"Har förskolan blivit vår tids barnhem?"

​Om ni inte har läst artikeln/debatten/åsikten så kan ni läsa den här

❥ Utan förskolor så förloras ett yrke & då krävs fler jobb. 
❥ Ska hemmafru/man bli en karriär så föräldrarna/föräldern får betalt för att vara hemma då?​
❥ Inte alla föräldrar känner andra med barn i samma ålder & det finns på förskolan utan att förälder behöver känna tvång att umgås med någon bara för hen har barn i samma ålder. 
❥ Barn behöver andra barn att leka med. Föräldrarna kan vara toppenkul men andra barn kan lära av varandra. Ex. språk, lekar, andra kulturer osv. 
❥ Barn behöver andra vuxna att se upp till, lära sig av, utvecklas med. 
❥ Inte alla har tid att umgås med sina barn såsom fröknar på förskola gör: att sitta ner & pyssla, läsa, pussla, leka.
❥ Utflykter, lekplatser, leksaker (inte alla har så mycket, varierande leksaker hemma)​, lässtunder, mat som man kanske inte äter hemma. Där finns så mycket att njuta av som kanske inte finns hemma.

Varför ser så många förskola som något negativt, som en slags bestraffning? Det är en underbar möjlighet att utvecklas, lära & formas med hjälp av andra barn, andra vuxna. Ens föräldrar är toppen men folk har olika kulturer, dialekter, fraser, lekar, personligheter. Att bara se ens föräldrars världsbild är inte att få en vidöppen världsbild. 

Gillar

Kommentarer

Fanny
,
människor måste lära sig att se värdet av det vi gör på skolan. Forskning visar på att de som gått i förskola har ett försprång när de sedan börjar skolan. Men det är även viktigt för barn att vara med sina föräldrar. Jag älskar mitt jobb som förskollärare. Att få kärlek av dessa barn och vara en del av deras utveckling är underbart. Men vi är inget avlastningsställe. Så föräldrar bör även förstå att förskolan enbart är till för tillsynstider. Är föräldern hemma så ska även barnet vara hemma. Finns mycket föräldrar bör lära sig angående förskola
komigentammie
komigentammie,
Absolut det med! Menar inte barn ska bli försummade hemma då förstår jag inte alls varför man ens skaffar barn men man bör inte se förskolan som en bestraffning, något negativt men som du säger ska det inte heller användas som avlastning för att få vara hemma ifred, absolut inte!
nouw.com/komigentammie