Citron- och vitlöks marinerad laxfilé

posted_inFisk/Skaldjur

Ingredienser

4 laxfiléer
200g haricots verts
1 kvist med körsbärstomater
50g smör
Saften från 1/2 citron
1 vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
Salt
Chiliflakes

Gör så här:

Tina laxen om du använder fryst lax.

Sätt ugnen på 180 grader.

Smörj en ugnsfast form med olivolja.
Lägg haricotverts i botten på formen och laxfiléerna ovanpå.

Smält smöret i en kastrull tillsammans med citronsaft och vitlök. Ta av från plattan och häll ner honung.

Låt svalna något och pensla smöret över laxen. Häll även lite över haricots vertsen. Lägg ner tomatkvisten i formen.

Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter, eller tills fisken har en innertemperatur på 52-56 grader.

Servera med kokt potatis och skagenröra!

Gillar

Kommentarer