Kebabgratäng

posted_inNötkött

Ingredienser

4 port. Ris
500 g kebabkött
Santamaria kebabkrydda
1/2 rödlök
5 dl grädde
1/2 köttbuljongtärning
1 msk Heinz chilisås
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad mejram
1/2 tsk vitlökspulver
2 dl riven ost

Gör så här:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen, lägg ner i en smord ugnsfast form.

Häll upp kababköttet på en bakplåtspapper klädd plåt. Krydda med kebabkrydda. Strimla rödlök och strö över köttet. Tillaga mitt i ugnen på 220 grader i 10 min, rör om efter halva tiden.

Blanda samman grädde, chilisås, smulad buljong och kryddor. Häll ner i en stekpanna och koka upp. Lägg ner kebabköttet och låt sjuda tills såsen tjocknat.

Häll kebabröran över riset. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen på 220 grader i 10-15 minuter.

Servera med en god sallad.

  • posted_inNötkött
  • 57 visningar

Gillar

Kommentarer