Hej kära du,

jag har inte gjort några inlägg här på senaste tiden, vilket har bekymrat mig väldigt mycket. Men jag känner att det nu är dags att jag verkligen lyssnar på mitt inre och gör det som känns rätt. Jag behöver vara fri, känna att jag gör allting på mina egna villkor. Jag har mitt eget företag och min hemsida www.koolkarmayoga.com och varje månad skickar jag ut ett månadsbrev som snarare är mer som ett magasin. Jag lägger ner mycket tid och kärlek i det och där får mottagarna alltid massa artiklar, affirmationer, recept, övningar att göra, gåvor och självklart en rejäl dos av kärlek.

Så, därför har jag beslutat mig för att endast lägga ner energi på min Kool Karma Yoga. Jag kommer ha kvar den här bloggen för jag vet att det finns massa bra texter och tänkvärda ting jag har skapat här. Men, jag kommer fortsätta skapa ännu mer på Kool Karma.

Följ mig där och skriv gärna upp dig på mitt månadsbrev - www.koolkarmayoga.com/

Och kom ihåg -

You are worthy of having it all!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag tycker om att börja min morgon med lite affirmationer. Antingen påväg till bussen, på bussen eller i bilen till jobbet. Jag brukar högt eller tyst för mig själv upprepa positiva tankar och konstanteranden beroende på vilka känslor jag vaknar med just den dagen.

Jag brukar börja med att säga: jag är frisk, hälsosam och tillfreds. Jag är omgiven av kärlek och vart jag än går följer den mig.

Efter detta brukar affirmationerna komma ganska snabbt, utan att tänka. Beroende på vad du ska göra, om du är påväg till jobbet kan du upprepa saker som:

Vad som än händer idag är jag redo, jag är lugn, jag klarar av att hantera allting som kommer i min väg. Jag agerar med självsäkerhet och medkänsla. Allting som händer har en större mening och att jag befinner mig här just nu, är av en anledning. Jag är tillfreds och tacksam över allt det fina jag redan har.

Upprepa dina egna intentioner och låt dem bara få komma. Försök att bara använda positiva ord och prata som om det du säger redan har inträffat!

Ha en underbar dag,
Bara kärlek & Yoga

Likes

Comments

Hej vänner!

Alltså, jag håller fortfarande på att vänja mig vid att sitta och prata framför en kamera. Varför är det så svårt tro? Jaja. Jag har gjort en kort liten vlog om den allra allra bästa boken jag har läst - The Four Agreements. Har du inte läst den så tycker jag verkligen att du borde göra det. Se videon här nedanför, kärlek!

Likes

Comments

Hej finaste du!

Jag vet att jag inte har skrivit någonting här på länge men jag har ägnat större delen av min tid till att prokrastinera och till att meditera. Ni hör ju - vilken blandning! Senaste tiden har jag verkligen känt ett behov av meditation och "quiet time". Om det är tack vare detta eller dagen till ära (fullmåne!) det vet jag inte men jag fick en stor våg av inspiration som sköljde över mig idag och jag spelade in en guidad meditation till er!

Det är en grundande meditation som hjälper dig att komma tillbaka till kroppen och nuet när du känner dig stressad eller bortkopplad av olika anledningar. När man svävar iväg är det väldigt skönt att få kontakt med sitt center, själva kärnan av sig själv. Prova så får du se! Videon finns precis här under, om du inte kan se den så prova att söka på Kool Karma Yoga på youtube. 

p.s Om du lyssnar, så lämna gärna en kommentar om hur du upplevde meditationen.

Skickar kärlek till ditt hjärtas djupaste sanning,
Kool Karma

Likes

Comments

Den här Smoothien gör jag så ofta jag kan! Ibland till frukost, ibland lunch ibland som mellanmål och ibland när jag bara är sugen på något riktigt gott. Jag ser alltid till att ha frysta bär i frysen, något krämigt som banan eller avokado och någon slags plantbaserad dryck som mandelmjölk eller hasselnötsdryck.

