Barnevernet på nakken !! 

Knappe to uker etter vi begravde våres kjære sønn fikk vi en mld i Altinn. Jeg trodde først det var innkalling til 5 årskontroll .Reflekterte ikke mer over det , før mannen min sier vi er mld inn til barnevernets . Jeg begynte å le .. tuller du.

Det gjorde han ikke.

«Uroet for høyt konfilktnivå i hjemmet mellom foreldrene. Uroet for mor og far sin psykiske helse ,og far sitt temperament»

Bekymringsmld var anonym. Jeg kjente jeg fikk panikk. Jeg hadde allerede gravlagd en sønn og kunne ikke miste en til. Jeg ble livredd.

Jeg ringte til hun som hadde saken og lurte på hva i alle dager som hadde skjedd. Hun fortalte det var kommet inn en bekymringsmld av den art at de ville åpne en undersøkelse. Barnevernet visste ikke at vi hadde mistet sønnen våres .De ble ganske sjokkert og lamslått når jeg sa det . Ja vi er i bunnløs sorg. Psyken våres er lang nede pga av sorg. Og ja våres sønn ser at mamma og pappa gråter . Når de fikk vite det så valgte den å være kjappe i denne saken pga belastningen for oss.

Vi tok kontakt med barnehagen ,kollegaer av min mann, en venninne av meg, ordfører . Alle sammen stilte opp for oss. Kirurger ,leger,helsesøster . Alle har vært tett på oss i og med at vi mistet vårt barn .Styrer i barnehagen begynte å le da hun fikk høre vi var mldt. Ingen kjente oss igjen i beskrivelsen av hvem vi var . Vi kjente oss ikke igjen selv heller .vi hadde med oss alle disse menneskene på vårt første møte i barnevernet.

vi spilte med åpne kort og sa at hjemmet vårt er åpent når som helst . Vi måtte signere papirer på at det ble hentet ut helseopplysninger på oss og våres sønn. Samtidig skulle det hentes ut politi rapport ,lege.

Første besøk : vi hentet 5åring vår i barnehagen. Da vi kom hjem stod det 2 stk fra barnevernet på trappa.De skulle se på oss i 2 timer. Jeg laget pannekaker til middag. Hun ene dama sto å såg på meg hele tiden. Og hun andre damen fulgte med på far sin lek med sin sønn. Da vi spiste middag satt de bare å så på oss. (Kleinere kan det ikke bli)Heldigvis var det nærme jul så vi kunne bake. Vi pyntet pepperkake hus og de var så fornøyd.

Rapportene etter hjemmebesøk «: far virker veldig på barnet og viste god omsorgsevne . Mor var noget fraværende i lek «,(jeg stod jo å lagde middag) Våres sønn tråkket på en kork og fikk vondt .. jeg trøstet han og så fant vi på noe annet.

Da kom jeg dårlig ut hos barnevernet.» For barnet ønsket mer trøst enn det mor gav. Virket ikke som mor så barnets behov «

Etter 2 uker skulle hjemme besøk nr 2 finne sted . Det møter avlyste de i ett sett.. Så valgte det å utsette det til etter jul. Greit da vi. Så kom det tlf 19. desember om de kunne ta hjemmebesøk nr 2 21 desember . Skjer ikke sa jeg. Dere avlyste og vi har planlagt juleferie på hytta. Våres sønn er informert at vi skal opp i snøen og da avlyser ikke jeg. Det var de enige i.

Jeg tok kontakt i februar da jeg ennå ikke hadde hørt noe å lurte på hva skjer . Nei da ventet de på alle rapporter som skulle inn. Men de var klar i desember de sa jeg. Å hvordan jeg visst det. Fordi jeg har fått kopi av alt. Åja .. om jeg kunne sende det inn til dem for de hadde ikke fått det. Skjer ikke sa jeg. Dere har best om rapport . Da må dere selv etterlyse . De valgte å avlyse hjemmebesøk nr 2 hos oss .

På den tiden tok jeg også kontakt med en barnevernskonsulent. Hun fikk alt av papirer og lurte på hva i all verden drev barnevernet med her . De brøt minsteinngrepsprinsippet og de brøt sine egne tidsfrister . Det konfronterte jeg barnevernet med . Og de beklaget og ja de ville få bot fra fylket. Men bruk nå heller tid på de som trenger det ikke oss . Alle rapporter er fine ingen instanser kjenner til hva barnevernet snakker om .

Min mann sendte så en Mail til øverste sjef i barnevernet . Da fikk saken jammen fart på seg .Da ville de avslutte alt hvis barnesamtalen i bhg var fin. Vi ba om at våres søm skulle få slippe det mtp at han hadde mistet lillebroren sin. Men det var ingen bønn.

Barnehagen samtalen gikk fint. Styrer i bhg valgte å stoppe samtalen etter en stund . Grunnet hun damen fra barnevernet ikke kunne tilnærme seg små barn .Hun brukte et « voksent « språk .Ord som konsekvenser ,empati , etc. En 4 åring skjønner ikke hva det betyr .

15 min etter barnesamtalen ble saken henlagt . Og ja de beklagde seg og så at saken kun var for å lage bråk og hevne seg .

Konklusjon : barnevernet har definitiv ikke min tillit


💕Love💕

Liker