligt att uppnå.
Ungefär samma sak gäller för den som vill träna upp sin styrka. Alkohol påverkar centrala nervsystemet och försämrar därmed möjligheterna att verkligen kunna ta i maximalt och på rätt sätt.
Om du nu känner att du verkligen älskar att dricka alkohol men samtidigt vill nå dina mål inom träningen så råder jag dig att, för det första, vila då du är bakfull. Och om du vill ta ett större steg, ta en vit månad, d.v.s. en hel månad utan alkohol.
Men som sagt, generellt sett så skulle jag säga att du avstår från träningen då du är bakfull.

/ Kostas

 

Likes

Comments


PWO, Pre Work Out.
Många förstår inte syftet med en PWO, en s.k. prestationshöjare.
Varför de inte förstår det är för att de inte känner till vad de innehåller. En prestationshöjare kan vara den stora skillnaden mellan ett slött pass och ett stenhårt pass.
Man dricker sin PWO mellan 30-15 minuter innan sitt träningspass beroende på om man har ätit innan eller inte.
– Men hur fungerar den?
– Vad innehåller den?

En PWO kan innehålla ett dussintal olika ingredienser. Men jag tänkte nämna de vanligaste och framhäva de jag tycker fyller mest funktion.
A. Aminosyran arginin i någon form.
B. Någon form av centralstimulantia. Oftast koffein.
C. Beta-alanin.
D. Kreatin.

För en okunnig så är dessa ord rena rama grekiskan. Vad betyder allt det här och vad fyller de för funktion?

A. Argenin.
Arginin är en aminosyra med många funktioner i kroppen. När den inkluderas i en PWO så är syftet att den ska agera som byggmaterial till kväveoxid som produceras i blodkärlsväggarna.
Kväveoxid har en avslappnande effekt på blodkärlen vilket innebär att de ökar sin diameter och kan släppa igenom mera blod. Det är detta som ger den så kallade pumpen.

B. Koffein.
Genom att inkludera koffein i en PWO så har man en produkt som är uppiggande.  Kan Bl.a. minska känslan av smärta och öven fördröja tiden till utmattning.
Detta är effekter som till stor del sker i hjärnan men koffein får även kroppen att insöndra katekolaminer (Adrenalin och noradrenalin). Som bland annat höjer pulsen och blodtrycket.

C. Beta-alanin.
Beta-alanin är en naturligt förekommande aminosyra som i studier har visat sig kunna öka mängden karnosin i muskelcellerna. Karnosin agerar som en buffert mot mjölksyran som bildas när man tränar.
Genom att ta beta-alanin som tillskott kan man öka mängden karnosin i musklerna och därför klara av att träna längre innan mjölksyran tar över.
Dock finns det en biefekt av beta-alanin. Det kan ge en känsla av stickningar/kli i huden vid större mängder, vilket är helt ofarligt, går vanligtvis över inom en timme.  Jag personligen älskar det, Gör mig oerhört taggad inför passet då jag känner att det verkligen händer något i kroppen.

D. Kreatin
Att inkludera kreatin i en PWO är ett smidigt sätt att öka intaget av kreatin.
Kreatin är ett ämne som förekommer naturligt i kroppen men då du tillför lite extra så ökar kroppens nivåer av ATP (adenosintrifosfat). ATP Är den energi som musklerna älskar vid explosiva, snabba och kortvariga aktiviteter, vilket är precis vad som sker under ett gympass.
Så kreatin kan alltså leda till att styrkan och uthålligheten ökar när du tränar intensivt samt att återhämtningen förbättras under tiden då du tränar.

Jag testar olika PWO:s Nästan varje månad, har fortfarande inte hittat den som jag älskar. Vissa är för svaga, andra smakar förjävligt, en del är för starka som gör att man mår illa och blir helt låg.
Men om jag skulle rekommendera några så skulle jag säga Animus, Pump HD, och Granade.
Just nu kör jag på Pump HD och tillsätter lite extra beta-alanin då jag känner för det.

Animus: http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/animus-600-g
Okej smak, skön pump och i sin helhet bra uppiggande och skönt fukus.

Pump HD: http://www.mmsports.se/Kosttillskott/PWO-Prestationshojare/Pump/BPi-Sports-Pump-HD.html
God smak, Bra fokus, uppiggande och enorm pump.

Granade: http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/50-caliber-500-g
Äcklig i smaken men grymt upppigande, skön pump och enorm uthållighet under passet.

