MANDELRUTOR MED HALLON & KÖRSBÄR

Botten
1 dl mandelmjöl / 0,35 cup almond flour
0,5 dl kokos socker / 3 tablespoon coconut sugar
1 krm vaniljfrön / 1 pinch vanilla beans
1 dl havremjöl / 0,35 cup oat flour
1,5 msk smält kallpressad kokosolja / 1,5 tablespoon virgin coconut oil
liten nypa salt / pinch sea salt
1 msk vatten / 1 tablespoon water
1 bittermandel (valfritt) / 1 bitter almond (optional)

Sylt
1 dl körsbär / 0,4 cup cherries
1 dl hallon / 0,4 cup raspberries
1 msk citronsaft / 1 tablespoon lemon juice
2 msk lönnsirap / 2 tablespoon maple syrup
1 tsk potatismjöl / 1 teaspoon potato starch

Vaniljkräm
0,5 dl krämig kokosmjölk eller grädde / 3 tablespoon creamy coconut milk or cream
1 msk lönnsirap / 1 tablespoon maple syrup
1 krm vaniljfrön / 1 pinch vanilla beans

Sjud upp körsbär, hallon, citronsaft och lönnsirap på svag värme i en kastrull. Rör ut potatismjölet i lite vatten (ca en halv dl vatten, men det beror på om du använder färska eller frysta bär. Man får pröva sig fram) och rör ner i kastrullen.

Blanda ner alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner kokosoljan och sist vattnet tills det blir en fin deg.
Tryck ut degen på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut till en fyrkant, ca en halv centimeter tjock. Dra försiktigt över degen till en plåt och ta av det övre bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i 12 minuter. Ta ut den och bred över sylten och ställ in den i 12 minuter till.
Låt svalna och skär till sneda rutor.

Rör ihop kokosmjölk/grädde, lönnsirap och vaniljfrön. Förvara i kylen och ta fram vid servering.
♥​

Gjorde du det här receptet? Tagga oss på instagram @kitchenofhealingfoods #kitchenofhealingfoods så vi kan se och dela!



#kitchenofhealingfoods #glutenfri #vegan #medicalmedium #småkakor #sockerfri #växtbaserat #receptkreatörer #ourpassion

Gillar

Kommentarer