Dag 7 – Vilka hundsporter håller ni på med?

Dag 8 – Har dina hundar tävlat?
Dag 9 – Vad är viktiga egenskaper när du väljer hund?
Dag 10 – Har du några förebilder inom hund?
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – Vilken ras skulle du vilja ha?
Dag 13 – Vilken ras skulle du inte vilja ha?
Dag 14 – Vad älskar dina hundar?
Dag 15 – Vad tycker dina hundar inte om?
Dag 16 – Visa en rolig bild på hundarna
Dag 17 – Vad är ditt favoritminne med hundarna?

Dag 18 – Tik eller hane?

Ärligt talat så hade jag velat hålla på med mycket mer än vi håller på med dels pga brist på motivation, brist på utrustning & sådär. Jag har länge sagt massor jag vill vi ska hålla på med men jag är sämre på att ta tag i det.Jag tänkte inte dra upp vanlig vardagsträning under någon rubrik: ensamhetsträning, passivitetsträning, kontaktövningar, sitt, ligg osv. Det är ju vardagsglimtar i livet med hund. 😏​​

Dogparkour.

Det här är något som vi faktiskt utövar (s.k. balansövningar) men jag saknar veckans utmaning i dogparkour-gruppen men det är väl bättre egentligen då det är månadsvis numera. Vi hade såklart kunna bli ännu bättre på detta & utövat det ännu mer.

Vad är dogparkour?Hur börjar man? Träna säkert! Vad är projekt städa Sverige? Facebookgruppen.

Springpole.

Jag har köpt hem samtliga grejer för att göra en springpole men jag har inte hittat något bra ställe att hänga den & använda den så det har inte blivit av än. Ingen av dom har än så länge testat ens men jag ska plocka fram den närmare sommaren för att ge det en chans.

Vad berör ifall det stressar hunden, ifall kamplusten ökar, hur man börjar, vad det innebär osv. så tryck på rubriken här ovan för att läsa mer.

Flirtpole.

Jag har köpt hem diverse grejer för att göra eget flirtpolespö men jag är värdelös på att plocka fram det & borde göra det mycket oftare. Jag har testat med Antubus som visade lite intresse då & då, Tigerlilja blev rädd för spöet men Kosmos har inte fått en chans än. Jag får plocka fram det mer regelbundet.

Vad berör ifall det stressar hunden, ifall det ökar jaktlusten, hur man börjar, vad det innebär osv. så tryck på rubriken här ovan för att läsa mer.

Drag weight.

Jag har tänkt köpa hem varsin dragsele till Antubus & Kosmos (Tigerlilja skulle kissa på sig av rädsla pga ljudet) men jag har hört hur viktigt det är att röntga armbågar, höfter & rygg först. Antubus avskyr veterinären så veterinären är en farhåga för min del så länge det inte är akut eller riktigt nödvändigt. Vi får se vart vi kommer med detta, vi kan ju köpa hem selar & se ifall det ens är något som de är bekväma med. (selarna är lite annat än vanliga y-selar)

I rubriken finns en länk till en ordlista med en bra förklaring samt förklaring av flera bra ord i sammanhanget.

Agility.

Varje sommar så tänker jag: ja, jag ska köpa all agilityutrustning men sen går tiden & jag glömmer bort det. Istället fokuserar vi på dogparkour, långpromenader, hoppa över, krypa under & gå slalom i naturen. Jag vet inte heller vart vi skulle träna utan att fokus hamnar på fel ställe pga barn som skriker/springer/leker & förbigående hundar.

För att läsa mer om agility så återigen: rubriken!

Gillar

Kommentarer