/ Kostas

Likes

Comments


Hej på er!

Nu har jag och Erik gjort en ny träningsvideo.
Vi lade fokus på biceps och trapezius, två muskler som vi båda prioriterar för tillfället. För att få dem att växa måsta man få dem att lida.
Det här är vad vi kallar arm-war. Ladda era pistoler och dra på er rustningen, nu kör vi!

Success / Kostas

Likes

Comments


Har fått en hel del frågor angående hur många kalorier man ska äta per dag.
Märker att det råder stor förvirrning kring detta och de flesta vet inte ens påt ungefär vad de bör få i sig i förhållande till sin aktiva livsstil.
Vet du inte vart du är nu så vet du ju inte vart du är på väg.

- Så hur ska man gå till väga för att ta reda på detta?
Det finns effektiva matematiska ekvationer som utgår från kön, ålder, längd och vikt kalkylerar ett s.k. BMR. BMR är en förkortning för basal metabolic rate och det kan ses som mängden energi din kropp förbrukar om du ligger och stirrar rakt in i väggen under hela dagen i princip.
När du väl har fått fram ditt BMR, tar du sedan denna siffra och multiplicerar med en aktivitetsfaktor, ett värde som kallas PAL-värde där PAL är förkortning för physical activity level. Om du nu är en person som tillbringar hela dagen åt att stirra in i väggen så kan du antagligen räkna med en aktivitetsfaktor på 1, d.v.s. ditt BMR gånger 1.
Ju mer aktiv din vardag är desto högre blir din aktivitetsfaktor och om du tränar mycket konditionsbaserad hård träning kan den mycket väl ligga på 2-2.5 beroende på nivån på träningen. Men en person som tar bilen till jobbet, sitter i kontoret i 8 timmar med matlådan bredvid sig, tar bilen hem och spenderar sedan kvällen liggandes i soffan. Här kanske en så låg siffra som t.ex. 1.3-1.4 känns mer rimlig. Självklart är det svårt att uppskatta hur aktiv ens vardag är men man kan med hjälp av denna ekvation få en hyfsad korrekt bild av ens dagliga energibehov.

Den kanske mest omtalade och utnyttjade ekvationen för att räkna ut sitt BMR är Harris & Benedict-ekvationen från 1919 och räknas ut såhär:
Män: 66.5 + (13.75 x kg) + (5.003 x cm) – (6.775 x ålder)
Kvinnor: 655.1 + (9.563 x kg) + (1.850 x cm) – (4.676 x ålder)
De flestas dagar kan vara väldigt varierande och då blir det rätt svårt att gissa hur aktiv man är i veckan. Vissa dagar är man väldigt inaktiv och har en aktivitetsnivå på 1.4 och andra dagar kan den vara uppe på 2-2.5.
Ett effektivt sätt att räkna ut sitt totala energibehov är att ta en relativt låg aktivitetsnivå, säg 1.4, som du sedan adderar med 0.05 x antal timmars intensiv aktivitet per vecka (t.ex. löpning, basket, fotboll eller någon annan sport) och/eller 0.025 x antalet timmars lägre intensitets träning per vecka (t.ex. styrketräning eller rask promenad).
Om du då gissar att ditt liv utöver träningen är såpass inaktivt att 1.4 stämmer bra men att du dessutom tränar konditionsträning två timmar per vecka (0.05 x 2), styrketränar fyra timmar (0.025 x 4) kan du alltså plussa på 0.2 till din aktivitetsfaktor.
Då skulle du alltså ha en aktivitetsfaktor på 1.6.

Därefter multiplicerar du ditt BMR med din aktivitetsfaktor för att få fram ditt totala energibehov per dag. Mitt totala energibehov för att behålla min nuvarande vikt om jag tränade så som skrivet ovan skulle alltså vara såhär,
BMR: 1798. Multiplicera sedan med aktivitetsfaktorn, 1798 x 1.6 = 2876 kcal/dag. (PLUS/MINUS) var inte så fyrkantiga.
En hel del spelar dock också roll. Hur din ämnesomsättning är, om den är snabb, normal eller långsam o:s.v.
Men jag tycker att den här ekvationen är rätt simpel, effektiv och bra för att veta påt ungefär vad ens energibehov är per dag.

Hoppas ni lärde er något nytt!

