Vegorätt i tvrutan.

Jag älskar matlagningsprogram & jag tittar på dom även fast de innehåller kött för jag vill alltid ha inspiration så jag sitter & veganiserar recepten under programmet i mitt huvud. Min personliga favorit är Jamie Oliver som jag vet många veg*ner inte är förtjusta i men han har bara fångat mig simple as that.

Så när det skulle komma ett vegetariskt matlagningprogram på svenska dessutom blev jag så nedrans thrilled men när det väl kom på tvrutan så missade jag det men inte all kritik så efter att ha läst kritik - både positiv & negativ så insåg jag att programmet kommer inte vara för mig, nyfikna blandkostare eller de som vill ha mer veg. i kosten utan det tilltalar veg*nernas uppbyggda fördom - de där hälsosamma, hippiebrudarna som bara flamsar & tramsar utan något allvar. Missförstå mig rätt, jag har en hippie boende i mig & åt (hel)vegetariskt i 4 - 5 år (& har mina planer på att återgå till det) men jag har knappt själv hört talas om hälften av dessa ingredienser.

Jag blir så less för de bekräftar många blandkostares fördomar om veg*ner & för de använder så pass ovanliga ingredienser, flamsar & tramsar (ni som sett matlagningsprogram innan vet hur pass seriösa, proffsiga de manliga huvudrollerna brukar vara så såklart drar de upp fördomarna mot kvinnor med!) samt det är lite för lite fokus på matlagning för min del. Deras yoga, djur & sådär är inte vad jag startar ett matlagningsprogram för att se utan jag vill ha åtminstone 90% fokus på matlagning!

Jag hade helt enkelt velat se veganisering av ex. kalops, korvstroganoff, pulled pork, pytt osv. men de slänger iväg en hel del gör det själv, vilket de som är lata, bekväma, inte har tid inte kommer kunna relatera till & känna "hell yeah" inför utan det målar upp vegetariskt som jobbigt, extra krävande, besvärligt.

Om ni googlar så kommer det upp massor av kritik & för att vara ärlig så är det mest negativ jag sett, vilket jag förstår.

Gillar

Kommentarer