Pressade möten & lösa hundar.

​Igår när jag gick med Denice & hundarna till skogen så möttes vi ganska direkt av lösa hundar med två äldre damer varav ena satt i mekanisk rullstol (jag kan inte det korrekta namnet uppenbarligen) så personen bakom fick ha koll på hundarna för de hade inte koppel. Hur som helst, till dagens händelser. 

Samma äldre damer, samma lösa hundar precis utanför min pojkvän medan vi gick ut med hundarna.. Ni som följt oss sen innan denna bloggen vet på ett ungefär hur många gånger lösa hundar hoppat på Antubus under hans första år (ungefär 10 - 20 gånger, jag har ärligt talat försökt förtränga antalet) & båda mina herrar har hundmötesproblematik som vi kämpar på med & vi har gjort enorma framsteg sen kommer sådana här möten som backar träningen.. 

Jag ser en lös hund & Antubus börjar skälla så jag ger över honom till Linus för Kosmos har halvstrypet som han ännu inte lyckats ta sig ur men kanske detta är gången han lär sig så jag vill ha så mycket kontroll jag kan. Linus går med avstånd men den lösa hunden springer efter & precis samma sträcka med en av damerna efter sig, gapar hundens namn men hunden bara fortsätter springa från henne. 

Jag tänker att hunden är borta så då kan jag gå där de var. Helt plötsligt börjar damen i mekaniska rullstolen skrika & jag ser en lös hund till. Då är det redan försent att backa & svänga av för hunden springer rakt mot oss. Jag är förberedd, jag säger till damen att hon inte får ha lös hund om hon inte kan kontrollera sin hund (hunden lyssnar uppenbarligen inte, går inte som om hen vore kopplad) så när jag ska öppna munnen börjar ena hunddamen gapskratta i sitt fönster & då blir jag istället förbannad. Häver ur mig att det är jävla svårt att ha koppel, va? (tillägger här att damen i den här mekaniska rullstolen verkade inte kunna resa sig ur den, vilket rullstolar väl i princip är till för så hon kunde inte springa efter & ta hunden heller - alltså ännu mer prioritering av koppel) 

Tillägger även nu att jag ger blanka fan i hur snälla andras hundar är & hur bra de brukar lyssna för det här förstör för andras hundar. All träning jag försöker bygga upp dras ner av sådana här värdelösa, stressade, pressade, jobbiga möten. Vet du att din hund inte lyssnar, vet du att din hund inte går som om hen vore kopplad, vet du att du inte kan springa efter din hund etc. så ha inte hunden lös. Det finns koppel av en anledning (eller tusen) & det är ett jävligt bra redskap. Jag ber er! (spec i centrum, tätbefolkade ställen)

Gillar

Kommentarer