/ Kostas

Likes

Comments

Har fått många frågor om protein.  - Vad är det? När behöver jag det? Vad är skillnaden på vassleprotein och kaseinprotein? O.s.v. Så tänkte göra ett inlägg om just detta med hopp om att du lär dig något nytt.

Om du tränar hårt och vill bygga muskler så behöver du få i dig en ordentlig mängd protein per dag. Varför?
- Protein Ingår i alla kroppens celler och därför kallas dem oftast för kroppens byggstenar. De behövs för uppbyggnaden och underhåll av kroppens organ.
Du som tränar hårt och vill bygga muskler behöver få i dig protein för att det är en viktig beståndsdel i dina muskler.
En normalt aktiv vuxen person bör få i sig ungefär 0.75 gram per kg kroppsvikt. Jag ska alltså få i mig 0.75g X 78 vilket betyder att jag ska få i mig 58.5 gram protein per dag. Men här kommer det viktigaste. Då du tränar väldigt hårt räcker självklart inte 0.75 gram/kg kroppsvikt. Tränar du hårt dagligen för att bygga muskler så skulle jag rekommendera att du lägger dig mellan 1-3 gram per kg kroppsvikt, beroende på din vikt, hur hårt du tränar, vad du vill uppnå och om du äter mycket kolhydrater förövrigt. Jag personligen ligger för tillfället mellan 2.5 och 3.5 gram protein per kg kroppsvikt, alltså får jag i mig mellan 195 och 273 gram protein om dagen.
Kan man inte få i sig allt genom vanligt livsmedel så finns det kosttillskott att köpa. Jag tar whey 100 från body science. mer om det längre ner.

Det finns många olika typer av protein. T. ex. Mjölkprotein, sojaprotein, äggviteprotein, vassleprotein, kaseinprotein m.m.
De mest omtalade är dock vassleprotein och kasein protein. Har märkt att det råder ganska stor förvirning kring just dessa två. när man ska dricka vad o.s.v. Så tänkte lägga fokus på dem i detta inlägg för att klargöra ett och annat.

Det är mycket som pekar mot att det är överlägset att dricka vassle framför kasein efter styrketräningen.
Efter du har styrketränat är det framförallt intressant att få i dig protein för att öka din muskelproteinsyntes (bildandet av ny muskelmassa), och vassle ökar ofta muskelproteinsyntesen mer än vad kasein gör.

Jag har läst 2 studier angående detta som visar att vassle stimulerar proteinsyntesen bättre än kasein.
I den ena studien så jämfördes muskelproteinsyntesen i deltagarnas ben efter styrketräning, och vassle efter styrketräning stimulerade denna 122 % mer än vad kasein gjorde. Länk: http://jap.physiology.org/content/107/3/987.long
I en annan studie, som Jacob Gudiols har publicerat, så var muskelproteinsyntesen 65 % högre hos de som hade druckit vassle jämfört med kasein efter styrketräning.

Även om det finns exempel där vassle och kasein har haft en likvärdig positiv effekt på muskeluppbyggnaden efter träning, tror jag ändå man ganska lugnt kan säga att vassle är det bättre valet att dricka efter styrketräning.
Som jag nämnde ovan så heter mitt vassleprotein som jag använder Body Science Whey 100%. Köper det på MMSPORTS.
Kostas ungefär 160 kr och är relativt gott också.
Länk: http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Protein/Vassleprotein-Whey/Body-Science-Whey-100-1kg.html

Men då är frågan när kasein är ett bra val? När ska man dricka det?

Kasein tas inte upp lika snabbt som vassle i ditt matsmältningssystem. Det leder bland annat till att samma mängd protein från kasein kommer att ligga kvar längre i dina tarmar, och förse dig med aminosyror under längre tid än vad vassle gör. Man brukar tala om att kasein tas upp på ungefär 7 timmar, beroende vikt, längd, och från person till person.

När vi talar om att bilda nytt muskelprotein så är det inte bara muskelproteinsyntesen som är intressant, utan även muskelproteinnedbrytningen. Bägge dessa pågår hela tiden i din kropp, och det är när proteinsyntesen är större än nedbrytningen som muskelproteinbalansen blir positiv och du bildar ny muskelmassa.

Vassle verkar vara kraftfullare när det gäller att stimulera proteinsyntesen och alltså bildandet av ny muskelmassa, medan kasein verkar vara effektivt för att minska nedbrytandet av muskelmassa.