Recept "Merry berry blissmas Smoothie"

1 banan
Frysta hallon (efter egen smak) ca 1/2 dl
Frysta blåbär (ca 1/2 dl)
En näve bladspenat eller 1/2 tsk spirulina för att boosta blisskänslan lite
1-2 dl mandeldryck (eller annan plantbaserad dryck)

Mixa alltihop och toppa med lite bär, hampafrön, chiafrön eller kokosflingor.

Smoothievärlden är limitless!

Likes

Comments

I am determined to practice deep listening. I am determined to practice loving speech. - Thich Nhat Hanh

Har du märkt hur stor skillnad du kan göra när du faktiskt lyssnar? Brukar du vara fullt medveten om vad en människa försöker förmedla till dig, utan att du sitter och funderar på vad du ska svara eller hur du ska reagera? Vi är oftast så inställda på att ge svar på tal, att stå till svars eller att komma med det där "man ska säga" i speciella situationer. När inte ord finns till - sitt i tystnad. Låt hjärtat tala.

Medkänsla är starkare än alla ord i världen. Lägg en kärleksfull hand på en axel, besvara ett leende. Om din medmänniska behöver ditt stöd - ge dem ditt stöd. Skrattar dem i omtumlande situationer, skratta med dem. Kastar de saker - ge dem något att kasta. Fäller dem en tår, ge dem uttrymme och gåvan av en icke dömande reaktion. Lägg inga onödiga, utfyllande ord bara för att fylla i tomheten.

Lyssna på sanningen och när du väljer att tala - låt det komma från hjärtat.

Likes

Comments

​Varenda människa du möter kan vara en potentiell lärare. Varje person är en spegel som reflekterar sidor av dig själv som du antingen accepterat eller avvisat. Hur vi väljer att reagera på människor i våra liv är därför en direkt reflektion av hur vi behandlar oss själva. 

Vi ska göra en liten övning:
Slut ögonen ett kort ögonblick och när du gör det, tänk på alla personer som har funnits och finns i ditt liv. Försök även att tänka på alla personer utanför din närmsta cirkel, bekanta eller sådana du endast stöter på ibland. Blunda och sitt med alla tankar och känslor som dyker upp. 

Vad för känslor dök upp för dig? Du kanske kände stor lycka eller kärlek gentemot människorna i ditt liv men du kanske också upplevde andra känslor som irritation och svartsjuka. Försök att inte döma dig själv för dina upplevelser. Det du älskar eller ogillar med någon annan är en reflektion över dina egna egenskaper. Om du tillexempel ogillar någon för att du anser att dem är trångsynta, ogillar du även dig själv för att du är trångsynt gentemot deras trångsynthet. Om du respekterar någon för att de låter dig få ditt uttrymme, respekterar du även dig själv för att du ger dig själv frihet. Ser du hur det fungerar? 

Poängen är inte att städa undan alla dessa känslor och tankar vi har gentemot andra och som i sin tur reflekterar oss själva. Använd istället det här verktyget för att förstå dig själv. Se människorna i ditt liv som dina lärare och låt dina känslor visa dig vad du behöver ta itu med. 

Här nedan är ett exempel på ett par vanliga känslor vi har och hur du kan tolka dem för att förstå varför du reagerar som du gör: 

Irritation: Kom i kontakt med din empati, förstå andras anledning till deras reaktioner och försök att respektera dina egna. 

Ilska: Bredda ditt perspektiv, från att se den mindre skalan - försök att se det stora hela. 

Hat: Kanske behöver du kultivera mer kärlek och förlåtelse gentemot dig själv för att i sin tur visa det för andra omkring dig. 

Sorg: Kom i kontakt med det väsentliga, skapa fred med det som är verklighet för dig just nu och för hur livet utspelar sig. Överge dig själv helt åt nuet, känslor, emotioner, tankar och erfarenheter. 

Rädsla: Försona dig med tanken att mycket i livet ligger utom din kontroll. Fråga dig själv om rädslan är större än viljan? Kan du göra det som du egentligen vill och inte låta rädsla styra vägen? 

