Då så! Inga fler inköp denna månaden - det är dags för uträkning av den totala matkostnaden för januari 2018! *trumvirvel*

Totala matkostnader: 2 653 kr
(och det inkluderar 1,5 kilo lösgodis som sparas till kommande lördagar, inköp på glassbilen för ca 250 kr och chips och andra "snacks" för si så där 120 kr).
Matkostnader per person och dag: 17,68 kr pp/dag
Totalt sparat: 3 607 kr (eller ca 22 kronor per person och dag! :)

Så alltså, genom att försöka tänka smart, handla mycket mat som är nedsatt i pris har vi alltså denna månad fått dryga 3 600 kronor över till annat. Spännande att se hur det blir resten av året! :)


Likes

Comments

Hur mycket pengar måste en familj lägga på mat egentligen? Det är en fråga jag har ställt mig flera gånger nu på senare tid. Det började med att jag var sjukskriven en längre period och därmed fick vi en lägre inkomst. Sedan dess, även efter att jag började jobba, har jag försökt att tänka smart när jag handlar. Jag har tittat noga i reklamblad. Jag har planerat mina inköp. Jag har försökt att spara!

På länken http://www.gardochvilla.se/sa-mycket-kostar-din-mat-varje-manad finns det specificerat hur mycket pengar en familj är beräknad att lägga på matkostnader. Jag har använt just dessa siffrorna för vår familj.

Alla i familjen äter oftast lunch "borta", dvs. på förskola, skola eller jobb. Vi vuxna har ett par dagar i veckan matlåda med oss med middagsrester.

I vår familj skulle matkostnaderna enligt beräkningarna vara nedanstående per månad:

- 1 barn, 2-5 år: 720 kronor
- 2 barn, 6-9 år: 1 180 kronor
- 1 vuxen man, 31-60 år: 1 780 kronor
- 1 vuxen kvinna, 31-60 år: 1 400 kronor

För hela vår familj skulle det innebära 6 260 kronor per månad vilket lite förenklat skulle ge ca 40 kronor per person och dag.

Varje månad sparar vi våra kvitton för att räkna ihop summan vid månadens slut. Snart är det dags för januari månads uträkning... ;)

Likes

Comments