Jag personligen använder mig av kasein protein innan läggdags För ha en stadig utsöndring under natten i tanke om att hindra muskelnedbrytning. Just nu använder jag mig av Body Science Casein som jag köper på MMSPORTS. Billigt och bra kasein protein. Gillar smaken vanilj bäst.
Länk: http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Protein/Kasein/Body-Science-Casein.html
När jag inte dricker kasein så äter jag kvarg. Mer om detta längre ned.

Som mellanmål eller vid vila så skulle jag också rekommendera vassleprotein framför kasein p.g.a. dess effekt på proteinsyntesen. Såvida det inte kommer gå 7 timmar tills du äter igen..
Men jag tycker ändå att mellanmålet kan bestå av proteinrik mat istället för kosttillskott. Till exempel keso, kvarg eller ett par ägg är bra proteinkällor. Ett bra tillfälle att få i sig lite extra, kolhydrater, fetter och proteiner. Har du inte tillgång till att äta så är självklart både vassleprotein och kaseinprotein mycket bättre än ingenting.

Många tror att man måste dricka proteinpulver för att bygga muskler. Svarar på det där md ett ord: MYT.
Självklart måste du inte det. Om du känner att du kan n dina mål för näringsintag med vanlig mat rekommenderar jag att du gör det. Men jag personligen känner att jag inte har tiden för att trycka i mig så mycket mat som jag behöver, då är en shake Whey 100 % ett lätt, smidigt, nyttigt, billigt och relativt gott allternativ.
Oavsett om du väljer att dricka mjölk, vassle eller något annat efter styrketräningen så bör du dock snart försöka ta dig hem för att äta en rejäl måltid.

När det gäller kvällsmål innan läggdags så ska du ju som sagt gärna välja Någonting som innehåller kaseinprotein. Om du inte väljer att ta det via kosttillskott så finns det många andra sätt. Här är några exempel på livsmedel vars proteininnehåll till största delen består av kasein.

  • Ost
  • Keso
  • Kvarg
  • Fil
  • Yoghurt
  • Mjölk

Skulle jag rekommendera någon utav dessa så skulle det absolut vara kvarg.
Det finns väldigt många olika typer av kvarg. Men jag brukar i alla fall alltid välja den ”lätta” varianten.
Äter då 500 g kvarg, blandar till lite fun light wild berries för smakens skull och ibland tillsätter jag lite bär och nötter på det. Kanel kan också slinka i, inte bara för att det är gott, det har även antiinflammatoriska egenskaper vilket är bra för oss som tränar hårt.
Mums! 50 -70g kasein protein får jag där, beroende på märke och mängd.

Hoppas du lärt dig något nytt med detta inlägg. Nu är klockan mycket och det är dags för mig att dricka mitt kaseinprotein heheh :D

Success / Kostas
 

Likes

Comments


Hej på er!
Fick en förfrågan för någon dag sedan om att ge lite tips för de som är helt nybörjare inom träning. Vad man ska tänka på, hur ska man träna osv.
Så nu tänkte jag dra fram några punkter som jag tycker är väldigt viktiga.
Hoppas de är till någon hjälp!

Skaffa dig kunskap.
När du är nybörjare så är du ofta väldigt oerfaren. Du kan lätt träna på fel sätt och på så sätt inte uppnå maximalt med resultat eller kanske till och med skada dig.
Se till att få instruktioner ifrån någon du litar på om hur man använder hantlar, stänger, maskiner etc. Hellre betala en slant och få hjälp av en mycket erfaren, kunnig och professionell person, än att göra det man tror är rätt och riskera livsskador.

Använd ett träningsprogram.
Framgång inom träning bygger på planering, att veta vad man håller på med, struktur.
Man planerar för framgång.
Att bara gå till gymmet utan någon speciell plan och bara yra runt och känna på lite olika maskiner kommer inte ta dig någon vart.
Kan du inte få hjälp med ett så fixar du ett själv, ett ”dåligt” träningsprogram är bättre än inget alls.

Skapa mål.
För mig är det här en viktig punkt. Det handlar inte bara om att ha ett långsiktigt mål, skapa även kortsiktiga. Ett mål för varje träningspass.
Träning är precis som livet i övrigt, Det blir lättare att ta sig igenom nedgångarna och smärtan om man vet åt vilket håll man ska.

