Helstekt oxfilé i ugn

posted_inNötkött

Ingredienser

Oxfilé, ca 200g/person
1 vitlöksklyfta
Timjan kvistar
Smör

Gör så här:

Putsa oxfilén fri från hinnor. Klä in i plastfolie och låt den ligga på bänken tills den är rumstempererad.

Smält rikligt med smör i en het stekpanna, pressa i vitlök och lägg ner timjan. Bryn oxfilén gyllene runt om, ös då och då med smöret i pannan. Salta och peppra.

Lägg ner oxfilén i en ugnsfast form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen.
Ställ in formen mitt i ugnen på 150 grader och tillaga oxfilén tills önskvärd innertemperatur uppnåtts.

Rare: 55 grader
Medium/rare: 60 grader
Medium: 65 grader
Well: 70 grader

Ta ut och låt ligga i folie 10-15 minuter. Skär upp i skivor och servera med goda tillbehör.

  • posted_inNötkött
  • 20 visningar

Gillar

Kommentarer