​Dag 2 – Hur är dina hundar?

Dag 3 – Vad för raser?
Dag 4 – Hur kommer det sig att du skaffade hund?
Dag 5 – Har du andra husdjur?
Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Vilka hundsporter håller ni på med?
Dag 8 – Har dina hundar tävlat?
Dag 9 – Vad är viktiga egenskaper när du väljer hund?
Dag 10 – Har du några förebilder inom hund?
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – Vilken ras skulle du vilja ha?
Dag 13 – Vilken ras skulle du inte vilja ha?
Dag 14 – Vad älskar dina hundar?
Dag 15 – Vad tycker dina hundar inte om?
Dag 16 – Visa en rolig bild på hundarna
Dag 17 – Vad är ditt favoritminne med hundarna?
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Vad är era mål för året?

Antubus anlände i Juli '13, hur gammal han var då kan jag bara gissa men 3 - 5 månader ungefär är en rättvis gissning. Han har sen dess hoppats på av massor hundar, jag höll räkning ett tag men jag upptäckte hur bitter det gjorde mig så jag släppte det men det var där hans grundläggande problem med främmande hundar grönskade. Han har alltså utfallproblematik vid hundmöten & är ganska stressad av sig, andra delen tar jag på mig mycket av då jag inte insåg hur viktigt passivitetsträning är som valp utan vi var väldigt aktiva.

Som förväntat av en f.d. gatuhund så är han ett matvrak & sopdykare. Han gör vad som helst för godis & är otroligt lättlärd samt följsam. Han tyr sig till mig & han är min bästa vän. Jag kan inte ens tänka mig dagen då jag måste klara mig utan honom. Han kan i tider vara svartsjuk på när de andra ligger hos mig, han sätter sig på avstånd & skäller mot dom eller ligger & glor som han ätit glosoppa.

Han har fått lära sig säga ifrån när han vill vara ifred & han markerar tydligt med morrande. När han var valp så tillät han i princip vad som helst av mammis hund & tog emot mycket stryk, i dagsläget skulle mammis hund inte våga det efter en markering. Detta är en egenskap jag uppskattar & tycker alla hundar borde ha.

Tigerlilja anlände i Oktober '13, hur gammal hon var då kan jag återigen bara gissa men omkring året låter rättvist. En rädd, osäker dam från första dagen men med tid, tålamod & kärlek så har hon blommat en hel del även fast hon vid tillfällen kan vara den rädda, osäkra hunden hon kom som.

Hon är en riktig soffpotatis som föredrar att sova under täcket sommar som vinter. Hon är raka motsatsen till lättlärd men följsam är hon, brukar kalla henne min svans & hon ger blanka fan i andra hundar så att gå lös är inget problem egentligen men en risk vi ändå inte tar & av ren respekt. Hon älskar Antubus, det är enda hunden som hon aktivt leker med även fast hon ibland bjuder in till lek med andra så fullföljer hon inte leken alls med dom.

Hon uppskattar få saker men att springa, verkligen springa är att se lycka i hennes ögon.
Hon har en vana att se miserabel ut, sådär så man mår dåligt själv.

​Kosmos anlände i December '14, återigen så kan jag endast gissa ålder men inte äldre än 6 månader kan jag åtminstone säga. Ganska osäker individ vid tillfällen men är en riktig lekfull, social, trevlig hund som är nyfiken på andra hundar men det går ut i stress. Sen dag ett har han gjort utfall vid hundmöten, han gör kängurun (så att säga), hoppar på bakbenen av nyfikenhet blandat med stress. Kan nämna att passivitets- & miljöträning har varit en prioritering här men stressad är han ändå så jag antar det bara ingår i hans personlighet eller att det lugnas ner med åldern. Han är ju unghund än så länge. 

Även denna herren är lättlärd & följsam, en liten mammagris, skulle våga kalla även honom min bästa vän fast han vissa dagar driver mig tokig så kan jag inte tänka mig ett liv utan honom. När jag förlorade mig själv förra året så omplacerade jag honom, det var de hemskaste dagarna under det året. Men här är han nu & han ska ingenstans om jag så ska dra av mig varenda ett hårstrå i processen. 

Gillar

Kommentarer

Denice,
Haha gulligt att Thibo fick vara med på några hörn med Kosmos :*
tassliv.blogg.se
komigentammie
komigentammie,
Såklart! Kändes lite tomt utan en Thibo där faktiskt!
nouw.com/komigentammie