Träna lagom.
Det händer ofta att en nybörjare är väldigt taggad när den börjar träna. Går all in. Tränar i princip varje dag. Vad kommer hända då? – Din kropp är inte vad i det här. För det första så kommer du få extrem träningsverk. För det andra så finns risken att man blir övertränad i leder och benhinnor då kroppen inte är van vid sådan påfrestning. För det tredje så kan man lätt tröttna.
Börja med 3 gånger i veckan. Hårt kan du köra, hårt som f*n. Men inte mer än 3 gånger i veckan. Sedan efter 2 veckor kan du lägga in ett till pass, och så vidare och så vidare. Är olika från person till person hur snabbt man återhämtar sig och om man är van vid fysisk ansträngning från t.ex. en sport man gått på sen tidigare. Men skaffa kunskap så att du inte tränar fel.

Kopiera inte de professionella.
En elit inom träning har ofta väldigt många års erfarenhet och kunskap kring det han/hon gör. Personens träningsprogram är ofta uppbyggt utifrån dennes egna mål och ambitioner. Det som funkar och gynnar just dem.
Som nybörjare är risken stor att du inte klarar av sådan typ av träning.
Självklart kan du ta hjälp av eliten men du ska inte kopiera hans/hennes träningsprogram.

Tänk på vad du äter.
Vill du börja tänka på dina träningsresultat så måste du börja tänka på din kost.
Vad du stoppar i dig i sin helhet, vad du behöver stoppa i dig för att bygga muskler, vad du behöver äta för att inte bryta ner din kropp o.s.v. Samma sak gäller här. Skaffa dig kunskap! Gärna från en expert, någon du inte tvivlar på. Men har du inte tillgång till att få den hjälpen så ta reda på det själv, finns mycket att lära sig på internet. Ta reda på vad du behöver äta för att nå de resultat just du vill nå.

// Kostas
 

Likes

Comments


Se mig i ögonen. Det är okej om du är rädd, det är jag också.
Men vi är rädda av olika anledningar.
– Jag är rädd för vad jag inte kan bli.
– Du är rädd för vad jag kan bli.
Se mig i ögonen. Jag är inte en väldigt stark person, talangfull eller har fullt med mod. Jag har något mycket starkare inom mig. – jag har tålamod och envishet.
Jag kommer att bli det jag vet att jag är. Kanske inte är där än, men jag är ett steg närmare än vad jag var igår.
Alla har en dröm, lever du genom din?
Varje dag har du ett tillfälle att få dina drömmar att slå in. Vad gör du åt det? Ger du upp?
Smärtan är bara tillfällig. Den kanske varar i 1 minut, 1 timme, 1 dag eller kanske till och med 1 år. Men så småningom så kommer smärtan att avta och något annat kommer ta dennes plats, stolthet!!
Om du ger upp under din resa, det är då smärtan varar föralltid.
Smärta – Den kan krossa dig totalt. Eller så kan den få dig att jobba ännu hårdare för att bli den vinnare du vet att du är. Smärta är ett tillfälle. Ett tillfälle för dig att visa vad du går för, visa vem du vill vara.
Jag är ingen stor person, jag har inget stort namn, media känner inte till mig. Men jag har tålamod.
Du kan spendera minuter, timmar, dagar och till och med månader åt att överanalysera en situation, försöka sätta ihop puzzlet, undra vad som hade hänt eller kommer att hända om du gjort eller gör något annorlunda. Eller så kan du ge fan i att tänka som en förlorare. Låt puzzelbitarna ligga kvar på golvet och gå vidare. Ditt val.
Varje val vi tar i livet gör oss till den vi är. Men frågan är om den vi är verkligen är den vi vill vara?
Titta dig i spegeln. Titta djupare än det du ser.
– Vem är det du är och vem är det du vill vara?
– Trivs du med din livssituation just nu?
Det är lätt att vilja ändra på någonting men det är svårt att utföra det. 
Vet inte vad du har för dröm, men alla har en. Bryr mig faktiskt inte om hur besviken du blivit på vägen mot din dröm. Hur ont du har haft. Hur många gånger du har ramlat och blivit trampad på medan du ligger där. Det viktiga är att du inte slutar kämpa. Fortsätt att gå framåt, tänk framåt.
Varje dag du vaknar så vill jag att du tänker på hur den dagen ska fylla ett syfte i ditt liv. Du har alla möjligheter framför dig serverade på ett silverfat. – Vad väljer du att göra?
Skapa värdighet för dig själv. Värdera den du är. Följ din dröm.

/ Kostas

Likes

Comments