Nu är jag äntligen klar med hela min ansökan! Det tog ca fyra veckor att bli klar med allt då det var väldigt mycket att göra, eftersom jag bland annat behövde ta nytt pass, gå på läkarundersökning, få rekommendationsbrev från lärare och lite så, vilket tog extra tid. Jag skulle också spela in en video där jag berättade om mig själv, varför jag vill åka som utbytes student och varför jag valde USA som land att åka till. Den spelade jag in ca 100 gånger innan den blev bra och jag kände mig hyfsat nöjd,. 

Men nu är äntligen allt klart och letandet på min framtida familj och stad kan dra igång:))

Fick också hem ett paket från EF med en tröja och en dagbok i inför resan som man ska ha med sig när man är iväg, så nu börjar det verkligen kännas som att det är på riktigt och inte långt kvar!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är det äntligen dags! Första fakturan är påskriven och inskickad till EF och jag är nu redo för ett år som utbytesstudent i USA!!!

Längtar verkligen jättemycket, samtidigt som jag är suuupernervös!

Än så länge vet jag inte så mycket om hur saker och ting kommer att se ut. Jag vet inte vart jag kommer hamna, vilka jag kommer bo hos eller när jag ska åker, eftersom det är mycket som behövs göras innan.. Papper och enkäter som ska fyllas i, läkarintyg som ska godkännas och rekommendationsbrev av lärare som ska skrivas. När allt detta (vilket tar lång tid) är klart kan sökningen på min framtida värdfamilj äntligen börja. Anledningen till att alla papper och sånt behöver vara ifyllda innan EF börjar söka är för att dom ska veta så mycket som möjligt om mig så att familjen de letar efter ska fungera på ungefär samma sätt.

Avresan har inte heller något som är ett bestämt datum eller så. Utan det enda jag vet är att den kommer vara någon gång mellan den 17 juli och 17 augusti. Det beror helt på vart i USA man hamnar eftersom skolterminerna ser väldigt olika ut i olika delstater då vissa börjar skolan i september medans andra börjar redan i juni. Jag har även valt att inte göra något delstat eller regionsval ( vilket betyder att jag har valt att inte önska en specifik plats att hamna på ) eftersom jag känner att jag inte vet vart i USA jag vill hamna och inte eller vart det är bäst att hamna och inte. Vilket gör det extra spännande då jag om ett halvår kan bo verkligen vart som helst i hela USA!!


Likes

Comments