Hahahaha, mitt föregående inlägg var så prutthurtigt. För att göra en lång historia kort så glömde jag aktivitetsarmbandet hemma i söder nästa gång jag var hemma och då jag väl kom ihåg att ta det med upp igen så har jag inte ens orkat ladda det. Behöver det ens nämnas att jag inte ännu heller har besökt gymmet en endaste gång? Så det är inte enbart bloggen som negligerats.

Allt väl ändå. Jag är barmhärtig mot mig själv och nöjd över att graviditeten fortsatt lunka i sakta mak. Inget extremt ryggont eller foglossningar ännu. I idag är jag i vecka 26+2 och går snart in i den sista trimestern. Sockerbelastningen jag fasat för är nu undanstökad och värdena var bra, ingenting att oroa sig för alltså. Har varit väldigt nojig över detta med graviditetsdiabetes. Men tydligen fixar min kropp det hela bra. Järnvärdena har de också hållit sig hyfsade. Hb har legat stadigt på 121-123 sen jag blev gravid. Det är ju nog märkbart lägre än det normalt brukar vara, men inte alarmerande lågt heller.

Till och med förstoppningen och halsbrännan har gett med sig en del. Mest har jag plågats av halsbränna och sura uppstötningar, men hittills har jag fått lindring av Rennie och Samarin. Inte helt najs ändå, men jag ska inte klaga. I synnerhet då jag inte behövt ta till järntabletter. Har varit lite nervös över att magen skulle paja totalt, med tanke på att jag ändå lidit av förstoppning i ganska stor grad. Hade inte varit kul med järntillskott på det.

Så nu är ni up to date med min graviditet. Jag har inte ännu bestämt hur den här bloggen ska se ut, men månne det inte klarnar med tiden. Mest skriver jag ju ändå för min egen skull. I dag skickade jag iväg ansökan för moderskaps- och föräldrapenningen samt mammalådan. Väntar med spänning på att få hämta ut den under julhelgerna! Jag skulle kunna lägga upp lite bilder och tankar sen, tänker jag.

Ha det bra så ses vi förhoppningsvis lite snabbare än senast! :D

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att vara gravid är inte alltid enkelt. Min graviditet har antagligen varit ganska lätt egentligen jämfört med många andra. Men de första 13-14 veckorna mådde jag ändå mycket illa (inga kräkningar tack gode gud, hatar att spy), hade mycket halsbränna, förstoppning, trötthet, lågt blodtryck och yrsel. Inget extremt, men så pass att det påverkade min ork i hög grad. Motion var liksom inte prio nummer ett, om vi säger som så.

Om vi nu ska vara riktigt ärliga har det här med motion inte varit sig likt sen mina forna glansdagar under 2012-2013. Dock har tränandet där emellan inte ofunnits riktigt lika katastrofalt under 2017. Så mitt mål är ju såklart att komma i mitt livs form innan förlossningen. Eller åtminstone se till att inte alla mina muskler förtvinat och ersatts med mjuk fettmassa innan dess.

Förra sommaren införskaffade jag ett aktivitetsarmband och för ett par veckor sedan dammade jag av det igen. Det har hjälpt mig en aning med att få upp aktivitetsnivån i vardagen. Den i kombination med att jag inte längre mår pyton och därför faktiskt orkar hålla igång mer än under den första trimestern. Nu är jag i vecka 19+4 och jag känner att jag vill bättra på min form innan jag är i den sista trimestern. Tror inte att det är en bra idé att vänta på inspiration tills dess...

Läste i en artikel att sannolikheten att lyckas med ett mål blir större om man offentliggör det. Så nu kungör jag här i bloggen att jag har som mål att 6 dagar i veckan uppnå 10 000 steg på min stegräknare. Det tycker jag att är ganska bra gravidträning. Storslagna och orealistiska mål får jag vänta med till efter förlossningen. Nu vill jag bara sätta mål som jag känner att jag fixar och mår bra av.
Sen har jag dessutom den lyxen, att här jag bor på veckorna (arbetsbostad) så har jag faktiskt ett gym i källaren. Ett gratis gym alltså. Som jag efter 2 månader fortfarande aldrig har använt. Kan ni förstå detta? Så skärpning på den fronten också. Det kan seriöst inte vara omöjligt att klämma in ett pass på gymmet i veckan. Jag kan skylla hur mycket som helst på att jag varit deppig över vår distanssituation med sambon. I fortsättningen får jag deppa på gymmet en kväll i veckan istället för i sängen.

Likes

Comments

Ja hörni, välkomna till min blogg! Det sista jag hade föreställt mej för ett år sedan var att jag någonsin skulle starta en gravidblogg. Eller gravidblogg och gravidblogg. Här kommer ni att få läsa tankar och kometklotter om det mesta, samt följa med i min graviditet. Idag är jag i vecka 19+3, nästan halvvägs!


Så här har ni en tjej på 30 bast som brinner för musik, är otroligt lat, älskar choklad och sena morgnar, som sminkar mig när jag har lust, är miljömedveten efter ork samt har ett distansförhållande med min älskade sambo.

Anonym tänker jag hålla mig tills vidare, så får framtiden utvisa hur det blir sen. Tänker att det ska bli kul att dokumentera och ha någonting att titta tillbaka på.

Bilder: http://pixabay.com

Likes

Comments