vegansk potatisgratäng


Eng. below

Potatisgratäng / Gratin
1 kilo ekologisk potatis / 1 kilo organic potatoes
2 tomater / 2 tomatoes (optional)

Sås / Sauce
1 liten röd lök / 1 small red onion
2 vitlöksklyftor / 2 garlic cloves
2 msk mandelmjöl / 2 tablespoons almond flour
1 msk ekologisk extra virgin olivolja / 1 tablespoon organic extra virgin olive oil
1 dl pofiber / 0,35 cup potato fiber powder
1 msk potatismjöl / 1 tablespoon potato starch
1 msk mungbönsmjöl / 1 tablespoon mung bean flour
1 msk ekologisk tomatpuré / 1 tablespoon organic tomato paste
1 msk coconut aminos / 1 tablespoon coconut aminos
1 msk ekologisk dijon senap / 1 tablespoon organic mustard (or mustard powder)
1 msk ljus tahini / 1 tablespoon tahini
1,5 tsk örtsalt / 1,5 teaspoon herbal salt
1 tsk oregano / 1 teaspoon oregano
svart och vitpeppar efter smak / black and white pepper to taste
1 krm spiskummin / pinch cumin
5 dl vatten / 1,8 cup water

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär potatisen i tunna skivor och lägg lager på lager i en gratängform, skär tomaterna fint och lägg ett lager överst.
Lägg alla övriga ingredienser i en highspeed blender och mixa till en jämn sås.
Häll försiktigt över potatisen och grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter, testa med en sticka så potatisarna är mjuka.
Garnera gärna med persilja.

Gjorde du det här receptet? Tagga oss på instagram @kitchenofhealingfoods #kitchenofhealingfoods så vi kan se och dela!



Preheat the oven to 400 F.
Thinly slice potatoes, and tomatoes if you want, and spread them in a gratin dish.
If you want tomatoes, put them on top of the potatoes.
Put all the sauce ingredients in a highspeed blender and mix until it's smooth.
Carefully pour over the sauce and bake the gratin in the middle of the oven for about 50 minutes,
or until the potatoes are fork tender. I you want, garnish with parsley.

Enjoy!

Did you make this recipe? Tag us on Instagram @kitchenofhealingfoods #kitchenofhealingfoods so we can see and share!

Gillar

Kommentarer