MITÄ TEKISIMME TOISIN

Teen viikonloppuna missä mennään postauksen, mutta paljastan sen verran että leuat loksahti eilen kun käytiin asunnossa :) Ei siitä nyt sen enempää, to be continued... ;)

Oikeastaan tulin tänne tekemään pienen listan! Juteltiin viime viikolla Aleksin kanssa autossa siitä, että mitä tehtäisiin nyt toisin. Miksi tässä on kestänyt näin pitkään? Saatiin hyvät lopputulokset ja tässähän ne;

-Älä ikinä muuta rempan keskelle. For real, en tiedä miksi meillä oli kesällä tarve asua keskellä pölyä ja nauloja, mutta never again. Meillä meni suurin osa remppa-ajasta siihen että piti siivoilla hulluna, koska siellä elettiin. En tiedä kuinka monta kertaa sängyn ja kaappien paikat on vahtunut, tai kuinka monta kertaa ollaan roudattu samoja laatikoita ullakolle ja alas, mutta siis ihan hullujen hommaa. Ja täysin vältettävissä. Seuraavan kerran kun rempataan, niin neliöt pyhitetään remontille, ja sinne muutetaan vasta siinä vaiheessa kun kalusteet ja tavarat löytävät paikkansa.

-Älä huijaa vuorokauteen lisää tunteja. Aleksilla on ollut aivan hullun täytenäinen kalenteri koko syksyn. A on yrittänyt pallotella koulua, remppaa ja töitä samaan aikaan, ja tämä on luonnollisesti hidastanut remontin etenemistä jonkun verran. Seuraavassa rempassa A ottaa vaikka kuukauden työvapaata, ja tekee pelkästään remonttia.

-Tee tarkkaa listaa pitkällä tähtäimellä. Ollaan tosi monta kertaa ajettu Bauhausiin ostamaan ihan muutamaa hassua ruuvia. Pitää tehdä isompi ostoslista yhdellä kertaa, jottei koko remppalauantai mene edestakaiseen ajamiseen.

-Tee päätös ja pysy siinä. Aleksi oli alusta asti ulkoistamassa tasoituksen ja maalauksen, mutta saatiin neuvoa että se on helppo tehdä itse oikeilla työkaluilla. Tuli säästämisen himo, ja ajateltiin että no tehdään se sitten itse. Aleksi on tällä osa-alueella epävarma, ja empi tätä hirveästi, mutta päädyttiin sitten siihen että "no joo osataan me". Aleksilla on mennyt lukematon määrä aikaa ja rahaa siihen yhteen väliseinään ja sen tasoittamiseen, kun sen olisi voinut myös välttää sillä että olisi alusta asti tiennyt että ammattilainen tekee sen.

-Se himputin väliseinä. Tasoitus ei kannattanut, olisi pitänyt levyttää. Mutta nyt sen tietää, ja tulipahan kokeiltua!


...Mutta siis muuten on mennyt oikeasti tosi hyvin. Ollaan alkubudjeteista joissain asioissa jopa säästetty, eikä isoja virheitä ole tullut tehtyä. On meillä ihan tulevaisuutta näissä hommissa vielä. 

Kohta meillä on koti <3


Tykkää-merkinnät

Kommentit