Engångsblöjor eller tygblöjor?

"Den 11:e Januari 2016.
I ett telefonsamtal mellan min pojkvän & hans föräldrar så nämner han att vi är inne på att använda tygblöjor & ja, uppenbarligen, att vi kommer behålla hen. Kommentaren som däremot fångade min uppmärksamhet var "ja, vi får väl köpa massor!" Känner hur min shopaholic-sida krockar med min samlar-sida, shopaholic möt samlande! 😏"

Med argumentet att tygblöjor är ekonomiska (beroende på märke, samling osv såklart), miljövänligare & helt enkelt finare än engångsblöjor så kommer vi ha en bebis med fluffrumpa (aka tygblöjor) & detta har jag tänkt på i flera år så jag är så otroligt tacksam för att min pojkvän inte är negativt inställd alls! Detta var inget svårt val alls alltså, det känns helt naturligt. 😊

Jag kan skriva lite vad som helst, en blogg är ingen säker källa för er källkritiska & kanske mina källor inte duger för er men jag ger er en chans att läsa vad jag läst åtminstone!

Lilla lammet: varför tygblöjor?
Little bloom: tygblöjor - både bra för miljön & plånboken.
Blöjan allt större miljöbov.
Imsevimse: blöjor & miljön.
Blöjfribebis: blöjorBlöjfribebis: blöjor.

Detta stycket ur blöjfribebis text säger en hel del: "
Det finns siffror som visar att 4000 – 7 500 engångsblöjor går åt under barnets blöjperiod om barnet använder engångsblöja på heltid i ca 2,5 år. Kostnaden för engångsblöjor beräknas då bli 7000-14 000 per barn. Ca 420 miljoner blöjor slängs i soporna i Sverige varje år."

Jag vill såklart tipsa om facebookgrupperna: tygblöjor & tygblöjor: köp/sälj samt babyrinos tygblöjsguide!

Gillar

Kommentarer