~Läxfritt~

För några minuter sedan kom jag hem från en lång skoldag. Den har nog för det mesta varit en helt vanlig dag.

@ Idag i skolan har vi haft bland annat SO och Idrott.
På SO:n har vi startat upp ett nytt projekt. Just nu har vi geografi. Vi har startat ett eget arbete som kommer att redovisas om någon månad.
Vi fick först välja om vi skulle redovisa om södra Europa, västra Europa, östra europa eller centrala europa. Vi hade inte med norra Europa för det har vi jobbat med innan (Skandinavien). Det var säkert mer än hälften av klassen som valde västra Europa. Men jag hade redan bestämt mig från början att jag skulle ha västra Europa.
Man fick bestämma lite själv vilka länder som skulle finnas med i det området man hade valt, och sedan berätta det på redovisningen.


På idrotten idag var det jag och min kompis som hade den. Vi fick planera detta några dagar innan, sedan skriva ner på papper och lämna till våran lärare som skulle betygsätta den.
Till uppvärmning satte vi på musik, sa att de skulle ställa upp framför oss och sedan härma det vi två gjorde. Det var en blandning mellan styrka och stretch kan man säga.
Egentligen hade vi bestämt och anpassat oss till en låt (uptown funk) men tydligen behövde man sladdar och grejer för att det skulle fungera, så vi fick sätta på högsta volym och köra istället.
(Man hörde knappt musiken)
Efter uppvärmningen hade vi den "riktiga" uppvärmningen eller vad man nu ska säga. Då körde vi Harry Potter Spökboll, som det heter. Det är väldigt svårt att förklara, men jag kan nämna att det finns en Harry Potter och en Britney Spears. Den är rolig.


Idag i skolan fick vi också besök av Smålandsposten. De kom för att typ ställa frågor till 6:AB (våra klasser). Anledningen för att de kom var för att vi skulle ge en stup check pengar till barncancerfonden.
Jag berättar lite kort varför...
Vi var på klassresa i somras och hade pengar över. Dessa pengar ger vi till barncancerfonden.
Vi fick samlas i klassrummen. Sedan kom en tjej in och ställde några frågor till klasserna. Hon antecknade svaren i sitt lilla block. Efter en stund kom en fotograf som skulle fota lite bilder till tidningen.
En av tjejerna tog sedan några elever med sig in till ett annat klassrum och ställde mer frågor.


Ikväll skulle jag egentligen på teater, men eftersom vi fick besök så går det inte. Vi fick möjligheten men jag känner att jag vill ta det lite chill hemma.
Nästa vecka börjar nationella i matte (skriftligt). Vi har redan gjort muntliga delen förra veckan, så det är skönt.
Ha en fortsatt tr
evlig dag!

Gillar

Kommentarer

Instagram @korneliawelmso

Instagram korneliawelmsoInstagram korneliawelmsoInstagram korneliawelmsoInstagram korneliawelmsoInstagram korneliawelmsoInstagram korneliawelmsoInstagram korneliawelmso