Skam/blygsamhet: Utforska alla sidor av dig själv. Vad har du inom dig som du försöker att dölja eller har svårt för att acceptera? Var sann mot dig själv och försök att acceptera att vi alla har mörker och ljus inom oss. 

Skuld: Rannsaka dig själv utan att döma dina handlingar. Ta ansvar för dina känslor och åtaganden fullt ut. Skapa fred med det förflutna och inse att det enda som är verkligt är det som pågår nu. 

Svartsjuka: Hedra dig själv och var du befinner dig i livet. Uttryck tacksamhet för det du har och vet att du har möjligheter att skapa det du vill. Det finns mer än väl för oss alla. 

Notera hur du reagerar på människor i ditt liv för att förstå vad du behöver ta itu med inom dig själv. Och en sista vädjan - acceptera alla sidor av dig själv. Du är fulländad precis som du är. 
 

bara kärlek & yoga

Likes

Comments

Hallå kära du! Jag tror jag har lyckats med det godaste bananbrödet i historien. Min kärlek till bananbröd började faktiskt för ett par år sedan när jag var på Yoga teacher training på Bali. Varje morgon yogade vi två timmar och det följdes av att jag alltid gick och köpte ett bananbröd i caféet vid namn Little Garden Kafé. Inte var jag bara känd som "the banana girl" av gruppen jag spenderade nästan all min tid med, även de söta tjejerna som jobbade i caféet visste att jag varje dag klockan 9:15 skulle komma och köpa med mig det härliga bananbrödet. De skrattade varje gång, men såg alltid till att spara ett åt mig! Lång historia kort - jag älskar bananbröd och här är mitt recept på det saftigaste bananbrödet någonsin!

VEGANSKT BANANBRÖD:

Du behöver:
3 mogna (helst brunprickiga) bananer, mosade
4 dl vetemjöl (går att byta ut mot annat mjöl)
1 dl socker
1 dl brunt socker (eller kokossocker)
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 1/2 dl sojamjölk (havre eller mandel går också bra)
1 tsk äppelcidervinäger
½ dl rapsolja

Alternativ:
1 msk äppelmos (detta är den hemliga ingrediensen!)
2 msk raw cacao nibs (rör ner i smeten)
toppa med hackade hasselnötter eller kokosflingor

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 180°C och förbered en brödform med bakplåtspapper.
  2. Vispa sojamjölk och äppelcidervinäger tillsammans i en bunke.
  3. Blanda ihop mjöl, bikarbonat, kanel, kardemumma och socker i en separat bunke.
  4. Mosa bananerna och blanda ihop med rapsoljan (och äppelmoset om du vill använda dig av det). Häll i mjölkblandningen.
  5. Sikta ner de torra ingredienserna och blanda försiktigt så smeten hålls luftig.
  6. Häll ner smeten i brödformen och låt den bakas i ugnen ca 1 timme. Prova att trycka ner en sticka efter 45 min och se så att den inte är kladdig. Låt den sedan svalna och njut av den som den är!

Kanske ingenting man äter varje dag (om man inte har yogat i två timmar) men den är superenkel att göra och perfekt att ta med sig till jobbet eller skolan. Eller till fikastunden.

Bara kärlek & bananbröd i mängder, mmmmmm yum

Likes

Comments

​Lovers! 

Jag är så lycklig över min nya hemsida som äntligen är färdig och redo att visas för världen. Jag vet inte hur många timmar jag suttit och knåpat, men det är många. Det känns som en kreativ bebis precis har fötts och jag är en stolt mamma som vill visa upp den för alla. Så, jag bjuder in dig till mina nya kreativa outlet WWW.KOOLKARMAYOGA.COM och lämna gärna en kommentar här eller på sidan och låt mig veta vad du tycker. 

Om du kikar in, passa på att anmäla dig till mitt nyhetsbrev som jag (nästan) alltid skickar ut varje månad. Det är fullt av artiklar, övningar i kärlek, meditation och yoga, recept och varje månad har ett speciellt budskap. Det är också packat med min favoritgrej i världen - KÄRLEK. 

Join my tribe - www.koolkarmayoga.com 

bara kärlek & yoga 

Likes

Comments