Till er som inte har tiden, orken att läsa hela den här texten så ska jag skriva en sak som vi alla borde tänka på. Tänk på att hålla ihop nu, det sista vi behöver nu är fler grupperingar i samhället.


Jag finner inga ord faktiskt. Vet inte varför jag skriver. Måste.

Besviken på mänskligheten, besviken på de som kan åstadkomma så mycket skada, besviken på alla som skriver idiotiska saker. Ni som skriver "Sverige har varit för naivt". Det kanske många tycker. Jag tycker ingenting. Hur skulle Sverige se ut om vi konstant skulle gå på tå? Skulle det här inte hänt då? Det skulle det nog med all säkerhet göra. Kanske inte idag, men någon dag.

Så snälla gör världen en tjänst, öppna den stängda eller den dörr som stod på glänt, öppna upp den på vid gavel.

Är det ett sådant här attentat som ska behövas för att vi ska få upp blickarna för vad som sker i världen? Till er som tänker att SD är ert val i nästa val, snälla tänk en gång till. Ni kanske nu förstår hur fruktansvärt folk runt om i världen har det? Det här är vardag för vissa. Så öppna era dörrar och ögon lite mer. Så gör vi det här som ett folk, ett folk utan hat, utan segregation, utan grupperingar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ni vet den där metoden som snusföretagen använder när snuspriserna nått taket. De börjar minska grammen i dosorna. Den här metoden har spridits till helt fel marknad, en marknad där vi alla blir drabbade, nu är det inte bara snusarna som får erfara denna grymma metod. Till och med barn kan bli drabbade.

Jag vaknar av att solens strålar letar sig förbi persiennerna och lyser upp hela rummet. Gårdagens fylla gör sig påmind genom muntorrhet och bultande huvudvärk.

Men ingen bakfylla ska stoppa mig från den här vårdagen.

Jag häller i mig 2 Treo blandat med en Resorb, slänger på mig mina glasögon för att dölja bakfyllan.

Jag har ställt in siktet på ICA, jag ska äta årets första glass.

Vid glassboxen, så är jag lika velig som när man skulle välja vilken film man skulle hyra i videobutiken. Jag kan inte bestämma mig och kör på ett säkert kort, Magnum Classic.

Jag betalar min glass och utanför butiken så poppar jag glassen. ni vet när man bildar ett tryck av den luft som finns inne i pappret och det poppar till lite. Jag Drar försiktigt upp glassen från pappret, tittar lite på den och inser att det är något som måste vara fel. Glassen är alltså lika liten som om jag köpt en magnum mini, är det något fabriksfel?

jag bestämmer mig för att genomföra ett test.

Springer in i butiken och köper en likadan.

Poppar upp den. Likadant där, liten som en Magnum mini. Det är då jag förstår vad som är på väg att hända.

SNUSEFFEKTEN!

Snuseffekten har nått den oskyldigaste av alla marknader, glassmarknaden. Glassföretagen har insett att 25kr för en magnum, är taket för vad en magnum kan kosta.

Ser framför mig hur en vidrig tjock man, slänger ur sig vid morgonmötet ”vi kan väl göra glassen mindre?”.

Framstår säkert själv som en gubbe nu.

Men vad hände med 15kr för en magnum? En magnum i den storlek som den ska vara i?

Likes

Comments

Det är en kall januari eftermiddag och som många andra, så hade jag bestämt mig för att börja träna. så jag gick till första bästa gym.

Där möttes jag av den stereotypa zumbapass-ledaren, stort brett leende, glasögon med en båge av frostat glas, Garmin klocka och tights. Han hjälpte mig med ett årskort och jag begav mig mot omklädningsrummet.

Innan jag ens hinner gå de 12 meter som är mellan kassan och omklädningsrummet, så slås jag av hur min kompis hade rätt, alla de där som man tror ska vara på ett gym, de var där.

I ett hörn stod två kroppsbyggare och pratade om vilken omkrets de har runt sina muskler, en kille säger ”jag har 43 cm utan pump runt överarmen, nästan samma som Arnold Schwarzenegger hade under sin storhetstid”, hans kompis nickar imponerande.

Jag vrider huvudet åt vänster, där har vi den nyblivna bloggerskan, tränar mest lår, rumpa och core, tränar alltid i neon färgade tights. Drömmer om att bli känd på Instagram och bli sponsrad av Nocco eller Celsius

. I en annan del av gymmet finns livskrismännen. De som har dyra prylar som aldrig tyckts ha använts, de rör sig i grupp och kör sina egna gruppass. För i sommar då smäller det, då ska livskrismännen springa ett Marathon i New York och förhoppningsvis köra ett ö till ö race.

Jag skrattar till och undrar vad de tänker om mig. Säkert ”jaha ännu en person med nyårslöfte, nåja han slutar väl nästa vecka”.

Likes

Comments

Jag är 10 år och ska sova borta, eftersom mina föräldrar är iväg över helgen. Det hela började som vilken helg som helst, vi hyrde film, åt godis och fick vara uppe länge. Bara det, att få vara uppe länge, det var något man fick vara på nyårsafton. Föräldrarna i familjen gick och la sig innan oss, när mamman i familjen kommer för att säga god natt, så tittar hon på oss och säger ”hej då”. Jag tittar lite förundrat på henne och undrar vad hon menar, ”ska hon gå någonstans? Ska hon kanske åka och hämta något?”. innan jag hinner svara så har hon gått till sitt sovrum.

Vi barn stannar uppe en liten stund. till alla är så trötta, så vi knappt kan hålla ögonen öppna. Vi går och gör oss i ordning för sängen.

Vi kryper ner i våra sängar, jag ligger på en luftmadrass.

När jag har lagt mig ner så säger jag ”God natt, sov så gott”. Var på de andra barnen svarar ”hej då”.

Då förstår jag, den här sjuka jävlarna säger alltså hejdå som god natt. Jag vet inte om det här är normalt. Det kan det inte vara. Jag har frågat en del människor om hejdå som god natt, ingen har någonsin hört det.

Det är så känslokallt och läskigt så jag vet inte. Det är som att de indirekt säger ”hejdå mamma, vi kanske aldrig mer ses du kanske dör i sömnen”.

Det här får mig och undra ifall det kanske är psykopater hela bunten.

Likes

Comments