Första mötet hos MVC: paniken slog mig.

Eftersom vi först samtalade om abort så blev det ingen inskrivning så tidigt som man brukar skriva in sig, jag är i v. 15 om både jag & barnmorskan räknat rätt. Det visar sig såklart vid ultraljudet nästa månad.

Mammi sa att det var bara att prata, diskutera & så på första mötet så jag var nervös, spänd men ändå lättad över att vi bara skulle prata lix. Vid sådana här tillfällen blir jag alltid så uppstressad att de får ta blodtrycket två gånger varav sista gången låter de mig ligga & bara finnas ett tag.. men när hon nämnde blodprov slog paniken mig rakt i ansiktet så efter att ha kunna andas lite lugnare igen så frågar jag om det är nästa gång eller exakt när vi ska göra det då hon helt plötsligt uttrycker att idag är dagen. Känner paniken, ångesten, hjärtat, tårarna, hur svårt det är att andas & hon ser på mig hur jobbigt det var för mig.

Jag får lägga mig ner efter ett tag av panikångest, prata lugnt med min pojkvän, helt plötsligt kommer andra barnmorskan in, lägger blött, kallt papper på min panna, viftar med ett block för luft, de pratar med mig, skämtar & så. Jag tycker barnmorskan som ska ta blodprovet säger att det är klart så blir överlycklig men jag hörde bara fel! Hur som helst så genomförde jag helvetet, jag hade bra järnvärden men såklart var järntillskott ändå önskat så ska börja knapra järntillskott, utöver det käkar jag B12 så det var också bra.

Hon trodde inte vi skulle behöva göra fler blodprov eller så sa hon det för att inte ge mig mer panik men varnade om stick i fingret för att kolla diabetes längre fram, vilket jag iofs föredrar framför blodprov om jag nu måste välja mellan pest & kolera.

Gillar

Kommentarer

Beatrice ,
Jag for panik när jag ska ta sprutor, det är det absolut värsta jag vet.. Jag gruvar mig lite inför då det är min tur. Har rätt nyligt fått veta att jag är gravid - vilket vi är glada över. Men blodprovet ser jag inte fram emot.. huuuvva
beatricenyman.blogg.se/
komigentammie
komigentammie,
Jag förstår det!

Jag hade mina misstankar att man tog blodprov men var osäker så ja, nu fick jag mina rädslor bekräftade.. Hört att man får stick i fingret varje gång så jag går & tänker på det nu..
nouw.com/komigentammie
Pixiepatrullen ,
Förstår att det var hemskt jobbigt men det kommer bli bättre. Jag skrev nyss ett blogginlägg om min nålfobi under graviditeterna som peppar peppar numera bara är en liten rädsla ♥️
Grattis och kram!
pixiepatrullen.wordpress.com
komigentammie
komigentammie,
Får gå in & läsa! Tack <3
nouw.com/komigentammie