Övergång från torrfoder till endast blötmat.

Jag tänkte idag dela med mig av metoden jag valt för att övergå till blötmat för Vildes del. Jag tänker att successivt är bäst för honom & vi har lite torrfoder i spannens botten som behöver ätas upp. I dagsläget så ratar han blötmat helt & hållet, torrfoder är det enda som duger. Det har däremot inte alltid varit så, blötmat & kycklingvingar gick an tidigare månader.

Hur som helst så kanske vi ska övergå till planen, jag vågar inte uttala mig om ifall vi kommer lyckas på försök ett men jag har åtminstone hoppet uppe & envisheten är på högsta men det är även hans.

Vi började igår med att köpa hem en konservburk av mjaus blötmat (635 g), det är blötmaten han ska få hädanefter. Det blev med kycklingsmak denna gången, vi kommer även ge kalkonsmak i framtiden. Jag har räknat ut vad han borde äta per dag men tänker samtidigt på att han är en kattunge i växande ålder så jag kommer gå på känn tills han är vuxen.

Jag hällde upp lite av hans torrfoder & resten av mängden torrfoder han brukar få ersättes av blötmat, vi har en matbar så där är två skålar så jag valde att inte blanda det. Han slickade lite på blötmaten (vilket han brukar) men torrfodret slank ner direkt men efter några timmar så slank mestadels blötmat också ner. (alltså 75% torrfoder, 25% blötmat för att sedan övergå till 50%-50%, 25%-75%, 10%-90% & till sist 100% blötmat)

​​Problemet är nu att jag vill inte fylla på torrfoder för då lär han ju sig att om han inte äter blötmaten så kommer torrfoder igen. Nu sitter jag i en svår sits för jag är inte en av dom som vill "svälta" min katt tills hen ger sig & äter för hen är pass hungrig men samtidigt: har jag något val utan att han lär sig att torrfoder kommer ifall han vägrar länge nog?

Gillar

Kommentarer

Denice,
Du KAN försöka "mosa" torrfodret till smulor/pulver och strö över/blanda i blötmaten. Det fick Dobby att äta bättre av blötmaten, som han nu äter med god aptit. Värt att testa kanske!
tassliv.blogg.se
komigentammie
komigentammie,
Aaah! Goodie, tack för tipset 😃
nouw.com/komigentammie