Sparrissås

posted_inSåser/röror

Ingredienser:

200g grön sparris, färsk eller djupfryst
3 dl kokspad
1 hönsbuljongtärning
2 dl grädde
1 1/2 msk citronsaft
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
Ev. 1msk maizena + en skvätt vatten

Gör så här:

Skär av knoppen på sparrisen och bryt av änden om den är torr och träig. Dela sparris stjälkarna i centimeterlånga bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 7 minuter. Häll av men spara kokspadet!

Mixa sparris stjälkarna i 3 dl kokspad. Koka upp och tillsätt grädde och hönsbuljong. Låt sjuda 3 minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Red ev. Av med maizena om du vill ha en tjockare konsistens.

Servera såsen till en god fisk!

Gillar

Kommentarer