Hejhej!!
Har ju varit här i Antwerpen i drygt en vecka nu. Har inte riktigt fått tummen ur att börja skriva för vi har gjort så mycket annat kul än att sitta o skriva som inte e min starkaste sida.

Men ja kan försöka göra en lång vecka kort..

När vi landade förra måndagen så kom våran kordinator och hämtade oss och tre italienare, sedan körde hon oss till våran lägenhet som ligger mitt i stan i Antwerpen. Jag fick bo med Oskar i ett litet rum med två sängar, duch, toalett, och ett litet kök, helt okej.

Dagen efter hämtade Ria oss vid lägenheten och körde oss till skolan, vi stannade i skolan i flera timmar för att vi gick en rundtur och skolan var det största jag sett, skolan hade 15 kök så det säger ju rätt mycket.

Dagen därefter hade vi språket dutch som vi har haft varannan dag från 9 på morgonen till 3 på eftermiddagen, så det är en lång lektion. Men vi har lärt oss alfabetet, att räkna och lite fraser mm. Det känns som att börja om på lågstadiet när man inte kunde någonting, men det är rätt kul faktiskt, språket påminner ju om svenskan lite så man känner igen vissa ord.

Dagen därpå åkte vi i klassen till staden Lire som ligger en bit utanför Antwerpen. Den var en stor karneval där som bara är en dag per 25 år, dom firar en snubbe som gjorde nåt bra för staden, mer än det vet jag inte. Det var 30,000 personer i den lilla staden och det var kaos, man kunde knappt vända sig om utan att gamla damer gnällde. Men det var en häftig upplevelse, och dagen blev ännu bättre när läraren säger att han bjuder alla på öl, jag fick en chock när han sa det men det är så funkar här så det kan ju inte bli bättre.

Igår var vi i Bryssel med klassen, vi besökte Europa parlamentet, jag trodde aldrig att jag skulle tycka att det var intressant men det gjorde jag. Efter det gick vi runt i Bryssel och tittade. Till sist innan vi tog tåget hem igen bjöd läraren på öl igen, det måste vara en tradition eller något här att dom gör så!

Det var lite grejer som har hänt den första tiden här i Antwerpen!

Tack för mig

  • 302 Readers

Likes

Comments