Dag 5 – Har du andra husdjur?

Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Vilka hundsporter håller ni på med?
Dag 8 – Har dina hundar tävlat?
Dag 9 – Vad är viktiga egenskaper när du väljer hund?
Dag 10 – Har du några förebilder inom hund?
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – Vilken ras skulle du vilja ha?
Dag 13 – Vilken ras skulle du inte vilja ha?
Dag 14 – Vad älskar dina hundar?
Dag 15 – Vad tycker dina hundar inte om?
Dag 16 – Visa en rolig bild på hundarna
Dag 17 – Vad är ditt favoritminne med hundarna?
Dag 18 – Tik eller hane?

Ni har sett en hel del av Vilde här i bloggen så utöver hundarna så finns en katt i familjen.

En kväll när vi gick hem från ICA så hörde vi jamande & trodde en katt skadat sig. Min pojkvän har en tendens att rädda djur (bla fångat in en vilsen undulat, släppt ut kråkor som fastnat i källaren osv) så vi tvekade inte att kolla. Vi lokaliserade jamandet till andra sidan vägen vid busken, vid bäcken. Han skymtade en orange kattunge helt ensam, det tog lite tid men han fick tag i kattungen så det var för mig att vända på klacken för att köpa kattfoder medan Linus gick hem till sig med kattungen. Ingen annons om saknad kattunge, inget chip. Jag önskade ju mig faktiskt en kattunge & vad är bättre än att ge en andra chans, rädda ett liv? Vilde bor sen dess här.

Jag har utöver katt & hundar även råttor. Jag har haft många omplaceringsråttor senaste åren varav en var dräktig. Största delen av den kullen såldes, några har omplacerats vidare, några har tassat vidare & några lever än. Det här är min sista omgång omplaceringsråttor för denna gången, vi får se hur det ser ut om några år igen.

Detta året är jag förberedd på att förlora ytterligare då jag har en pensionär som knappt äter efter hans brödrar tassat vidare, min ena hjärteråtta har en tumör, många av råttorna vet jag inte ålder på & inga kommer från seriös avel. Jag förväntar mig det värsta men av vissa av dom har jag fått det bästa.

​Jag har två muspojkar med som kom i slutet av förra året via omplacering. I somras hade jag både flickor & pojkar via omplacering men de fick avlivas en efter en då rosslet satt sig så allvarligt. Detta är sista mössen jag kommer ta emot någonsin för möss är inte min grej alls hur söta dom än är. 😏

Gillar

Kommentarer