Chocken var påtaglig, inta bara tidsomställning  utan väderomställning  också, svinkallt att komma hem till riktig vinter. Dessutom hade vi ju inte varma kläder, hade inte långkalsingarna med oss i bagaget.

Det var en lång resa hem, men allt klaffade över förväntan.Först över öknen i sydväst, sedan lång väntan i LA, (vi väntade på olika vis) så tog oss den stora röda pippin oss över Atlanten och så väntade Bernt på oss i Göteborg. Hemma oskadda men trötta efter en otroligt fin och rolig semestertripp över halva USA. Vi hörs!!! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag, sista dagen på semestern, gjorde vi Tucson. Började med en utsökt middag på en mexikansk fiskrestaurang, var sedan och såg en jättefin dansteater. Det var studenter från universitetets dansskola som uppträdde, de var jätteduktiga, blivande proffsdansare antagligen. Nu är det bara en natt kvar här i solen, imorgon bär det av hemåt mot hösten.

Likes

Comments

Storkovan?!!!? Jag vann 2 cent!! Det blir turistklass  hem också

Så här bor amerikanska medelklasspensionärer på vintern, skapligt eller hur?

Likes

Comments

Bubbelvatten i  överflöd, sjövatten mitt i öknen (konstgjort) och torka där det borde finnas vatten, typisk uttorkad flodbädd.

Smakprov på mexikanskt konsthantverk, mest smide och keramik, mycket färgglatt.

Likes

Comments

Ett smakprov på hur det ser ut i Sonora öknen varning utfärdas för skallerormar som inte gått till vintervila ännu.Det finns 27 sorter bara i Arizona,  ett bett räcker. De stora saguaro kaktusarna  växer sakta,det tar 65 år innan en arm växer ut. Allting har taggar, man kan inte gå hur som helst, måste ha ordentligt på fötter och ben.

Vi missade Wounded Knee,  men nu har vi det i alla fall.

Våran trogne följeslagare, alltid redo för lite lek

Likes

Comments

Vi får försöka igen, ger inte upp i första taget

kollade in en parad mest de lokala välgörenhetsföreningarna som hade sina ekipage, över 100 st.

Så en långpromenad i bergen, Santana Rita heter de här, vilt och vackert, jobbigt med uppförsbacke och ojämn mark, men kul ändå.

Likes

Comments

Ett bekvämare sätt att gräva guld i USA

Arbete och vila.Idag var det mulet men varmt ändå passade bra med lite arbete i trädgården

Likes

Comments

Vi åkte genom apacheindianernas reservat, det var mycket upp och ner till skillnad mot i Oklahoma där det var bara platt och där de hiskeliga tornados blir till.Vi åkte genom bergskedjan Sierra Madre  där vägen gick på 2500 meters höjd som mest. 

Vi stannade i en liten håla och en mexikansk middag, som var väldigt kryddad så det brändes i munnen. De samlade på utländska pengar och blev otroligt glada över en svensk tjuga, det hade de aldrig sett förut!!

Vi stannade och tittade på den vita sanden, som inte var någon sand utan gips, som bildats genom erosion det var fantastiskt. Där fanns en hel del djur, som med tiden blivit vita, hur de kan leva i den miljön är en gåta.

Äntligen framme i Green Valley efter en jobbig men mycket rolig resa. Nu ska vi njuta av solen och slappa, det är över 30 grader varmt, så det blir mycket inomhussittande men också sol och bad.

Likes

Comments

Bomullsfälten som påminner om gamla dar när jag plockade bomull  (inte något jag vill göra igen)

Åkte genom de oändliga  vidderna i Texas och New Mexico bara gräs (torrt) och stora hjordar av svarta kossor. Övernattar i Roswell i New Mexico där det på 40-talet kraschlandade ett UFO, det sägs att det fortfarande finns små rymdvarelser kvar, tro det den som vill!!

Likes

Comments

Efter milslånga raksträckor och många långa broar över sumpmarkerna längs Mississippi, lämnade vi Louisiana för Arkansas,  destination Hot  Springs för att bada i de varma källorna.Tyvärr visade det sig att vi var för sent ute men det gjorde inte så mycket. Där var hur mycket folk såsom helst och i ville inte trängas i baljan med så många. Åkte istället till vårt övernattningsställe, en jättefin stuga  vid en vacker sjö, Lake Catherine.

Lite olika standard på stugorna är det allt!!!!

Inte speciellt vackert, men unikt. Det enda levande är en massa svarta kossor (BIFFALOS) . Nu fortsätter vi västerut, endast en övernattning kvar innan vi är framme i Green Valley,  där vi får vila och slipper packa upp och ner varenda dag.

Likes

Comments